JyPK05: Puolen Suomen Liiga 2018 käyntiin kahdella voitolla
Julkaistu: 23.04.2018 00.00

Puolen Suomen Liigaa pelataan ikäluokissa 13-15 vuotta, joten tällä kaudella JyPK05 aloitti PSL-pelit. Mukana on kaikkiaan 9 joukkuetta: Kolme ONS:sta (Oulu, 2 kpl 05-joukkuetta ja yksi 06-joukkue), Komeetat (Jkl), KPV (kokkola), Hertta (Joensuu), Vimma (Kajaani), Pallokissat (Kuopio) sekä JyPK. Suomi tulee siis tutuksi. JyPK pääsi aloittamaan pelinsä Jyväskylässä, kun Komeetat emännöi ensimmäiset pelit Säynätsalon kentällä.

Komeetat - JyPK 0-2

Kolman keskinäinen ottelu kahden viikon sisään (HJK-kevätturnaus, Kehittymisen seurantapahtuma), joten tutut joukkueet vastakkain. Ottelu oli tasaista taistelua, etenkin keskialueella ei tilaa juurikaan ollut pallonhallintaan saati vapaiden syöttölinjojen hakuun. Peli aaltoili tasaisesti päädystä toiseen, aivan mahtipaikkoja kumpikaan joukkue ei saanut rakennettua. Taukotilanne 0-0 kuvasti pelin tasaisuutta. Toisella jaksolla sama tahti jatkui, kunnes 44. minuutilla Anni syötti kovan pallon keskustaan Cecilialle ja ekalla kosketuksella pallo vetopaikkaan ja toisella vasempaan alakulmaan. Tämä maali lisäsi intoa kentällä, Komeetat saivat muutamia hyviä vetoja kohden JyPK-maalia mutta Laura hoiti ne varmasti. 57. minuutilla JyPK tuli oikealta laidalta hyökkäykseen, pallo maalille ja puolustajan jalasta kimmoten Cecilia sai pallon pilkun kohdalla eteensä. Toinen sijoitus vasempaan alakulmaan ja 0-2 loppulukemat olivat syntyneet.

Kyseessä oli kautta aikain ensimmäinen voitto paikallisvastustajasta, pikku hiljaa eroa on kiritty kiinni ja viimeisimmissä peleissä päästy kurkkimaan vähän rinnallekin. Tässä pelissä vihreä oli halukkaampi, nälkäisempi sekä tietysti tehokkaampi viimeistelyssä.

Ottelun tallenne löytyy YouTubesta, tässä suorat linkit maaleihin: 0 - 1 ja 0 - 2. Molemmista maaleista vastasi Cecilia.

JyPK - KPV 2-0

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä, pallo tuntui olevan jatkuvasti siellä missä pelaajatkin eli todella ahtaassa paikassa. Kumpikaan joukkue ei saanut rakennuttua syöttöketjujen kautta laatupaikkoja vaan peli oli jatkuvaan tilanteenvaihtoa. Puoliajan edetessä vihreä sai pikku hiljaa peliään uomilleen ja pelin painopiste siirtyi kokkolalaisten kenttäpuolikkaalle. Taukotilanteen 1-0 viimeisteli Saara Cecilian syötöstä, lyhyt kulmapotku päätti pallon verkon perukoille. Toisella puoliajalla pelin aaltoilu jatkui, KPV sai muutaman vaarallisen paikan: läpiajoon Laura syöksyi mustelmia kaihtamatta vastaan ja riman alle suuntautuneen laatupotkun hän torjui kulmaksi. JyPK:lläkin oli muutamia paikkoja ja yritys palkittiin maalin muodossa: Oona antoin hankkimansa sivuvaparin maalille, KPV maalivahdi osui hieman palloon, Cecilia oli terävänä irtopallossa ja sijoitti pallon vasempaan alakulmaan. 2-0 päättyneessä ottelussa JyPK:n rutiini riitti voittoon, hyvä osoitus siitä että tyttöjen peli on kehittynyt huimasti.

Puolen Suomen Liigan etenemistä voi seurata Palloliiton tulospalvelusta.