B18, B18 SM sarja

Ilves - JyPK TB   0 - 5

Kauppi 1 TN

Ilves - JyPK 0-5 (0-0)

Ottelu käynnistyi tummien pilvien alla poutasäässä, kumpikaan joukkueista ei saanut pitkiä pyörityksiä hyökkäyspäässä vaan peli aaltoili päädystä toiseen. Koko ensimmäistä puoliaikaa leimasi hallinnan hetkittäisyys: ensin Ilves hyökkäsi, sai tilanteen puolikkaan ja onnistuneen JyPK-hyökkäyksen katkaisun keskialueella ja toisen aallon hyökkäyksen, sen jälkeen hetkellinen ote valkopaitaisella vierasjoukkueella. Ensimmäinen todellinen maalipaikka syntyi JyPK:lle kulmapotkusta: Taon antama kulma leijaili Emmi L:n päähän, pusku meni vain vajaan metrin yli maalista. Myös toisessa päädyssä kulma oli antaa kotijoukkueelle avausmaalin kun kulman jälkitilanteesta Ilves pääsi laukomaan kohden maalia ja Siiri K esti torjunnallaan pallon maalin menon maaliviivalla seisten. JyPK:n maalinteossa oli onnistua seuraavaksi Tiia, kun hän jatkoi Nooran keskityksen etutolpalle yhdellä kosketuksella kohden takakulmaa. Pallo osui tolppaan ja tälle kertaa senttipeli Ilvekselle sillä pallo kimposi kentän puolella. Aivan puoliajan lopulla Ilves sai vastahyökkäyksen ja oikeasta laidasta puolittainen läpiajo boksiin, Emmi L liukui takaviistosta osuen sekä palloon että Ilves-hyökkääjään. Tuomari osoitti pilkun sijaan kulmalippua, tauolle 0-0 tilanteesta.

Toinen puoliaika olikin sitten erilainen. Keli muuttui sateiseksi ja ajoittain tuulenpuuskat yrittivät tehdä golf-varjon pitäjistä Maija tai Matti Poppasia. Kentällä puolestaan myrskysi vierasjoukkue. 47. minuutilla JyPK teki kovan prässin maalivahdin avaukseen, Ceccu katkaisi avauksen ja syötti Tiialle, hän kuljetti pallon vasemmalta alueelle, kolmen keltapaidan estelylyistä huolimatta Tiia sai palloa keskelle päin Pauliinalle ja hän jatkoi pallon matkaa keskelle maalia Veeralle. Keltaisen puolustus oli maalivahtia myöten aivan sekaisin ja Veera sai pistää pallon viidestä metristä tyhjään maaliin. Peli jatkui vierasjoukkueen hallinnalla ja 51. minuutilla vuorossa oli Tiia-show: heiton jälkeen pallo vasemmalla kulmalipulla josta Tiia aloitti marssinsa päätyviiva pitkin kohden Ilves-maalia. Kolmen keltapaidan estely jäi yritykseksi ja viimeisen ihmettelyn koko Ilves-vahti kun Tiia laukoi märän pelivälineen etukulmasta voimalla sisään, 0-2. Tämän jälkeen kotijoukkue sai puolustuspäänsä parempaan kuntoon ja peli tasoittui, myös Ilves sai pelistä ajoittain otetta pääsemättä kuitenkaan todellisiin maalipaikkoihin. JyPK rakensi hyökkäyksiä monipuolisemmin ja kun niitä hyviä aihioita on riittävästi niin tulos tulee väistämättä. 71. minuutilla Tao riisti pallon hyökkäyskolmanneksen raja-alueella, pelasi Pauliinalle ja kun ruuti oli kuivaa niin vasen jalka heilahti 24 metristä. Ja upea laukaus kaarsi vasempaan yläkulmaan. Tämä päätti kotijoukkueen pyristelyn, kynnet oli leikattu ja villistä kissaeläimestä tuli kehräävä sylikatti. Ja vain pari minuuttia myöhemmin seurasi lisää: Tao antoi kulmapotkun, Emmi L tavoitteli palloa kilpaa Ilves vahdin kanssa kontaktia kaihtamatta ja kakkospallo päätyi Veeralle, hän pesti päivän toisen ja 0-4 tulostaululle. Ja kun vielä kolmisen minuuttia myöhemmin Tao sai vapaan vetopaikan 25 metristä niin ei hän sitä jättänyt käyttämättä: veto kaarsi kumura-pallona osuen pelikenttään vähän ennen maaliviivaa ja märkä pallo teki temput Ilves-vahdille livahtamalla kainalosta maaliin, 0-5. Loppupeli meni JyPK:n pelatessa varmasti ja kaksinkamppailut voittaen, Nannalle ei maalillaan venymisen paikkoja tullut. Kaikki JyPK:n kokoonpanoon merkatut pelaajat pääsivät kentälle pelipaidat kastelemaan, loppuvihellyksen soidessa Kaupin kentällä valkopaitojen iloisten ilmeiden lisäksi loisti myös aurinko. Kesäämme tyypillinen sää piti sisällään siis koko kattauksen, samaa voi sanoa JyPK:n päivän pelistä. Voittavalla joukkueella on tiivis puolustus varman maalivahdin edessä, työteliäs ja pallollisesti taitava keskikenttä sekä nälkäinen ja tehokas hyökkäys. Mutta kyllä toisen puoliajan ratkaisi JyPK:n selkeä tasonnosto kaksinkamppailuissa: ensimmäisellä jaksolla ne menivät tasan, toisen jakson alun selkeä terävyys siloitti tien vierasjoukkueen selkeään voittoon.

Valmentaja Korhonen oli erittäin tyytyväinen joukkueensa peliin, erityisesti tauon jälkeen. Kaikki pelaajat ansaitsivat pelipaikkansa, erityismaininnan tästä ottelusta sai Anida. Puoliajalta kentälle tultuaa oli erittäin aktiivinen ja energinen, oli yksi ratkaiseva tekijä kääntämässä vaakakupin vierasjoukkueelle.

Ottelun tilastot Palloliiton tulospalvelussa samoin B-SM sarjan tilastot ja sarjataulukko.

Ottelun videotallenne SolidSportissa (huom. selostus sisältää ainakin yhden virheen :-)

Seuraava ottelu pe 17.7. JyPK - ONS klo 19.15 Hippoksen nurmella.

Toisen kierroksen muut ottelut päättyivät seuraavasti:

KPV - P-Iirot/YJ 1-2

PK-35 - FC Honka 1-4

TPS - EBK 2-1

VIFK - HJK 1-2

EPS - ONS 1-1

Kaksi joukkuetta (HJK, JyPK) jatkavat ilman pistemenetyksiä, muutoin sarja on näyttänyt tasaisuutensa. Ja vaikka jotkin ottelut vaikuttavat tuloksiltaan yllättäviltä niin osaan löytyy selityksiä kokoonpanoja katsomalla. Tässä ikäluokassa kun osa pelaajista voi pelata 2-3 oman seuran eri joukkueessa ja otteluohjelmat osuvat päällekkäin.

Tilastot
Ilves

0 - 5

(0-0)
47'MaaliLamberg Veera
51'MaaliImmonen Tiia
71'MaaliPirinen Pauliina
73'MaaliLamberg Veera