Vuoden JyPK05 avaus : Tytöt vs Vanhemmat
Julkaistu: 15.01.2018 00.00

Vehkahallin reuna-alueilla alkoi perjantaina 5.1. klo puoli kuuden aikaan näkymään poikkeuksellisen urheilullisesti pukeutunutta JyPK05 joukkueen vanhemmistoa. Edessä oli koko vuoden tärkein hetki: vanhemmat vastaan tytöt. Tyttöjen suorittaessa normaalit alkurutiinit peruslämmön ottamisten kanssa vastustaja teki lähinnä suulihasten pelikunnon varmistamiseen tähtääviä "muuveja". Pari venytyksen kaltaista horjahdusta pystyi myös tunnistamaan, nyt ollaan tosissaan liikkeellä. Fläppitaulua ei tarvita, paikalla oli kenkien vuosimallista päätellen joko kokenutta vasemman laidan pakkia sekä lenkkareilla varustautuneita mailereita.

Pelin alkupuoliskolla vanhempien puolustuksen keskusta oli tiivis ja tyttöjen hyökkäyksen tyrehtyivät viimeistään maalialueen rajalle. Vanhemmat tulivat keskikentän yli vahvoilla syötöillä ja laidoista mentiin hyötyveturin tyylillä päätyyn asti. Siis ei yhtä nopeasti vaan puuskuttaen. Ekan puoliajan puoliväkin jälkeen vanhemmat saivat kovalla prässillä pallon syvällä hyökkäysalueella itselleen ja Niinan potku yllätti Saaran maalissa. 0-1 vanhemmille ja tyttöjen silmissä epäusko. Tytöt alkoivat löytämään tilan kentän laidoilta ja pallo alkoi pyörimään entistä enemmän vanhempien päädyssä. Ja kun paikkoja tuli riittävästi niin maaliverkko vanhempien päädyssä alkoi myös soida. 1-1 tasoituksen jälkeen tilanteeksi kääntyi 2-1, 2-2 tasoitus ei kauaa tulostaulla pysynyt vaan repalainen puolustus tarjosi laatupaikkoja liukuhihnalla. 3-2, 4-2 ja 5-2 tulivat todella rivakalla tahdilla. Pelin lopussa molemmat joukkueet saivat vielä maalit per pääty, 6-3 kuvaa hyvin peliä. Eka puoliaika oli tasainen, mutta kuten Valioliigassa pelit voitetaan jälkimmäisellä. Ja sen tytöt näyttivät, hieno ja hikinen ilta päättyi kättelyihin ja voittajajoukkueen palkitsemiseen. Kodeissa saatettiin käydä vielä pienet jälkipelit.

Kiitokset kaikille osallistuneille, tämän jälkeen tytöt voivat voittaa kenet vaan!