Jyväskylä Cup 2017, on the road again!
Julkaistu: 10.06.2017 00.00

Jyväskylä Cup 2017, on the road again!

Aikaisinhan se kello tänään soi, vaikka kotipaikkakunnalla pelattiinkin. Kokoontuminen Huhtasuon aamukasteiselle nurmelle klo 7.55, osalla pelisukat vielä märät edellisen illan kaatosateisesta viimeistelyharjoituksesta samalla vihreällä ja yllättävän hyväkuntoisella ilmatulla alustalla. (Kyllä kenttämestarit osaavat!

Ja niinpä tärähtikin tällä, vaikka Jyväskylän Pallokerholle sopivalla kenttäkompleksilla, käyntiin JyPK03U:n, JyPK08:n ja JyPK09:n osalta Jyväskylä Cup vuosimallia 2017. Muita jypyköitä muualla päin jypkinkylää.

Kaksi alkusarjan vastustajista olikin sitten jo entuudestaan tuttuja, ei niinkään monia päiviä sitten poikien piirisarjassa kenraaliharjoiteltuja jyväskyläläisiä ja keuruulaisia pojankoltiaisia. Miten pallo liukuisi nurmen pintaa tänä päivänä?

Keskimaan velhomestari ja Kihniön kappalainen jo toisessa pallosukupolvessa oli asettanut päivän tavoitteeksi hyvän oman pelin löytämisen ja tyylikkään pallonhallinnan niinkään tulostaulukkoa katsomatta, sillä saattoihan vastapuolelta löytyä jo aimo roikaleita kaksinkamppailuja ajatellen. Mitään ei annettaisi ilmaiseksi ja näytettäisiin kentällä linjojen paikka.

Aamun peli Komeettoja (Sininen) vastaan lähti käyntiin takellellen, kun kaaripallot ja ensimmäiset kosketukset hieman lipsahtelivat arvaamattomastikin. Liekö kostea nurmi ja liukas synteettinen pallonpinta tehneet oman lisähaasteensa, mene ja tiedä, samat kaikille. Toinen puoliaika oli jo huomattavasti parempi ja vastustajan maalinporttejakin kolkuteltiin. Tuloksena kuitenkin kirvelevä 3-1 tappio, vielä jäisi hampaankoloon. Syömään.

Puolen päivän jälkeen vastaan asteli valkopaitainen PK-37 Iisalmesta. Sisuuntuneet jypykät olivat keränneet viitaniemeläisestä varhaislounaasta tarpeeksi vitamiineja ja roteiinihydraatteja ja tällä kertaa pallo löysi yhä paremmin vihreitä jalkoja valkoisten seasta. Pallonhallinta oli monin ottein tytöillä ja vaarallisia paikkoja, pari ns. tuhannenkin taalan sellaista, luotiin. Tästä huolimatta, tai ehkä juuri siksi, viimeistelyn tuulet eivät puhaltaneet suosiollisesti ja pojat pääsivät kuin pääsivätkin rokottamaan kertaalleen. Lopputulema 0-1 PK:lle kahden hyvän puoliajan jälkeen. Tuumaustauolle.

KeuPa oli kohdattu jo viikolla ja tästä pelistä oli ammennettu ajatuksia cup-kohtaamiseen. Jälleen peli toimi pääsääntöisesti hyvin, vaikkakin harhaantuneita syöttöjä annettiin turhan paljon. Kymmenen sekuntia ennen ensimmäisen puoliajan loppuvihellystä Huhtasuon futisvaruskunnan komendantti Timo K. totesikin, että puoliajalle pidetään taululla oleva nolla-nolla. Kulman jälkitilanteesta joku sinipaitainen sai vedettyä pallon verkon perille juuri ennen kuin tuomari ehti nostaa pillin huulilleen. "Kaukovedot ja kukkupallot", todettiin ja toiselle puoliajalle lähdettiin taistelemaan tasoitusta. Isoja olivat Keuruun pojat kylkeen tullessaan, Y-tunnuksilla, komea oli laakavaparikin toisella puoliajalla riman ja Annun käden väliin, ei auttanut edes hyppy ja palloon kaapaisu. Kavennus saatiin ja paine vastustajan päähän loppuun saakka, mutta aika loppui kesken 1-2 tilanteessa.

Kuinkapa päivää summaisi, tulostaulukkoa ei lähdetty tiiraamaan, vaan lähdettiin pelaamaan. Saatiin viisi hyvää puoliaikaa kuudesta. Suurin osa poikien maaleista tuli maalivahdille mahdottomina korkeina palloina kaukaa, tuttu sävel poikia vastaan pelatessa. Vetäminen kannattaa. Pelillisesti tytöiltä varsin hyviä esityksiä, 3-5-2:kin otti toimiakseen, ainakin Huhtasuon hieman kapeammalla nurmella. Ei nämä poikapelit sen kummempia ole, jos joku sitä miettii. Hattu kouraan ja syvä kumarrus tytöille, erittäin kovia pelaajia meillä rosterissa! On pienestä kiinni tulostenkin kääntyminen toisin päin, ei näissä peleissä maaleilla mälläillä. Syöttöjä vielä hieman paremmalla prosentilla omille ja maltillista rakentelua hyökkäyskolmannekselle, siihen ripaus viimeistelyrunnomista maalin edessä ja johan on keitos keitetty.

Huomenna jo jatkuvat pelit loppusarjan alemmassa osiossa, jatkuvatpa talkootkin. Suuri kiitos tytöille hienosta lauantaista ja talkoovoimille baletin pyörittämisestä kaikkialla muualla! Autot parkkiintuvat ruutuihin, majoitukset täyttyvät futiskansasta ja kioskit tarjoavat Alpen-patukoita hiilihydraatti-täydennykseen. Kuka sanoikaan, ettei futiselämä ole täyteläistä?

Jyväskylä Cup, since 1985! Huomenna jatketaan hyvin nukutun yön perästä.

Seuran uusimmat

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä