Raportti JyPK-TPS 3-0 (2-0) 2.7.2017
Julkaistu: 02.07.2017 00.00

Ensimmäinen ottelu evakossa Vaajakoskella tuotti tulosta, kun JyPK nappasi täydet kolme pistettä. Samalla kauden toinen nollapeli

Ottelun alku oli pienoista TPS painostusta, mutta pikku hiljaa JyPKin kone lähti käyntiin ja prässikin onnistui. Pian maaliverkkokin jo heilui. 18' minuutilla Henna Honkanen laukoi kaukaa noin 30 metristä ja laukaus tippuu TPS-veskari Milla-Maj Majasaaren selän taakse. Varttia myöhemmin Gentjana Rochi näyttää osaamistaan. Hän harhauttelee puolet TPS pelaajista ja pääseekin heistä ohi, sitten levittää laitaan Marika Ritvaselle, joka keskittää Rochille. Lopulta pienen hässäkän jälkeen Rochi onnistuu siirtämään pallon maaliin. Taululle siis lukemat 2-0.

TPS onnistui luomaan puolittaisia paikkoja, mutta suuriin torjuntatöihin JyPK-veskari Pauliina Tähtinen ei joutunut. TPS oli vaarallinen varsinkin kun pääsi kuljettamaan JyPKin puolustuslinjaa vastaan. Mm Ria Öling pääsi muutamaan otteeseen hyvin haastamaan puolustuslinjaa, mutta laukaus viipyi ja JyPKin puolustajat kerkesivät aina tielle.

Toiselle puoliajalle JyPK pudotti selkeästi prässiä ja pyrki pudottamaan ottelun tempoa. TPS sai pitää paljon palloa JyPKin pyrkiessä ennemminkin iskemään vastaan. JyPK pysyi hyvin muodossa joukkueena ja teki TPSn pelinavaamisesta hyvin vaikeaa. JyPK pääsi hyvin katkoihin ja siten päästiin myös hyökkäyksiin, mutta ne jäivät usein liian heikoiksi. Kuuma keli ja puolustaminen alkoi näkymään JyPK pelureiden jaloissa, eikä loppua kohden niin hanakasti ylöspäin jaksettukaan lähteä, vaan tyydyttiin vain pitämään palloa omalla joukkueella. TPSn loppukiri ei tuottanut tulosta. TPS ei saanut aikaiseksi hyviä laukauksia ja usein JyPK peluri ehti viime hetkillä peittämään vedon. Varsinkin läpi ottelun vahvasti pelanneet puolustuslinjan pelaajat olivat usein vedon tiellä. Paras paikka syntyi Ria Ölingille, mutta Tähtinen onnistui torjumaan vedon.

Helpottava 3-0 osuma syntyi '87 minuutilla Marika Ritvasen jalasta. Ritvanen taisteli laidallaan vahvasti Elli Pikkujämsää vastaan, voitti kaksin kamppailun ja laukoi putoavan pallon kaukaa maalin takakulmaan! Kaunis maali ja samalla Marikalle ensimmäinen tällä kaudella.