Edustus, Naisten Liiga

Ilves - JyPK JyPK   2 - 0

Tammela stadion

Ilves-JyPK 2-0 (0-0) 24.5.2017 Tammela

JyPK kävi keskiviikkona pelaamassa Naisten Liigan ottelun Tampereella Ilvestä vastaan. Olosuhteet olivat mainiot Tammelan stadionin viheriöllä ilta-auringon paisteessa. Olosuhteista huolimatta JyPK:n otteet eivät tällä kertaa olleet riittävät ja niin kuin tavataan sanoa, "jalat näyttivät jääneen bussiin".

Ensimmäisellä puoliajalla ei lukuisten kulmapotkujen lisäksi ollut juurikaan merkittäviä tapahtumia. Muutamaan otteeseen pääsivät molempien joukkueiden hyökkääjät yrittämään maalintekoa, mutta pitkälti palloa siirreltiin keskialueella. Ottelussa nähtiin molempien joukkueiden osalta paljon harhasyöttöjä, erityisesti ensimmäisen puoliajan aikana eikä pitkäaikaista pelinrakentelua ollut havaittavissa. Ensimmäisen 45. minuutin aikana ei maaleja nähty, joten puoliajalle siirryttiin lukemissa 0-0.

Toiselle puoliajalle Ilves teki vaihdon, kun Roosa Tuominen tuli kentälle. Vaihto osoittautui onnistuneeksi, kun heti toisen puoliajan alkupuolella 52. peliminuutilla Tuomiselle pelattiin pallo JyPK-linjan taakse ja Ilves-peluri onnistui sijoittamaan pallon ohi vastaan tulleen JyPK-maalivahti Pauliina Tähtisen. Ilves oli selvästi saanut puoliajalta lisää virtaa jalkoihinsa sekä järkevyyttä pelaamiseensa, jonka ansiosta Ilves sai luotua toisen puoliajan aikana useita vaarallisia maalintekopaikkoja, muun muassa yhden tolppaan kilahtaneen laukauksen. Myös JyPK onnistui muutamaan otteeseen pääsemään maalintekopaikoille, mutta vedot viuhuivat pelaajiltamme vuoronperään yli tai ohi maalista eikä myöskään kulmapotkuista päästy kunnolla vetämään maalia kohti palloa.

Kotijoukkue lisäsi johtoaan 71. minuutilla, kun juuri kentälle vaihdettu Aino Rasinen pääsi karkaamaan läpiajoon JyPK:n siirryttyä kolmen puolustajan linjaan ja sijoitti pallon maalin perukoille. Tilanteeksi siis 2-0 ja nämä lukemat säilyivät ottelun loppuun saakka. Parempi voitti tällä kertaa eikä JyPK ollut terävimmillään, vaikka pelissä nähtiin myös hyvää pelinrakentelua ja puolustuspelaaminen toimi. Myös keskikentän puurtajakaksikko Ritvanen-Tiainen pelasivat hyvän ottelun. Sunnuntaina on kuitenkin taas uusi ottelu ja toinen sarjakierros alkaa. Vastaan asettuu tuolloin HJK, ottelu pelataan Harjun stadionille sunnuntaina 28.5. klo 14 tervetuloa!

Kuva: Felix Zschauer