Raportti Naisten Liiga 13.4.2017 Pallokissat-JyPK 2-1 (1-1)
Julkaistu: 17.04.2017 00.00

JyPK lähti hakemaan ensimmäisiä pisteitään kauden liigaotteluista, kun jyväskyläläiset matkasivat kiirastorstaina Kuopioon. JyPK oli saanut Kuopioon mukaan iskukykyisen kokoonpanon ja uutta virtaa joukkueeseen toi ensimmäistä kertaa JyPK:n riveissä esiintynyt makedonialainen Gentjana Rochi.

Ottelu lähti käyntiin kotijoukkueen komennuksessa, kun Pallokissat saivat peräti kolme kulmapotkua viiden minuutin sisällä. Pallokissojen terävästä alusta huolimatta JyPK onnistui iskemään ottelun avausmaalin jo seitsemännellä peliminuutilla, kun mainion puolustuspelaamisen myötä pallo pelattiin laitalinkkinä pelanneen Elina Seppälän kautta vahvasti läpi ottelun esiintyneelle Gentjana Rochille. Rochi pääsi pienen harhautuksen jälkeen Pallokissojen puolustajan ohi maalivahdinalueen sisällä ja laukoi pallon kohti maalia - pallon tielle ehti kuitenkin Pallokissojen maalivahti Elsa Sulku, mutta Rochi oli ensimmäisenä irtopallon perässä ja hän pääsi sijoittamaan pallon lähietäisyydeltä maaliin. Tilanne oli siis 7. peliminuutin jälkeen 0-1 vierasjoukkueelle.

JyPK ei maalistaan huolimatta onnistunut aivan pääsemään omalle tasolleen, vaikka muutamia laadukkaita tilanteita JyPK saikin aikaiseksi ensimmäisellä puoliajalla. Ottelu eteni hienoisessa kuopiolaiskomennuksessa, esimerkiksi kulmapotkuja Pallokissoilla oli ensimmäisen puoliajan aikana lähemmäs kymmenen kappaletta. Pallokissat iskivät erityisesti oikean laidan kautta ja palloa pyrittiin pelaamaan paljon kärkipelaaja Aino Krögerille.

Pallokissat tasoittivat ottelun hieman ennen taukovihellystä, kun kuopiolaiset onnistuivat murtautumaan rangaistusalueelle ja hyökkäys päättyi rangaistuspisteelle jyväskyläläisten kaadettua maalia kohti rynnineen kuopiolaispelaajan. Kröger asettui pallon taakse eikä pilkulta erehtynyt ja laukoi pallon maaliin ohi hyvin aavistaneen maalivahti Pauliina Tähtisen. Tauolle lähdettiin tasalukemissa 1-1.

Myös toinen puoliaika oli tasaista vääntöä. Molemmilla joukkueilla oli hyviä maalintekoyrityksiä ja monipuolisia hyökkäyskuvioita. JyPK:n harmiksi ainoastaan Pallokissat onnistuivat maalinteossa, kun 57. minuutilla Ella Vanhanen upotti pelivälineen JyPK:n maaliin. Molempien joukkueiden puolustuspelaaminen oli ottelussa hyvällä tasolla eivätkä läpisyötöt päässeet yllättämään tiiviitä puolustusrivejä.

Pelin viimeinen vartti oli JyPK:n painostusta, mutta vaaralliset maalintekopaikat jäivät lopulta uupumaan. JyPK:n hyvästä taistelusta huolimatta pisteet päätyivät tällä kertaa kuopiolaisille, lopputuloksena siis 2-1 kotijoukkueelle. JyPK:lta ottelun parhaana pelaajana palkittiin puolustuksen varmaotteinen tukipilari Maria Alanko.

Pallokissat olivat läpi ottelun hieman terävämmillä jaloilla liikkeellä ja kuopiolaiset vaikuttivat olevan monissa tilanteissa askeleen edellä jyväskyläläisiä, vaikka myös jypyköiden peli kulki ajoittain erinomaisesti ja JyPK:n pelaajat onnistuivat pelissä hyvin. Pelaajat uskalsivat yrittää vaikeitakin syöttöjä ja pelin tempo pysyi hyvänä. Ajoittain pelirohkeutta kaivattaisiin nuorilta pelaajiltamme vielä lisää, palloa voitaisiin pelata useammin rohkeasti ylöspäin ja mieluusti näkisimme taitavien pelaajiemme lähtevän hanakammin haastamaan vastustajia 1v1 -tilanteissa. Joka tapauksessa pelissä nähtiin tälläkin kertaa pääsääntöisesti laadukkaita suorituksia ja varmasti jo tulevassa pelissä pisteet jäävät Jyväskylään!

Lopuksi on vielä kehuttava pelikenttänä toimineen Savon Sanomat Areenan puitteita, jotka olivat erinomaiset. Valitettavasti sääolosuhteisiin eivät edes iloiset savolaiset voineet vaikuttaa, jalkapallon pelaaminen hyytävässä viimassa ja pakkaskelissä on jokseenkin huono yhtälö - kevättä odotellessa siis. JyPK:n toimihenkilöt ja äänekkäät fanit jaksoivat kylmyydestä huolimatta kannustaa omiaan loppuun asti erityisesti päästyään puoliajalla sisätiloissa olleeseen kahvioon lämmittelemään, miinusta annettakoon kuitenkin paikoin kylmistä makkaroista.

Ensi viikolla JyPK kohtaa kotikentällään Espoon Tapiolasta saapuvan FC Hongan. Jypykät ovat peli-intoa täynnä ja katseet on käännetty jo tulevaan otteluun, josta ei jyväskyläläisille kelpaa kuin voitto. Joukkue tarvitsee avukseen myös yleisön kannustusta, joten saavuttehan runsain joukoin paikalle kannustamaan JyPK:n kauden avausvoittoon!

JyPK:n kokoonpano: Pauliina Tähtinen, Ia-Beate Liljedahl (Jaakkola 87’), Maria Alanko, Laura Kattelus, Pihla Hiltunen, Tiina Tiainen, Marika Ritvanen, Heidi Toukola, Elina Seppälä (Markkula 71’), Gentjana Rochi (maali 7’), Henna Honkanen.

Vaihtopelaajat: Bernitz, Rein, Kainulainen, Mensonen