Edustus, Naisten Liiga

TPS - JyPK JyPK   3 - 1

Yläkenttä KHT

Naisten Liiga 29.4.2017 TPS-JyPK 3-1 (2-1)

TPS vei pisteet lukemin 3-1 lauantaina 29.4.2017 pelatussa ottelussa. JyPK:n maalin teki Henna Honkanen.

JyPK sai otteluun hyvän startin, kun jo kahdeksannella peliminuutilla JyPK:n hyökkääjä Henna Honkasen laukaus upposi ohi TPS-vahti Inkeri Niemen. JyPKillä oli parikin tilaisuutta lisämaaleihin, kun TPSn alakerta syyllistyi muutamaan otteeseen harhasyöttöihin. JyPK pääsi katkoihin, mutta viimeistely kuitenkin ontui. Lisämaaleja JyPKlta pääsivät yrittämään Honkasen lisäksi mm. Gentjana Rochi. TPSn kavennusmaali syntyi, kun Elli Pikkujämsä haastoi vasemmalta laidalta, kovasta keskityksestä Julia Tunturi iski irtopallon verkkoon.

TPS meni 2-1 johtoon aivan ensimmäisen puoliajan lopussa. TPSn nopea tilanteenvaihto alkoi maalipotkusta, jota edelsi JyPKin vapaapotku hyvästä paikasta. TPS pelasi kahdella syötöllä Pikkujämsän läpi, joka laukoi pallon voimalla ohi JyPK:n maalia vartioineen Pauliina Tähtisen.

Toisella puoliajalla JyPK ei päässyt luomaan niin paljon paikkoja kuin ensimmäisellä puoliajalla, eikä loppukirikään oikein saanut siipiä alleen.

JyPKillä tuli hieman hätä pallon kanssa ja valinnat olivat usein vääriä. TPSn 3-1 maali syntyi, kun JyPK pyrki nostamaan koko pakkaansa ylös ja TPS pääsi iskemään vastaan hyvin. Oikealta laidalta Julia Tunturi pääsi haastamaan syvälle boksiin ja laukomaan, jonka vedon Tähtinen onnistui torjumaan, mutta kakkospalloon ehti TPS pelaajista Pikkujämsä, joka onnistui maalinteossa toistamiseen.

JyPKin peli kaatui omiin syöttövirheisiin, huonoihin ratkaisuihin ja huolimattomuuteen. Varsinkin ensimmäisestä puoliajasta JyPK voi taas napata hyviä asioita seuraavaan otteluun. Asenteen takia ei tätäkään peliä hävitty, sillä koko joukkueen taisteluilme oli kohdillaan.

Seuraava ottelu pelataan Harjulla sunnuntaina 7.5., kun vastaan asettuu hallitseva Suomen mestari PK-35 Vantaa.

Palkitut:

JyPK Henna Honkanen

TPS Elli Pikkujämsä

JyPK; Tähtinen, Mensonen, Kattelus(Seppälä), Alanko, Hiltunen, Liljedahl(77' Markkula), Tiainen, Begolli, Ritvanen, Honkanen, Rochi

TPS; Niemi, Santamäki, Hannula(76' Rannus), Schrey, Laasio(87' Lähteenmäki), Uronen, Tunturi, Pikkujämsä, Ketoja, Haanpää)46' Spets), Rantala,

Tilastot
TPS

3 - 1

(2-1)
8'MaaliHonkanen Henna