Esittely
Ottelutilastot
Åland United - JyPK
2017 - Edustus - Naisten Liiga
Klo 18:30 Wiklöf Holding Arena
13
Tou

Otteluennakko


JyPK matkaa Maarianhaminaan lauantaiksi.

JyPKin leirissä lähdetään hyvillä mielin reissuun, kun PK-35 Vantaa kaatui viime sunnuntaina Jyväskylässä lukemin 2-1. JyPKin ensimmäiset pisteet ja muutenkin ensimmäinen voitto Naisten Liigassa antoi helpottavan tunteen, ja samalla vielä suuremman uskon omaan joukkueeseen. Nyt JyPK on näyttänyt muillekin, että pystyy voittamaan kenet tahansa omalla pelillään. Siksi JyPK lähtee Ahvenanmaalle hakemaan seuraavaa voittoaan Åland Unitedin kustannuksella.

Åland United on saanut kasaan 7 pistettä voittamalla ONSin ja GBKn. Tasapelin he ovat pelanneet Pallokissoja vastaan. Åland United on hävinnyt FC Hongalle ja PK-35 Vantaalle. Maaleja Åland Unitedilla on tehnyt useampi eri pelaaja, eli vaarallisuutta Ålandin hyökkäyksessä on leveällä rintamalla. Kärjessä juuri saarelle saapunut Jenny Danielson on loistava vahvistus joukkueeseen. Feudjio Raissa on todella vahva pelaaja, jonka kanssa JyPK puolustus saa olla tarkkana.

JyPK on parantanut peli peliltä omaa peliään ja uskoo, että toinen voitto tulee saarelta mukaan Jyväskylään. JyPKin pelaajat ovat nostaneet jo nyt kauden aikana omaa tasoaan roimasti. Lavdije Begolli on parantanut peliään jatkuvasti ja iskikin viime ottelussa ensimmäisen maalinsa. Heidi Toukola on pelannut vahvasti ja on tärkeä palanen JyPKin pelissä. Keskikentän kaksikko Tiina Tiainen ja Marika Ritvanen ovat pelanneet vahvasti koko kauden.

JyPKillä poissa kokoonpanosta ovat loukkaantuneet Linda Norrena ja Emmi Manninen. Myös Sanna Rein, Katarina Tammimetsä ja Santra Bernitz ovat pois kokoonpanosta.

Åland United - JyPK 1-1 (1-0)


Pitkä Ahvenanmaan reissu tuotti yhden pisteen.

Matka Maarianhaminaan oli pitkä ja reissuun jyväskyläläiset olivat lähteneet jo perjantai-iltapäivänä. Reissaaminen näkyikin jypyköiden otteissa ensimmäisellä jaksolla eikä vierasjoukkue ollut aivan hereillä pelissä. Ensimmäisenä ottelussa maalin onnistuikin tekemään Åland United. 1-0 maalin iski Florin Wagner, kun Raissa Feudijon pelasi pitkän pallon JyPK linjan taakse. Wagner karkasi Pihla Hiltuselta ja pääsi laukomaan boksin sisältä pallon takakulmaan ohi maalivahti Pauliina Tähtisen.

Ensimmäisellä puoliajalla JyPKin omapeli oli hieman hukassa ja hyökkäyksetkin jäivät hieman puolitiehen. Kuitenkin loppua kohden JyPKin peli alkoi toimia paremmin ja maalipaikoille päästiin. Tasoitusmaali oli lähellä, kun Lavdije Begolli laukoi, mutta Marjukka Mikkonen torjui komeasti. JyPK sai pallon myös jo maaliviivalle kulmapotkussa, mutta maaliin asti palloa ei saatu. Myös tolppaa kolisteltiin kertaalleen. Ensimmäisellä puoliajalla Ålandin Jenny Danielsson oli suuressa roolissa isäntien hyökkäyspelissä. Tämä kuitenkin osattiin lukea paremmin toisella jaksolla ja vaarallinen Danielsson onnistuttiin pitämään aisoissa.

Toiselle puoliajalle kopista lähti sisuuntunut Pallokerho, ja JyPK hallitsikin toista puoliaikaa. Valkopaidat onnistuivat pelaamaan paremmin joukkueena niin puolustus kuin hyökkäyssuuntaan. JyPK onnistui omissa hyökkäyksissä ja iski prässäämään koko joukkueena. Erikoistilanteet olivat läpi ottelun vaarallisia. Gentjana Rochi laukoi hyvän vapaapotkun, mutta Mikkonen torjui taas loistavasti. Lopulta JyPKn työnteko palkittiin maalilla, kun Henna Honkanen pääsi puskemaan Heidi Toukolan antamasta kulmapotkusta pallon maaliin. Åland Unitedilla oli vaikeuksia päästä ohi JyPKin puolustuslinjan, eivätkä päässeet vaarallisille maalintekopaikoille toisella puoliajalla.

JyPK; Tähtinen, Mensonen, Kattelus, Alanko, Hiltunen, Toukola, Tiainen, Ritvanen, Begolli('87 Liljedahl), Honkanen, Rochi.
Vaihdossa: Kainulainen, Markkula, Seppälä, Jaakkola

Palkinnot
JyPK: Gentjana Rochi

Åland United: Marjukka Mikkonen

Raportin kuva: Felix Zschauer

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
1 - 1
(1 - 0)
29' Maali Wagner Florin
Lisää uutisia
Jyväskylän Pallokerho
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Kategoriat