Raportti JyPK/2-Härmä 3-0(1-0)  11.7.2021
Julkaistu: 13.07.2021 00.00

Raportti JyPK/2-Härmä 3-0(1-0) 11.7.2021

Ottelun paremmasta joukkueesta ei ollut epäselvyyttä, kun kotijoukkue nappasi täyden pistepotin numeroin 3-0.

Ensimmäinen puoliaika oli täysin meidän hallinnassa. Härmä joutui juoksemaan meidän ja pallon perässä, kun prässit saatiin hienosti avattua ja nyt myös yläalueella oltiin pallon kanssa rauhallisempia ja päästiin murtautumaan hyville maalintekopaikoille useasti.

Maaleihin olisi ensimmäisellä puoliskolla ollut paikkoja useampaankin maaliin, mutta minuutilla 14 Ada Pekkanen laukoi meidät johtoon. Tauolle mentiin 1-0 tilanteessa.

Toisella puoliajalla JyPK ei meinannut saada peliä käyntiin. Härmä aloitti aggressiivisella prässillä, joka tuotti meille vaikeuksia. Lopulta saimme oman pelin rauhoittumaan ja alettiin hyödyntämään kunnolla Härmän pelitapaa. Lähestulkoon pelaajavartijoinnilla pelanneet Hämeenlinnalaiset pelasivat taktiikallaan suuria aukkoja kentälle, jotka osasimme hyödyntää hyvällä rakentelulla tai suoraviivaisella hyökkäyksellä.

Mitään suurta uhkaa ei omassa päädyssä ollut ottelun aikana. Ainoastaan toisen puoliajan alun paineistuksen aikana Härmä pääsi laukomaan muutaman laukauksen, mutta vaarallisia laukauksia ei ollut.

2-0 maalin oli vain ajan kysymys. 63. minuutilla Matleena Koskinen tuli hyvin pelattavaksi alataskuun, josta hän pisti loistavan passin Heini Laaksoselle topparin taakse. Heinillä oli helppo paikka laittaa pallo varmasti ohi Härmä-vahdin.

Anna Vanhala viimeisteli 3-0 numerot ajassa 73, kun Karoliina Sydänmaa jatkoi 16 rajalla Anna Vanhalalle. Anna pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ja sijoitti tällä kertaa varmasti pallon maaliin!

”Oltiin kyllä selkeästi parempi joukkue, ei kahta sanaa siitä asiasta. Nyt pelattiin hyvin omilla vahvuuksilla ja saatiin pyöritettyä peliä omalla tasollamme melkein koko pelin. Tietty hieno fiilis kun kauden avausmaali tuli tehtyä!” Tunnelmoi hyökkääjää Anna Vanhala.

Seuraavana viikonloppuna vietetään kesätauko. Ensi kerran päästään tositoimiin 24.7. Lahdessa.

Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 31.7. ja tuolloin vieraaksi saapuu vahvan alkuakauden pelannut FC Espoo.