Esittely
Ottelutilastot
JyPK - PK-35 Vantaa
2017 - Edustus - Naisten Liiga
Klo 13:25 Jyväskylä, Harjun stadion
7
Tou

Otteluennakko


JyPK kohtaa hallitsevan suomenmestarin sunnuntaina 7.5. Harjun stadionilla klo 13.25.

Joukkueet lähtevät hieman erilaisista asetelmista sunnuntain otteluun, sillä JyPK on hävinnyt kaikki ottelunsa ja PK-35 Vantaa on hävinnyt pelaamistaan otteluista vain HJK:lle.

PK-35 Vantaa on selkeä ennakkosuosikki huomiseeen otteluun, sillä joukkue on voittanut 2010-luvulla kuusi suomenmestaruutta ja joukkueella on tänäkin vuonna mahdollisuudet taistella mestaruudesta. Joukkue vilisee sekä naisten että nuorten maajoukkuepelaajia. Puolustuksessa Tiia Peltonen ja Mimmi Nurmela ovat loistava topparipari. Keskikentällä ja hyökkäyksessä on taitavia ja maaliahneita pelaajia kuten Sanna Saarinen, Kaisa Collin ja Olga Ahtinen.

Huomiseen otteluun lähdettäessä JyPK pyrkii pysymään tiiviinä, sillä he tietävät PK-35 Vantaan vahvuudet. Vantaalaiset tykkäävät pitää palloa ha pyrkivät kierrättämään ja etsimään sopivaa rakoa hyökkäykseen. JyPKin vahva puolustus on huomenna varmasti ennakkoluuloton kokenutta Vantalaisryhmää vastaan.

JyPK leirissä taas iloitaan, kun Heidi Toukola palaa kokoonpanoon pienen loukkaantumisen jälkeen. JyPKillä pois kokoonpanosta on Sanna Rein, Linda Norrena, Emmi Manninen, Santra Bernitz ja Katarina Tammimetsä.

JyPK-PK-35 Vantaa 2-1 (0-1) 7.5.2017


JyPK:n naiset ottivat Liigakauden avauspisteet hallitsevalta Suomen mestarilta PK-35 Vantaalta.

Aurinkoisella Harjun stadionilla pelattiin Naisten Liigaa, kun Jyväskylään vieraaksi saapui PK-35 Vantaa. Puolustava mestari joutui kuitenkin poistumaan tyhjin käsin kohti Etelä-Suomea, kun kotijoukkue onnistui saalistamaan kauden avauspisteensä.

Ottelun alku oli vierasjoukkueen hallintaa. Läpi ottelun vantaalaiset keskittyivät pitämään palloa hallussaan ja pyrkivät murtautumaan laitojen kautta maalipaikoille. PK-35 Vantaa siirtyikin ottelussa 0-1 johtoon, kun ottelua oli pelattu 16 minuuttia. Vierasjoukkue pääsi vastahyökkäykseen ja Olga Ahtinen laukoi vapaasti rangaistusalueen reunalta pallon kohti alanurkkaa, pallo kimposi tolpasta kuitenkin maalin edustalle, josta pallon kävi tuikkaamassa maaliin Roosa Bröijer.

Myös kotijoukkueella oli potentiaalisia maalintekoyrityksiä ensimmäisen puoliajan aikana. Erityisesti Henna Honkasen antamat kaksi loistavaa vapaapotkua olivat lähellä upota verkon perukoille, mutta vastustajan maalivahti Velma Oikarinen torjui molemmat vapaapotkut huikeilla heittääntymisillä.

Ensimmäisellä puoliajalla vierasjoukkue hallitsi palloa kotijoukkuetta enemmän sekä onnistui luomaan enemmän maalintekopaikkoja. Puoliajalle lähdettiin punamustien johtaessa ottelua 0-1.

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäisen puoliajan jälkeen jäätiin. Edelleen vierasjoukkue pyrki pelaamaan lyhytsyöttöpeliään Harjun muhkuraisella nurmella, mutta JyPK puolusti erinomaisesti ja vaarallisille maalintekopaikoille PK-35 Vantaa ei montaa kertaa päässyt. JyPK sai aikaiseksi muutamia erittäin laadukkaita hyökkäyksiä ja myös kotijoukkue pystyi pelaamaan omaa peliään. JyPK iski tasoitusmaalin 61. minuutilla, kun etutolpalle korkeana annettu kulmapotku päätyi Henna Honkasen sekä maalivahdin nyrkkien kautta kotijoukkueen Lavdije Begollin päähän maaliviivan tuntumaan, josta Begolli pääsi puskemaan pallon maaliin. 1-1 tilanteessa JyPK:n peli selvästi rauhoittui ja usko omaan tekemiseen alkoi näkyä.

PK-35 Vantaan siirrellessä palloa pelaajalta toiselle, JyPK pääsi kuitenkin iskemään seuraavankin maalin. Ottelua oli pelattu 75. minuuttia, kun pallo saatiin pelattua keskialueen kautta Honkaselle, joka ensin harhautti yhden vantaalaisen ja sen jälkeen muutaman metrin kuljetuksen päätteeksi ampui upean kaukolaukauksen maaliin. Tämä maali jäi ottelun voittomaaliksi ja kotijoukkueen sekä yleisön riemuksi hallitseva mestari kaatui Harjulla.

Kotijoukkueelle siis ensimmäiset pisteet tämän kauden Naisten Liigassa ja voitto PK-35 Vantaasta antaa JyPK:in pelaajille valtavasti itseluottamusta sekä uskoa omaan tekemiseen. Vihdoin palkinto tuli ja kotijoukkue onnistui hyödyntämään maalipaikkansa vastustajaa paremmin. Seuraava peli on Ahvenanmaalla lauantaina 13. toukokuuta, kun JyPK kohtaa Åland Unitedin.

Vielä lopuksi ihmettelijöille tiedoksi, minkä vuoksi eilispäivän ottelun aloitusaika oli niinkin erikoinen kuin 13.25. JyPK-PK-35 Vantaa -ottelu oli tarkoitus näyttää suorana televisiolähetyksenä Ylellä, mutta lähetys peruuntui miesten futsal-finaalisarjan venyttyä viidenteen otteluun. Seuraava kotiottelu pelataan Harjun stadionilla lauantaina 20. toukokuuta klo 14, kun ONS saapuu Oulusta vieraaksemme.

Kokoonpanot:

JyPK: Alanko, Hiltunen, Kattelus, Tiainen, Begolli (Jaakkola 90’), Rochi, Toukola, Tähtinen, Ritvanen, Mensonen, Honkanen. Vaihtopelaajat: Markkula, Liljedahl, Seppälä, Kainulainen, Rein

PK-35 Vantaa: Peltonen, Oikarinen, Ahtinen, Koso, Saarinen, Salmi (Nurmela 69’), Ojanperä (Barck 89’), Jaakonsaari, Riefner, Toivanen (Mustajoki 59’), Bröijer. Vaihtopelaajat: Collin, Mäkelä

Kuva: Felix ZschauerEi liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
2 - 1
(0 - 1)
16' Maali Bröijer Roosa

61' Maali Nimi

75' Maali Nimi

75' Maali Honkanen Henna
Lisää uutisia
Jyväskylän Pallokerho
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Kategoriat