Edustus, Naisten Liiga

JyPK JyPK - HJK  3 - 3

Jyväskylä, Harjun stadion

JyPK-HJK 3-3 (3-0) (JyPK:n maalit Gentjana Rochi 2, Lavdije Begolli)

Harjulla nähtiin jälleen erittäin mielenkiintoinen ja vaiherikas ottelu, kun Jyväskylän Pallokerhon vieraaksi saapui Helsingin Jalkapalloklubi. JyPK oli tehnyt joitakin muutoksia avauskokoonpanossa, kun maalinsuulle asettui ensimmäistä kertaa liigaotteluissa Juuli Kainulainen. Lisäksi keskikentällä koko ottelun urakoi Tytti Jaakkola ja laidalla nähtiin pitkästä aikaa avauskokoonpanossa Elina Seppälä.

Ottelun ennakkosuosikki oli selvästi HJK, mutta ensimmäinen puoliaika kuitenkin osoitti jälleen sen, että sarjataulukkoa ei tule liikaa tuijotella Naisten Liigan otteluissa. Ottelun alku oli hyvin tasaista ja tunnustelevaa pelaamista molemmilta joukkueilta. Kummallakaan joukkueilla ei ensimmäisen 20. minuutin aikana ollut merkittäviä maalipaikkoja. JyPK onnistui kuitenkin saamaan jatkuvasti enemmän palloa puskettua kohti HJK:n maalia ja 22. minuutilla HJK:n puolustaja purki pallon JyPK:n Pihla Hiltusen jalkaan sivurajan tuntumaan, Hiltunen syötti pallon suoraan Gentjana Rochille. Pallon saatuaan Rochi harhautteli matkalla usean HJK-pelaajan ja boksiin päästyään ampui pallon verkon perukoille ohi maajoukkuemaalivahti Minna Meriluodon ja tilanteeksi 1-0 JyPK:lle.

Maalin jälkeen peli jatkui edelleen hyvin samankaltaisena. JyPK oli se joukkue, joka halusi palloa enemmän ja pystyi rakentamaan organisoituja hyökkäyksiä. HJK joutui purkamaan useaan otteeseen pitkiä palloja pois omalta puolustusalueeltaan ja myös JyPK:n toinen maali syntyi, kun HJK purki pallon keskialueelle, josta JyPK-toppari puski pallon Rochille. Hieman verkkaisesti prässänneet HJK-pelaajat eivät kyenneet pysäyttämään Rochia, joka kuljetti muutaman metrin kohti maalia ja ampui pallon yllättäen noin 25 metristä maaliin Meriluodon oltua reilusti maaliltaan ulkona. Tilanne oli kotijoukkueen riemuksi 2-0, kun peliä oli pelattu 36 minuuttia. Maali-iloittelu jatkui vielä 40. minuutilla, kun JyPK:lta maalinteossa onnistui Lavdije Begolli puskemalla pallon takatolpalta maaliin Henna Honkasen tarjoilemasta keskityksestä. Näin ollen puoliajalle lähdettiin lukemissa 3-0.

Jos ensimmäinen puoliaika oli jyväskyläläisten hallintaa, niin toisella puoliajalla otteet olivat aivan toista maata – molemmilla joukkueilla. Niin siinä pääsi käymään, että Klubi oli toisella puoliajalla dominoiva osapuoli eikä JyPK päässyt millään tavalla sellaiseen hurmostilaan, joka nähtiin ottelun ensimmäisellä puoliajalla. HJK suoritti puoliajalla kaksi pelaajavaihtoa, jotka osoittautuivat erinomaisiksi HJK:n kannalta. Kentälle vaihdettiin Tia Hälinen sekä Juulia Grönlund. Jo ensimmäisistä sekunneista alkaen oli nähtävissä, että tauolta kentälle marssi sisuuntunut vierasjoukkue ja palloa pelattiin voimalla kohti kotijoukkueen päätyä. JyPK:n harmiksi HJK pääsi iskemään ensimmäisen kavennusmaalinsa jo 48. minuutilla, kun maalinedushässäkän päätteeksi pallon pääsi lähietäisyydeltä ampumaan maaliin HJK:n Vilma Hakala, joka esiintyi muutoinkin edukseen ottelussa.

JyPK:n jaloissa pallo tuntui polttelevan eikä ensimmäisellä puoliajalla nähtyjä hyvin rakenneltuja hyökkäyksiä juuri nähty. HJK prässäsi armottomasti, joka aiheutti ajoittain hieman hätäisiä ratkaisuja kotijoukkueen pelaajistossa. JyPK joutui myös rikkomaan enemmän ja toinen maali syntyikin, kun Essi Sainio antoi keskialueelta vapaapotkun JyPK:n boksiin, jossa pallo pomppi pidemmän aikaa ja lopulta pallon pääsi tökkäämään sisään vaihdosta sisään tullut Juulia Grönlund. Näin tilanne oli tunnin jälkeen 3-2.

Ajoittain myös JyPK pystyi pitämään palloa ja avaamaan puolustuslinjasta palloa hyvin eteenpäin keskialueen kautta. Kuitenkin ottelussa kuskin paikalle oli siirtynyt HJK, joka onnistui ottelussa vielä kertaalleen maalinteossa 70. minuutilla, kun Tia Hälisen antamasta kulmapotkusta kapteeni Essi Sainio pääsi puskemaan pallon voimalla maaliin. Näin tilanne oli 3-3, joka jäi myös ottelun lopputulokseksi. Ottelun lopussa HJK:lla oli paremmat maalintekopaikat, mutta kotijoukkueen onneksi lisämaaleja ei enää nähty.

Kokonaisuutena tarkastellen ottelu ei ollut kummaltakaan joukkueelta hyvä, mutta molemmilla puoliajoilla nähtiin mainioita suorituksia. Ensimmäinen puoliaika oli päävalmentaja Västisen mukaan jopa parasta JyPK:iä, jota on tällä kaudella nähty. Sen sijaan toisella puoliajalla HJK pelasi hyvin ja onnistui jyräämään tarvittavat kolme maalia. Toisaalta, kumpikin joukkue vaikutti olevan hieman pettynyt tasatulokseen. JyPK sai kuitenkin tärkeän pisteen, vaikka kolmekin olisi ollut tarjolla, jos ensimmäisen puoliajan lento olisi jatkunut ottelun loppuun saakka. Ottelussa nähtiin jälleen onnistumisia laajalla rintamalla, puolustuslinja pelasi mainion ottelun ja onnistui pitämään HJK:n pelaajat kurissa. Kaikki HJK:n maalit tulivat maalinedushässäköistä, joten kovuutta painimiseen tarvittaisiin. Myös hyökkäyssuuntaan JyPK pelasi erityisesti ensimmäisellä puoliajalla ennakkoluulottomasti ja rohkeasti koko joukkueen voimin, joten myös jatkossa vastustajat saavat olla tarkkoina jypyköiden kanssa – maaleja nähdään runsaasti tulevissakin otteluissa, jos ja kun Rochin sekä muiden pelaajiemme maalivire jatkuu tämänlaisena.

Uusi ottelu on kuitenkin edessä jo pian, kun torstaina JyPK matkaa GBK:n vieraaksi Kokkolaan. JyPK aikoo napata Kokkolasta matkaansa kolme pistettä ja otteluennakko on luvassa myöhemmin tällä viikolla.

Tilastot

3 - 3

HJK
(3-0)
22'MaaliRochi Gentjana
36'MaaliRochi Gentjana
40'MaaliBegolli Lavdije