JyPK ja Happee kehittävät yhteistyössä lasten valmennusta
Julkaistu: 08.06.2017 00.00

JyPK ja Happee kehittävät yhteistyössä lasten valmennusta

JyPK ja Happee panostavat yhteistyössä lasten liikunnallisten perusvalmiuksien parantamiseen ja liikuntamäärän lisäämiseen uudella hankkeella.


Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt hankeavustuksen lasten liikunnallisten perusvalmiuksien parantamiseen ja liikuntamäärän lisäämiseen, valmentajien suunnitelmallisuutta ja osaamista kehittämällä tähtäävälle hankkeelle. Jyväskylän Pallokerho Ry (JyPK) ja Happee ry toimivat hankkeessa yhteistyössä. Lisäksi hankkeen suorassa vaikutuspiirissä on FC Vaajakoski Ry:n tyttöjoukkueet.

"Tavoitteena on että nappaamme saman kärpäsen yhteisellä iskulla ja teemme saman tien yhteiset suunnitelmat ja ohjeistukset kahdelle seuralle. Ilman hyvien liikunnallisten taitojen luomaa pohjaa ei pysty kehittymään lajitaidoissakaan pitkälle missään lajissa." kommentoi JyPK:n nuorisovalmennuspäällikkö Ari Laiho uutta hanketta.

Hanke:
Lasten liikunnallisten perusvalmiuksien parantaminen ja liikuntamäärän lisääminen valmennuksen suunnitelmallisuutta ja valmentajien osaamista kehittämällä. Opetus- ja kulttuuriministeriön hyväksymä hanke.

Hankkeen tausta:

Jalkapallo ja salibandy ovat suosituimpia urheiluseuroissa toteutettavia lasten ja nuorten harrastusmuotoja Suomessa. Tällä hankkeella pyritään kehittämään yhteistyössä näiden kahden eri urheilulajin seurojen välillä lasten ja nuorten perusliikunnallisten taitojen harjoittamista osana seurojen harrastustoiminnan järjestämistä. Hankkeen päätavoitteena on monipuolistaa lajiharjoittelun ohella toteutettavaa yleisliikunnallista harjoittelua siten, että lapset ja nuoret voivat harrastaa monipuolisesti kehittävää ja motivoivaa liikuntaa omassa seurassaan ja joukkueessaan.

Sekä Jyväskylän Pallokerho (jalkapallo naiset) että Happee (salibandy miehet) ovat aikuisten tasolla pääsarjaseuroja lajeissaan ja molemmilla on selkeät kilpailulliset tavoitteet aikuisten tasolla. Tämän lisäksi kumpikin seura on mahdollistaa kilpaurheilun lisäksi lajin harrastamisen monella eri tasolla, myös ilman kilpailullisia tavoitteita.

Molemmissa seuroissa on palkattuja työntekijöitä, joilla on vastuu lasten ja nuorten joukkueiden toiminnasta ja toiminnan sisällöistä. Tämä takaa että hankkeessa syntyvä uusi toimintatapa jää käyttöön seuroissa myös hankkeen päätyttyä.

Hankkeen toteutus aikataulu on 5/2017-12/2018

Seuran uusimmat

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä