Raportti JyPK-Pallokissat 1-0 (1-0) 17.6.2017
Julkaistu: 18.06.2017 00.00

• JyPK nappasi kauden neljännen voittonsa Henna-Riikka Honkasen maalilla, kun vastaan asettui Pallokissat Kuopiosta.

Lauantaina 17.6.17 pelattiin jälleen Naisten Liigaa aurinkoisella Harjulla, kun JyPK ja Pallokissat kohtasivat molemmille joukkueille tärkeässä ottelussa yläloppusarjaan pääsyn kannalta. Kyseessä oli Suomi100-juhlaottelu ja ennen ottelun alkua Jyväskylän poikakuoro esitti Maamme-laulun. Itse ottelussa oli lataus kohdillaan ja Harjulla nähtiin lopulta tasainen kamppailu, jota oli todistamassa yli 400 katsojaa.

Ensimmäisellä puoliajalla JyPK sai luotua Pallokissoja enemmän maalipaikkoja ja erityisesti kulmapotkuista avautui JyPK:lle mahdollisuuksia maalintekoon. Kotijoukkue myös hallitsi palloa hienoisesti enemmän verrattuna Pallokissoihin, jotka pääasiassa pyrkivät hyökkäämään vasemman laidan kautta. Kotijoukkueen parhaat maalintekopaikat osuivat tällä kertaa Henna Honkaselle, joka kertaalleen ampui vaikeasta pomppupallosta rangaistusalueen rajalta pallon hieman ohi oikeasta alanurkasta ja lisäksi Honkanen pääsi muutamaan otteeseen nokikkain Pallokissojen maalivahti Elsa Sulun kanssa, mutta näistä tilanteista ei maalia syntynyt.

Myös Pallokissat pääsivät rakentelemaan peliä ja saivat joitakin hyökkäyksiä aikaiseksi, mutta erityisesti kotijoukkueen topparipari Maria Alanko-Laura Kattelus olivat katkomassa hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen eikä vaarallisia paikkoja syntynyt. Ottelun ainoaksi jäänyt maali syntyi 45. minuutilla juuri ennen taukovihellystä, kun JyPK sai rakennettua hyökkäyksen vasemman laidan kautta ja pallo pelattiin päätyviivan tuntumasta hieman takaviistoon rangaistusalueelle liikkuneelle Honkaselle, joka pääsi ampumaan pallon takanurkkaan.

Toinen puoliaika lähti käyntiin tunnustelevissa merkeissä eikä ensimmäisen viidentoista minuutin aikana ollut merkittäviä tapahtumia. Pallokissat tulivat kuitenkin toiselle puoliajalle selvästi sisuuntuneina ja saivat rakennettua peliä paremmin kuin ensimmäisellä puoliajalla. JyPK:n maalitykki Gentjana Rochi pääsi 63. minuutilla hyvään tilanteeseen ja onnistui ampumaan kovan laukauksen kohti Pallokissojen maalia, mutta Sulku torjui pallon maalin yli. Molemmilla joukkueilla oli puoliajan aikana kulmapotkuja, joista Pallokissat saivat kuitenkin vaarallisempia tilanteita aikaiseksi. Vierasjoukkueen hyökkääjä Aarna Signy pääsi myös kertaalleen läpiajoon, mutta Pauliina Tähtinen tuli oikea-aikaisesti vastaan ja torjui tilanteen näyttävästi.

Etenkin ottelun loppua kohti tilanteita riitti molemmissa päissä kenttää. Pallokissat vyöryivät kohti JyPK:n maalia ja saivat aikaan useita maalintekopaikkoja, mutta vedot kilpistyivät kerta toisensa jälkeen JyPK:n loistavasti pelanneeseen puolustuslinjaan ja lisäksi Tähtinen torjui useaan otteeseen. Ottelun loppuhetkillä myös JyPK:n Rochilla ja vaihdosta sisään tulleella Heta Markkulalla oli paikkansa puolittaisten läpiajojen myötä, mutta molempien pelaajien vedot suuntautuivat reilusti yli maalista. Viimeisten minuuttien loppuhässäkän aikana Pallokissojen maali ikään kuin roikkui ilmassa, mutta sydämentykytyksiä aiheuttaneista tilanteista huolimatta ottelu päättyi kotijoukkueen 1-0 voittoon ja tärkeät pisteet jäivät Jyväskylään.

Ottelussa nähtiin onnistumisia laajalla rintamalla. JyPK:lta palkittiin parhaina tällä kertaa maalintekijä Honkanen sekä maalivahti Tähtinen. Puolustuspeli toimi hyvin ja muun muassa toppari Alanko ja laitapuolustaja Heidi Toukola riistivät ja raastoivat erinomaisesti sekä saivat palloa toimitettua hallitusti hyökkäyssuuntaan. Myös keskialueen peli toimi Tiina Tiaisen, Tytti Jaakkolan ja Marika Ritvasen toimesta ja peli pysyi hyvin kontrollissa molempiin suuntiin pelatessa. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikon koitokseen, kun vierasottelussa vastaan asettuu FC Honka.

JyPK:n aloituskokoonpano:

Tähtinen, Alanko, Hiltunen, Kattelus, Tiainen, Begolli (73’ Markkula), Rochi, Jaakkola (53’ Seppälä), Toukola, Ritvanen, Honkanen