Raportti Naisten Liiga GBK-JyPK 1-3 (1-2) 1.6.17
Julkaistu: 01.06.2017 00.00

Naisten Liiga -ottelu GBK-JyPK päättyi tulokseen 1-3 (1-2). JyPK:n maalintekijöinä olivat tälläkin kertaa Gentjana Rochi kahdella maalillaan sekä Henna Honkanen.

Ensimmäinen puoliaika oli selkeästi yksi JyPKin tämän kauden heikoimmista. Pallo poltteli jalassa, syötöt eivät napsuneet kohdalleen eikä vaarallisia hyökkäyksiä saatu luotua. Kuitenkin puoliaika oli melko tasainen, vaikka JyPK ei niin hyvin omassa pelissä onnistunutkaan. Ottelun edetessä JyPKin peli alkoi kuitenkin parantua ja pelaajille tuli tunne, että ottelu hoidetaan. Kuitenkin lähes ensimmäisestä hyökkäyksestään GBK meni johtoon, kun 12. minuutilla GBK katkaisi keskialueella JyPKin syötön ja Josefine Kangasniemi pääsi läpiajoon ja sijoitti lukemiksi 1-0. JyPK ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan vaihtoi vaihdetta isompaan. Lopulta 30. minuutilla Henna Honkanen teki helpottavan tasoitusosuman ja vain hetkeä myöhemmin Gentjana Rochi vei JyPKin johtoon 1-2. Puoliajalle lähdettiin JyPK:n johdossa lukemin 1-2.

Toiselle puoliajalle JyPK sai oman pelin paremmin pyörimään eikä GBK päässyt juuri maalipaikoille. JyPK puolusti vahvasti ja sai hyviä hyökkäyksiä aikaiseksi, mutta maaliin asti palloa ei saatu, kuin vasta 87. minuutilla. Gentjana Rochi pyöritti taitavasti palloa ja GBKn pelaajia - lopulta Genta sai pyöritettyä myös vastustajan maalivahdin ulos pelistä ja iski pallon näyttävästi maaliin!

Ottelun tulos miellytti JyPKiä, mutta vieläkään ei tasaista 90' minuuttista nähty. Kuitenkin härkäviikot saatiin päätökseen ja päästiin maajoukkuetauolle juuri sopivaan aikaan. Voitolla JyPK sai etumatkaa perässä tulevaan ONSiin jo 7 pisteen verran. Edellä olevat Åland United ja Pallokissat ovat vain 2 ja 5 pistettä karkumatkalla, joten JyPK:lla on yläloppusarjapaikkaan edelleen hyvät mahdollisuudet.

JyPK:n kokoonpano: Alanko, Hiltunen, Kattelus, Tiainen, Begolli, Jaakkola (60' Markkula), Rochi, Toukola, Tähtinen, Ritvanen, Honkanen. Vaihtopelaajat: Kainulainen, Tammimetsä, Bernitz, Seppälä, Rein

Kuva: Felix Zschauer, kuva otettu Ilves-ottelussa