Naisten Liiga: Åland United - JyPK 1-2 (1-0)
Julkaistu: 24.08.2017 00.00

Eilen keskiviikkona 23.8. käynnistyi Naisten Liigan alaloppusarja, kun Jyväskylän Pallokerho matkasi Åland Unitedin vieraaksi Maarianhaminaan. Edelliset kaksi kamppailua näiden joukkueiden välillä tällä kaudella päättyivät pistejakoon, joten JyPK lähti hakemaan kauden ensimmäistä voittoaan ÅU:sta. JyPK lähti pitkälle vierasmatkalle pelitauon jälkeen hyvillä mielin voittoa saalistamaan. Matkassa oli mukana loistava kokoonpano ja maalinsuulle asettui Juuli Kainulainen ja toisena maalivahtina mukana oli muutamassa aiemmassakin pelissä mukana ollut Jade Poutiainen BSM-joukkueesta. Maalivahti Pauliina Tähtinen sen sijaan on lainalla PK-35 Vantaan mukana Mestarien Liigan karsintaturnauksessa.

Ottelun avausmaali nähtiin jo 19. minuutilla, kun kotijoukkueen Campos Briana iski pallon jyväskyläläisten maaliin. Ensimmäisellä puoliajalla JyPK:n peli ei ollut vielä parhaimmillaan ja puoliajalle lähdettiin ÅU:n johtaessa 1-0.

Toisella puoliajalla kentällä nähtiin huomattavasti ensimmäistä puoliaikaa terävämpi ja paremmin pelaava JyPK. Toinen puoliaika olikin käytännössä vierasjoukkueen hallintaa eikä Åland Unitedille jätetty mahdollisuuksia viedä pisteitä. JyPK:n maalintekijöinä toimivat Linda Norrena (59') ja Gentjana Rochi (63'). JyPK:lla olisi ollut mahdollisuus tehdä enemmänkin maaleja, mutta tärkeintä oli, että kotimatkalle lähdettiin kolmea pistettä rikkaampina.

JyPK:n tavoitteena on voittaa kaikki loput sarjaottelut. Eilisen voiton myötä myös varmistui, että JyPK ei voi enää tippua sarjasta suoraan. JyPK on tällä hetkellä alaloppusarjan piikkipaikalla 24 pisteellä. JyPK:n sarjapaikka toivottavasti varmistuu jo lähiviikkojen aikana, sillä myös karsijanpaikalla olevaan ONS:iin on piste-eroa tällä hetkellä 14 pistettä. JyPK:lla otteluita on jäljellä vielä viisi.

JyPK:n seuraava ottelu on Oulussa ONS:ia vastaan lauantaina 2.9.