Åland United - JyPK   1 - 1

Wiklöf Holding Arena

Åland United - JyPK 1-1 (1-0)

Pitkä Ahvenanmaan reissu tuotti yhden pisteen.

Matka Maarianhaminaan oli pitkä ja reissuun jyväskyläläiset olivat lähteneet jo perjantai-iltapäivänä. Reissaaminen näkyikin jypyköiden otteissa ensimmäisellä jaksolla eikä vierasjoukkue ollut aivan hereillä pelissä. Ensimmäisenä ottelussa maalin onnistuikin tekemään Åland United. 1-0 maalin iski Florin Wagner, kun Raissa Feudijon pelasi pitkän pallon JyPK linjan taakse. Wagner karkasi Pihla Hiltuselta ja pääsi laukomaan boksin sisältä pallon takakulmaan ohi maalivahti Pauliina Tähtisen.

Ensimmäisellä puoliajalla JyPKin omapeli oli hieman hukassa ja hyökkäyksetkin jäivät hieman puolitiehen. Kuitenkin loppua kohden JyPKin peli alkoi toimia paremmin ja maalipaikoille päästiin. Tasoitusmaali oli lähellä, kun Lavdije Begolli laukoi, mutta Marjukka Mikkonen torjui komeasti. JyPK sai pallon myös jo maaliviivalle kulmapotkussa, mutta maaliin asti palloa ei saatu. Myös tolppaa kolisteltiin kertaalleen. Ensimmäisellä puoliajalla Ålandin Jenny Danielsson oli suuressa roolissa isäntien hyökkäyspelissä. Tämä kuitenkin osattiin lukea paremmin toisella jaksolla ja vaarallinen Danielsson onnistuttiin pitämään aisoissa.

Toiselle puoliajalle kopista lähti sisuuntunut Pallokerho, ja JyPK hallitsikin toista puoliaikaa. Valkopaidat onnistuivat pelaamaan paremmin joukkueena niin puolustus kuin hyökkäyssuuntaan. JyPK onnistui omissa hyökkäyksissä ja iski prässäämään koko joukkueena. Erikoistilanteet olivat läpi ottelun vaarallisia. Gentjana Rochi laukoi hyvän vapaapotkun, mutta Mikkonen torjui taas loistavasti. Lopulta JyPKn työnteko palkittiin maalilla, kun Henna Honkanen pääsi puskemaan Heidi Toukolan antamasta kulmapotkusta pallon maaliin. Åland Unitedilla oli vaikeuksia päästä ohi JyPKin puolustuslinjan, eivätkä päässeet vaarallisille maalintekopaikoille toisella puoliajalla.

JyPK; Tähtinen, Mensonen, Kattelus, Alanko, Hiltunen, Toukola, Tiainen, Ritvanen, Begolli('87 Liljedahl), Honkanen, Rochi.
Vaihdossa: Kainulainen, Markkula, Seppälä, Jaakkola