TalviSemi 2019
Julkaistu: 18.01.2019 00.00

TalviSemi 2019

Perjantai 18.1.

JyPK05yj matkatsto nykäisi TalviSemin pakettimatkalle toppatakin väljästä hihansuusta todellisen yllätyskortin: renkaiden sijaan matka Jkl-Sjoki-Jkl taittuu renkaiden päällä keikkumisen sijaan ihan raitella. Tämä on paidan värimme mukainen vihreä valinta, lisäksi majoitus-ruokailu-pelipaikka triangeli on kävelyetäisyyksien päässä toisistaan ja kyllä tämä liikkumismuoto oli ekonomin laskuopin mukaankin ihan perusteltu. Klo 16.25 taajamajunaan pakkautui 14 pelaajaa ja 4 aikuisempaa matkustajaa, numeroitujen paikkojen puuttuminen aiheutti pientä hämmennystä, mutta kaikki saatiin pakattua sisään tiiviseen junatunnelmaan. Tia laski ennen junanlähtöä pesueen koon ainakin neljä kertaa, tallessa olivat.

Junamatka meni aikataulussa omia eväitä napostellen, ravintolavaunu oli ilmeisesti unohtunut jollekin asemalle.


Seinäjoella tarkistuslaskenta osoitti siirtymän sujunneen tappioitta, siirtymä majoitukseen sujui talvisessa kelissä ripeästi, ilmeisesti "en mä pipoa tai käsineitä tartte" pukeutumistyyli kannusti lapsoset siirtymään kohden lämmintä kohdetta normaalia vauhtia nopeammin.


Täydet pisteet hotellin aulaan, sisäänkirjautuessa meitä odotti valmiit avainkortin nimillä ja majoittumistoimet pääsivät käynnistymään todella sujuvasti. Lisäksi huoneet olivat kaikki samalla käytävällä, onnea vain niille uusille naapureille, jotka näiden aktiivisten tyttösten liikehdintää ja tarinointia pääsivät perjantai-iltana seuraamaan. Iltapala hotellin alakerran ravintolassa ja vekkari herättämään aamulla klo 6.15, eka peli 8.00 Apasseja vastaan.

Lauantai 19.1.

Herätys 6.00, (no, valmennuksen herätys 5.55. ja viiden minuutin torkutuksella hidasta kylmäkäynnistystä tyyliin Markus) ja aamupalalla koko joukkueen voimin 6.15. Kukaan ei kysynyt miksei olla koulumajoituksessa, erittäin maistuva aamun avaus rauhallisessa miljöössä.

Raikas talvikeli herätteli vartin kävelyllä koko joukkueen, osa pelaajista saattoi luulla Seinäjoen olevan etelässä. Ainakin jos kuunteli kelin ja pukeutumisen suhdetta, kukaan ei valittanut hikoilua. Hallilla odotti pikku yllätys: ovet kiinni ja halli näytti aika lailla suljetulta. 5 minuutin odottelu onneksi riitti ja avainhenkilö löytyi paikalle, ainakaan tätä jojoa ei ollut tieto tavoittanut ovien aukeamisesta klo7.30. No, olimme vastustajan kanssa samassa pakkasessa, ei hyötyä eikä etua kummallekaan.


JyPK yj - Apassit (Parkumäki/Hämeenkyrö) 3-0 (otteluraportti)

Ottelun jälkeen vuorossa se turnausten ajantappo-osuus eli vapaata hengailua hallilla 1h40min ennen ruokailuun lähtöä. Kun aikaisen aloittaa niin kerkeää vaikka mitä. Ensimmäinen miinus turnauspalautekuponkiin (no, ne lukitut hallin ovet on siinä rajoilla) on turnauskahvion aukeaminen klo 10. Eka pelihän päättyi 8.35. Allekirjoittaneen aamun pelasti tummanpuhuva juomapullo, joka oli hallin limuautomaastista tullut vichy-veden kylkiäisenä. Hyvin kasvatetut pelaajat kantoivat tämän tuotteen jojon käsiteltäväksi ja hyvinhän se maistui.

Seinäjoen talvinen kaupunkimaisena tuli tutuksi YJ-joukkion kävellessä ruokailupaikan ja peliareenan väliä. Aamun napina kävelyn rasittavuudesta oli mennyttä, tytöt ja taustat hymyilivät kilpaa auringon kanssa. Puettava tekniikka vahvisti sen minkä keho jo tiesi: tällä askelmäärällä ollaan virkeitä ja kirkkaasti yli keskimääräisen päiväliikkumisen. Ainakin reissun aikuista väkeä mittarina käytettäessä.


NJS - JyPK05 yj 1-0 (otteluraportti)

Pelikentällä joukkueella on ollut vaikeuksia hyödyntää kentän koko leveys, mutta jalkakäytävillä ei. Tämän ovat myös seinäjokelaiset pyöräilijät huomanneet: tiivis muodostelma ei laske helpolla ohi.



JyPK05 yj- KPV 0-1 (otteluraportti)

Kirvelevän tappion jälkeen joukkue raahusti koululle syömään päivällistä, pettymys oli käsin kosketeltava. Pelissä oli paikkoja tehdä avausmaali ja kääntää peli itselle, mutta tulosta on kunnioitettava. Tällä kertaa KPV nautti pallon pyöreydestä ja yritteliäs peli palkitsi kokkolalaiset. Keittopäivällinen sai jo hieman hymyä irtoamaan, hotellilla odoteltiin tietoa päivän viimeisen pelin ajasta ja paikasta. Turnauksen tietojärjestelmät tekivät kyykkyyn-ylös harjoitteita päivän mittaan, lopulta kuitenkin sen verran ylhäällä että varmistus klo19 pelistä tavoitti lepohetkeä viettäneen jyväskyläläisjoukkueen.


Valmistautuminen viimeiseen peliin lähdettiin keskittyneesti, mutta myös joukkuetta herätellen pelipaikkojen vaihdolla. Elvi puki mv-liiviä päälle, Toton ja Tian iloinen vilkuttelu toi mieleen Brexit-maan kuninkaalliset. Hyvä peli tulossa.

JyPK05 yj - FC Folk 8-0 (otteluraportti)


Pelin lopputulos näkyi hymyinä huulilla, pari puussakiipeilijää näytti tippuneen hartijoilta. Hyvä lopetus neljän pelin päivälle, kyllä yhden maalin olisi voinut tehdä KPV:ta vastaankin. Ei kaikkia tähän olisi tarvinnut säästellä totesi Toto.


Paluukävelyllä hotellille eräs tyttö kysyi: "Monettako kertaa me kävellään tätä väliä". No, jojo-setä ei ole laskenut, mutta tämän laskevan härpäkkeen mukaan pari askelta on tänään otettu. Vastakysymykseni oli: "Onko nyt tullut mieleen oikea talvipukeutuminen" "Mulla on huppu päässä, kädet taskuissa ja nilkat piilossa, ihan täysi talvipukeutuminen", vastaus tuli välittömästi. Eipä siinä sitten mikä, kaikki kunnossa Seinäjoella.

Otteluohjelma mahdollistaa rauhallisen illan ja myöhäisen aamun, sen nämä tytöt ja taustat ovat ansainneet. Vielä yksi peli ja ehkä vähän Seinäjokea ennen sunnuntai-illan paluumatkaa VR:n kyydillä.


Sunnuntai 20.1.


Tuloksellinen pettymys takasi leppoisan aamun, aamupalan nauttiminen ennen klo10 ja varttia vaille yksitoista vielä viimeinen kävely majapaikalta peliareenalle.


JyPK05 yj - SeMi 1-3 (otteluraportti)

Paluumatkalla hotellille vielä viimein ruokailu Marttilan koululla, tulihan se jauhelihakastike ja keitetyt makaroonit. Hotellin huoneiden myöhäinen luovutus takasi suihkun huoneissa ja pelillisen annin yhteenvedon joukkuepalaverissa. Keskustelun pohjalta tänä viikonloppuna oli tutustuttu paremmin joukkuekavereihin, ymmärretty tuen antamisen tärkeyden niin syvyydessä kuin leveydessä ja jäätiin kaipaamaan paria maalia. Valmennuksen puolelta puhuttiin myös tilanteenmuutoksiin reagoinnin nopeudesta, ei pelkästään päässä vaan ihan jaloissa näkyen.

Turnauksen tsempparipalkinnon sai Vilma: kolme maalia ja hyvää yritteliästä pelia laidalla koko turnauksen läpi


Seuran uusimmat

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä