Hippo 2017: Huhtasuon mutapainin mestarit C14 sarjassa
Julkaistu: 11.09.2017 00.00

Ja kotikentän muuttuminen mullokseksi näytti sopivan erinomaisesti jypyköille, sunnuntain mitalipeleissä JyPK03 laittoi työhaalarit päälle ja voitti kirkkailla 3-0 lukemilla niin Wasa yj.:n kuin ONS:n. Mitään muuta puhdasta pelin jälkeen ei sitten ollutkaan.

JyPK03 puolusti edellisvuoden turnausvoittoa ja tavoitteenna oli tottakai uusia kotiturnauksen voitto. Alkusarjassa vastaan asettui ensin FC Espoo, aiempia kohtaamisia tällä kokoonpanolla ei historian kirjoista löytynyt. Aikaisin aamulla pelattu peli oli alkuun koneiden käynnistelyä, taukotulos 1-0 vihreille.Toisella puoliajalla peli alkoi pyöriä tehokkaammin ja lopputulos 4-0 kuvaa hyvin itse peliä.

Pastori puhuu ja seurakunta kuuntele

Toisessa ottelussa vastassa oli KTP ja ensimmäinen puoliaika oli jatkumoa FC Espoo peliin, pallonhallinta jypyköillä ja paikkoja luotiin. Turvallisen tuntuinen 2-0 kääntyi kuitenkin ihmeellisten sattumusten kautta (rankkari, oma maali kulmapotkun jälkitilanteesta) numerollisesti tasaiseksi, lopussa Minttu kuitenkin ratkaisi kaikki kolme pistettä JyPK:lle 3-2 voittomaalillaan.

Kolmannessa ottelussa vastassa oli TPV, edellinen kohtaaminen SPL lopputurnauksessa oli vihreää näytöstä. Tässä ottelussa TPV oli selkeästi kovemmalla asenteella liikkeellä ja peli pysyi erittäin tasaisena. Pallonhallinta oli vihreillä mutta liekö syöty lounas painanut jaloissa sillä terävyyttä olisi kaivannut lisää ja puoliajalla tilanne 0-0. Toisella puoliskolla JyPK teki sen tarvittavan maalin, Mintun syötöstä pallon verkkoon toimitti Riia. TPV teki tästä kunnon pelin, vihreiden suoritus oli juuri riittävä voittoon.

Lauantain neljäs (!) peli oli AC Kirkkonummea vastaan. Vaikka takana oli pitkä päivä niin jypykät ratkaisivat pelin jo heti ensimmäisellä puoliajalla ja sama vauhti ja hallinta säilyi myös toisella. Tai ainakin hallinta säilyi, kierroksia pystyttiin hieman laskemaan. Loppulukemat 6-0 ja JyPK puhtaalla voittosarjalla sunnuntain mitalipeleihin sijoista 1-3.

Sunnuntain mitalipeleissä värit jaettiin Wasa yj.:n, ONS:n ja JyPK:n kesken. Päivän teemana oli "Payback Day", olihan Puolen Suomen Liigan syyskierroksella koettu tappiot niin Wasalle elokuun puolivälissä kuin viikkoa ennen Hippoa ONS:lle. Yön läpi kestänyt sade oli tehnyt Huhtasuon nurmikentästä muhennosta, etenkin keskikaistale näytti olevan enemmän valmis kevätkylvölle kuin jalkapallon mitalipeleille. Turnauksen päällikkö ilmoitti jo ennen vaasalaisten kohtaamista että näillä kentillä mennään loppuun asti, taktiset muutokset olivat siis tarpeen. Ja kyllä Timon piirustukset keskikaista suon ylittämisestä kovilla kaaripalloilla toimi loistavasti. Kovat syötöt tavoittivat niin laidat kuin Wasan linjan edessä kahlanneet Pauliinan ja Mintun pitäen jatkuvat paineen vastustajan kenttäpäädyssä. 11 minuutin kohdalla lauloi Pauliinan kanuuna vasemmalta, kova veto riman alle ja 1-0 taululla. Ja vielä ennen puoliaikaa Pauliina pelattiin oikealta vauhtiin, leikkaus sisään boksiin ja verkot tötterölle, 2-0. Toisella jaksolla Noppa sai pitkän syötön oikeaan laitaan, kääntö takaviistoon ja Nana laittoi ykkösellä 3-0 loppulukemat. Ensimmäiset velat kuitattu.

ONS hoiti oman ottelunsa vaasalaisia vastaan 2-1 ja viimeinen ottelu JyPK-ONS oli oikea finaali: ottelun voittaja sarjan C14 mestari. Jo peliin valmistauminen näytti että tänään vihreä tulee olemaan valttia: keskittyneet ilmeet, tuimat katseet ja määrätietoiset kehonkielet antoivat selkeän viestin: Payback Day part 2 tulee olemaan väkevä suoritus. Ja sitä se oli heti alkuvihellyksestä lähtien. Palloa liikutettiin kovilla syötöillä keskikaista suonsilmä välttäen, fyysisissä tilanteissa vihreä iski kovaa mutta rehdisti ja laitojen kautta tehtiin väkeviä nousuja. Jo parin minuutin jälkeen tuli ensimmäinen palkinto: Annu laittoi kovan syötön ONSsin linjan eteen Mintulle, Minttu jatkoi pallon maalilalueen etukaistalle, pallo pysähtyi lätsähtäen kuralammikkoon ja paikalle kiisi Pauliina. Pauliinan eka kova kosketus sai pallon kuivempaan kohtaan laatikon sisään, kova veto oikean yläkulmaan ja maalilvahdien käsien kautta 1-0 johtomaali. Tämän jälkeen myllytys jatkui, keskustassa Anna ja Inka taistelivat mutapainissa pallon JyPKille ja siitä joko suoraan laitaan tai toppariparin Annu&Venla kautta tiputtaen kova syöttö kuivemmille laitakaistoille. Laidoista sitten joko sisään alueelle ja keskityksiä maalille. Puoliajalla tilanne 1-0, paikkoja vihreillä oli puoleen tusinaan maalia, kahta tolppaosumaa lähemmäksi ei kuitenkaan päästy. ONS sai pari yksittäistä hyökkäystä mutta vaarallisia maalipaikkoja ei syntynyt. Toisella jaksolla vihreä dominointi jatkui ja viiden minuutin kohdalla ONSsin maaliverkko toi toisen kerran. Anida keskitti matalan kovan vedon vasemmalta, pallo pommpasi takatolpalle, jossa Pauliina irtosi vartijastaan ja laittoin 2-0 maalin tyhjiin. Tämän jälkeen peli hieman tasoittui ja pallo pyöri lähinnä keskialueella, vihreä jatkoi edelleen fyysistä halintaansa. Kentän kunto hidasti ONSsin peliä ja se tarjosi runsaasti vääntötilanteita vihreiden voitettavaksi. Lopullinen ratkaisu tuli 4 minuuttia ennen pelin loppua: Venla laittoi pitkän Viltsulle vasempaan laitaan, Viltsu teki käkkärikäännöksen, irtosi puolustajasta, eteni kohden päätyä ja sitten syöttö keskelle vapaana olleelle Mintulle. Minttu otti pallon haltuun ja toisella kosketuksella hallittu sijoitus ohi maalivahdin, 3-0 ja valmistautuminen loppuseremonioihin voitiin aloittaa.

Koko joukkue pelasi loistavan sunnuntain, mitään ei jätetty sattuman varaan. Pelikentän kunto voi aiheuttaa jossittelua vastustajien puolella, mutta kun vaihtoehtoja ei ollut niin peli piti sovittaa olosuhteisiin. Ja se toimi loistavasti: vaikka pallo pelattiin pitkänä niin roiskimisesta ei voi puhua. Syötöt menivät ohi eikä rajoista yli eikä vastustajille, 1vs1 tilanteet voitettiin hyökätessä ja puolustaessa ja maalipaikkoja luotiin runsaasti molemmissa peleissä. Timo onnistui taktiikan luonnissa ja tytöt toteuttivat sen 100%:sti. Suoraviivainen pelityyli tuntui olleen selkeä toteuttaa ja siltä se näyttikin. Erikoismaininnan turnauksesta sai Timolta Bertta: loistavaa peliä laitapuolustajana. Huhtasuon pelikenttä saattaa olla kiinni kevääseen, ei tuolle mullokselle ikävä tule. Sunnuntaina ONS oli vastaantulija kaikilla osa-alueilla, seuraavassa pelissä on varmasti revanssihenkeä. Ja näin sen kuuluukin olla, kun asenne ja taidot oikealla tasolla niin me kaikki saamme jatkaa tiukoista peleistä tulevaisuudessakin. Hippo 2017 oli tämän joukkueen viimeinen Hippo-turnaus, hieman haikeina mutta onnellisina laitamme viimeisen kotiturnauksen kirjan kannet kiinni.

Kiitoksia kaikille C14-ikäluokan joukkueille, kovia vääntöjä ja reilua peliä nähtiin tänäkin vuonna!