Edustus, Naisten Liiga

JyPK - FC Honka  0 - 1

Viitaniemi

Naisten Liiga JyPK-FC Honka 0-1 (0-0) 22.4.2017

JyPK kärsi neljännen tappionsa Naisten Liigassa, kun FC Honka kävi nappaamassa voiton aurinkoisessa kevätsäässä pelatussa ottelussa viime hetken maalillaan. Ottelu alkoi Hongan komennuksessa. JyPK pysyi tiiviinä omalla kenttäpuoliskollaan ja pyrki iskemään vastaiskuista. Honka sai rakenneltua peliä hyvin, mutta vaarallisille maalintekopaikoille vierasjoukkue ei kuitenkaan onnistunut pääsemään. Honka pääsi useaan otteeseen etenemään hyvin pelaamalla laitojen kautta, varsinkin Henni Malisen ja Anna Vlasoffin puoleinen vasen laita toimi paikoin erittäin hyvin. Myös ottelun ainoan maalin tehnyt Hongan kärkipelaaja Linda Nyman esiintyi pirteästi läpi ottelun.

Ensimmäisen viidentoista minuutin jälkeen kenttätapahtumat tasaantuivat ja JyPK pääsi peliin mukaan. Kotijoukkue pystyi rakentamaan laadukkaitakin hyökkäyksiä, mutta pidempikestoiset hyökkäyspään pyöritykset jäivät uupumaan. JyPK:n ensimmäinen kulma osoittautui vaaralliseksi, kun Tiia Mensonen pääsi puskemaan täysin vapaasti, mutta harmillisesti pusku suuntautui hieman yli maalin. JyPK:lta maalintekopaikoille pääsivät myös Marika Ritvanen, jonka laukaus päätyi myöskin riman yli ja lisäksi kärjessä hyvin pelannut Gentjana Rochi pääsi yrittämään maalia lähietäisyydeltä, mutta maaliin asti ei myöskään tämä yritys päätynyt. Honkakin onnistui muutamaan otteeseen murtautumaan JyPK:n puolustuslinjan läpi ja pääsi nokikkain maalivahti Pauliina Tähtisen kanssa, mutta kotijoukkueen puolustajat hoitivat tonttinsa mainiosti eikä Tähtinen joutunut erityisen vaativiin torjuntatehtäviin ensimmäisen puoliajan aikana.

Myös ottelun toisella puoliajalla peli oli tasaista eikä kumpikaan joukkue päässyt erinomaisiin maalintekopaikkoihin. JyPK puolusti kurinalaisesti ja Honka piti palloa hieman kotijoukkuetta enemmän. JyPK:n paras maalintekopaikka siunaantui Rochille, joka laukoi pallon noin 20 metristä kohti ylänurkkaa, mutta Hongan maalivahti Paula Myllyoja onnistui venyttämään sormensa pallon tielle ja torjumaan loistavan vedon kulmapotkuksi. Ottelussa edettiin 88. minuutille asti tasalukemissa ja JyPK oli saavuttamassa kauden ensimmäisen pisteensä, kunnes Hongalle tuomittiin rangaistuspotku JyPK-pelurin kaadettua oikealta laidalta rangaistusalueelle murtautumassa olleen nopeajalkaisen Henna Tenkasen. Linda Nyman onnistui sijoittamaan pallon tolpan kautta maaliin ja tilanteeksi 0-1. Näihin lukemiin ottelu myöskin päättyi ja kotijoukkue joutui poistumaan ottelusta jälleen tyhjin käsin.

Tappiosta huolimatta JyPK-pelaajien ei ole syytä painaa päätä rintaan, sillä peli oli onnistunut ja erityisesti puolustuspelaaminen toimi hyvin. Hyökkäyspäässä vihreäpaitaiset kaipaisivat nyt tehokkuutta ja seuraavassa pelissä maalinteossa on onnistuttava paremmin. Positiivista oli myös, että ensimmäistä kertaa JyPK:n väreissä nähtiin puolustajan paikalla pelannut Tiia Mensonen sekä vaihdosta sisään tullut Lavdije Begolli. Molemmat pelaajat pelasivat erittäin hyvät ottelut ja myös muut pelaajat pelasivat tasaisen ottelun. Viikonloppuna JyPK matkaa Turkuun, jossa se kohtaa TPS:n. Ennakko tulevasta ottelusta julkaistaan lähipäivinä ja samalla raporttitiimi pahoittelee tämän otteluraportin viivästymistä.

Kokoonpanot:

JyPK: Tähtinen, Mensonen, Kattelus, Alanko, Hiltunen, Liljedahl (64' Jaakkola), Ritvanen, Tiainen, Seppälä (33' Begolli), Honkanen, Rochi.

FC Honka: Myllyoja, Vlasoff, Auvinen, Laakso, Hakala (76' Nurmi), Nyman, Ranki (63' Tenkanen), Lappalainen, Malinen, Vehviläinen (63' Huusko), Punsar.