Masto Cup 2020
Julkaistu: 10.08.2020 00.00

Masto Cup 2020

JyPK09 tulossa Lahest, muttei asu Lahes, ja mitalit killuu kaulassa...

Masto Cup vuosimallia 2020 oli ikäluokassa T11 varsin kovatasoinen (sekä kilpa- että haastesarjan kattaus). Näin koronan aikakaudella turnauksia on peruuntunut ikävästi. Kesän päätapahtumista Stadi Cup, Kokkola Cup ja Wasa Football Cup jäivät ikävä kyllä pelaamatta. Niinpä Masto Cup olikin nyt odotettu ensimmäinen turnausreissu kesäkauden osalta, jonne lähdimme osan pelaajistamme kanssa. Toinen osa jäi pelaamaan aluesarjaa ja pitipä heidän myös pelata ensi viikonloppuna HJS-turnausta, mutta sekin ikävä kyllä peruuntui ikäluokaltamme (löydetään siis jotain tilalle). Haastava on kausi turnausten(kin) osalta.

Varsin ilahtuneena siis katseltiin kilpasarjamme vakuuttavaa osallistujaluetteloa, jonka kera varmasti saataisiin roimat väännöt aikaiseksi. Ikäluokan parhaita seuroja/joukkueita olisi paljon mukana. Lievää hämmästystä herätteli viime hetken muuttunut lohkojako, jossa joukkueiden lisääntyessä/muuttuessa oman lohkomme kokoonpano näyttäytyi varsinaisena kuolemanlohkona, ja sitä se totta tosiaan sitten olikin.Vaan mukavahan se on 30 asteen helteessä pelata kovimpia pelejä, kun väliin pääsee evästä syömään ja vettä hörppäämään. Keli oli kerrassaan mastocupmainen, sillä varsin usein helle on hellinyt elokuun alkulaisia futareita näillä leveysasteilla.

Ensimmäiseen päivään lähtiessä jalka ei painanut, vaikka takaraivossa varmaan hieman kangasteli tulevan viikon koulutien alku. Vauhdikas ja taitava HooGee kaatui vakuuttavan alun jälkeen 3-1. Seuraavaan peliin vastaan asettui tuttu ja turvallinen Ilves, tiesimme odottaa kaunista pallollista peliä ja samalla mahdollisesti lohkoasetelmia ratkaisevaa vääntöä. Aaltoilevan pelin tempo oli huima. Niin vain näppärä vastustaja pääsi epäonnisesta nurmikentän kompastuksesta rokottamaan railakkaalla pommilla ja omat hyvätkin paikat kilpistyivät viimeistään siiheen katkeransuloiseen yläriman kilahdukseen. Muuan rangaistusalueella mielestämme käteen osunutta palloakaan ei saatu pilkulle, opimme näin ilmeisesti "nykysääntöjen mukaan" toimittavan. 0-1 siis tupsukorville. Lauantain viimeiseen peliin jäi kovasti panoksia FC Kasiysi/LePa yj:tä (melkein jo FC Espoo) vastaan. Ankara painikilpailu siitä tulikin ja kumpikin joukkue juoksi molemmat puoliajat päästä päähän. Etenkin toisen puoliajan varsin laadukkaistakaan runsaammista paikoista huolimatta kun emme pystyneet maalaamaan, vastustajan aina hosuessa väliin tai tuurin ollessa poikittainen, pisteet tasattiin 0-0 kiikarilukemin. Hieman siinä irvisteltiin ja puhallettiin rankan päivän perään ja yritettiin vältellä lämpöhalvausta samalla kun arvioitiin sarjataulukon tilannetta. Kimurantiksi menisi, kun Hoogeekin vei pisteet Ilvekseltä. Vaan, peli- ja taisteluilme oli kerrassaan mainio koko päivän.

Toiseen päivään lähdettiin pelaamaan omaa peliä, eikä liikaa mietitty toisten asioita tai tuloksia, joihin emme voisi vaikuttaa. Ylöjärven Ilves antoi varsin mittavan vastuksen heti aamupäivän jälkimetreillä ja maalinteko näytti jo vaikealta suoritukselta. Sitten vastustaja toisen puoliajan ehtoopuolella haroi kaksin käsin rangaistusalueella ilmaa ja hipoi samalla palloa vaistomaisesti JyPKin kovasti painostaessa. Tällä kertaa "ei nykysääntöjen mukaan" ei pitänytkään, vaan pallo asetettiin pilkulle. Siitä näppärä sijoitus alanurkkaan ja pisteet kotiin. Mitalipelit olisivat vielä siis ulottuvilla ja muut näemmä edelleen pelasivat kuolemanlohkon tiukkojen ristiinpelaamisten ohjesäännön mukaan. Ratkaiseva alkulohkon viimeinen peli toi varsin vakuuttavan 4-0 voiton OHF:n sisukkaasta nipusta ja sillä aukesi tie pronssipeliin. Finaalikin oli aivan ulottuvilla, mutta keskinäisen perusteella samoihin pisteisiin kanssamme päätynyt Ilves vei laajan lohkomme ja sitä kautta finaalipaikan.

"Pronssifinaalissa" vastaan asettui alati kova HJK:n nippu. Vaikka väsymys varmasti painoi molempia edelleen painostavan helteen kera, olimme onnistuneet hankkimaan salaisten aseidemme kautta pienen arvaamattoman edun, jonka varaan laskimme. Olimme näet HJK:n odotellessa kenttäoloissa päättäneetkin käydä pulahtamassa ennen peliä Jalkarannan veteen vilvoittelemaan hetkeksi (peliasut päällä, vain onneksi osin kastuen). Lisäksi päätimme ottaa viimeisen boostin Ylöjärven Ilvekseltä saamastamme suklaalevystä (kätevä viirin korvike, tosin helteellä ehkä arvaamaton), palanen kullekin. Varmastikin juuri nämä tekijät toivat uudet jalat allemme ja jopa suvereenin esityksen jälkeen sinnikäs ja loppuun asti painava HJK taltutettiin 5-0 lukemin. Sehän tarkoitti sitten myös pronssimitaleita ja pyttyriemua.

Joukkuehenki oli mahtava ja niin pelit kuin hellekin hitsasivat hommaan koko ajan tiiviimpään suuntaan. Tärkeimpänä oppina viemme jatkoon syöttöpelin ja kaverien tukemisen merkityksen. Ne asiat kun yhdistää nopeiden ja kovien tyttöjemme repertuaarin entistä tiukemmin, johan hyvä tulee. Mainiota, tytöt! Kiitos kannustajat!

Onnea myös JyPK08:lle ja JyPK010:lle turnausmenestyksistä! Kiitos kaikille koville vastustajille ja Masto Cupille näin kovan ja antoisan kilpaturnauksen järjestämisestä ikäluokassamme!


Seuran uusimmat

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä