Raportti FC Honka - JyPK 3-2 (2-0) 21.6.17
Julkaistu: 23.06.2017 00.00

JyPK pelasi keskiviikkona 21.6.17 Naisten Liiga -ottelun FC Hongan vieraana Espoossa. JyPK oli ensimmäisen puoliajan jälkeen tappiolla 2-0, mutta Henna Honkasen ja Gentjana Rochin maaleilla jypykät nousivat tasoihin toisen puoliajan aikana. Kuitenkin ottelun loppuhetkillä Hongan Marianna Tolvanen onnistui maalinteossa eikä JyPK enää onnistunut tasoittamaan peliä. Näin ollen juhannuksen viettoon lähdettiin tappio niskassa, mutta katseet on jo käännetty ensi viikon otteluun sarjakärki TPS:ää vastaan.

Ottelu alkoi melko tasaisissa merkeissä. JyPK sai luotua maalintekopaikkoja ottelun alussa ja muunmuassa Ia-Beate Liljedahl pääsi muutamaan hyvään paikkaan, mutta viimeistely ontui. Myös Henna Honkanen laukoi muutamaan otteeseen tuloksetta. Lähimpänä maalia päästiin, kun Marika Ritvasen hieno laukaus osui ylärimaa. Ottelun edetessä FC Honka sai painetta JyPK päähän ja sai puolittaisia paikkoja luotua. JyPK ei saanut katkaistua FC Hongan pelinavaamista, korkeasta prässistään huolimatta. JyPKin prässi jäi liian vaisuksi ja prässiin lähdettiin liian kaukaa ja lopulta muutamalla syötöllä FC Honka sai prässin purettua. Lopulta FC Honka onnistuukin maalinteossa, kun Ella-Rosa Huusko pääsee siirtämään pallon keskityksestä maaliin. Melko nopeasti maalin jälkeen syntyykin 2-0 osuma, kun Henni Malinen pääsee kääntymään kuudentoista rajalla ja laukoo. Veto jäi melko lössöksi, mutta tolpan kautta maaliin menevä kuti löysi tiensä ohi jähmettyneen Pauliina Tähtisen.

Toiselle puoliajalle JyPK sai nostettua prässiä ja pääsikin iskemään lähempänä maalia. Tämä tuottikin nopeasti tulosta, kun 51 min pelattu ja Henna Honkanen kaventaa lukemiksi 2-1. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Gentjana Rochi tasoittaa ottelun 2-2, kun painava kuti painuu maaliin etukulmasta ohi Pauliina Nuoran.

Tasoituksen jälkeen JyPK hieman vetääntyi, mutta silti paikkoja johto-osumaan olisi ollut. Pitkään näytti, että hyvä kiri toisella puoliajalla tuottaa tulosta, mutta niin vain Marianna Tolvanen ottelun 84 peliminuutilla laukoo takayläkulmaan näyttävän vedon

JyPK; Tähtinen, Toukola, Kattelus, Alanko, Hiltunen, Liljedahl(57' Tammimetsä), Tiainen, Ritvanen, Begolli, Honkanen, Rochi

FC Honka; Nuora, Vlasoff, Laakso, Auvinen, Koivisto, Tenkanen(71' Saastamoinen), Ranki(80' Vehviläinen), Lappalainen, Nyman, Malinen, Huusko(65' Tolvanen)

Kuvassa JyPK:n Maria Alanko, Heidi Toukola sekä Pauliina Tähtinen. Kuva: Felix Zschauer