B18, B18 SM karsinta

JyPK TB - Ilves  2 - 3

Jyväskylä, Vehkahalli

SM-karsinta: JyPK - Ilves 2-3 (1-0)

SM-karsintasarjan B-lohkon ottelu JyPK - Ilves käynnistyi kotijoukkueen hallinnalla, pallon liikuttelu johti maalitilanteisiin ja 11. minuutilla Tiia Immonen pääsi sijoittamaan 1-0 oikeaan alakulmaan. Maalin lisäksi vihreät saivat useammin kerran pallon pyörimään Ilveksen maalialueella, etenkin kulmapotkuista syntyi vaarallisia tilanteita. Tiia pelattiin myös kerran läpi, mutta Ilves-vahti sai torjuttua ja estettyä lisämaalin syntymisen. Pikku hiljaa Ilves pääsi peliin mukaan ja ekan puolikkaan loppuosa meni kotijoukkueen päädyssä. Nanna sai venyttää useammankin huipputorjunnan, tauolle mentiin 1-0 tilanteessa.

Toinen puoliaika noudatti ensimmäisen kaavaa: eka vartti oli kotijoukkueen hallintaa, mutta kuin keinulauta painopiste keikahti täysin Ilvekselle. Ja 67. minuutilla Ilves pääsi iskemään väliin hieman voimattomaan tiputukseen Nannalle. Nanna pysyi hyvin hyökkääjän vauhdissa, keskitys oikeasta laidasta löysi kuitenkin maalin edestä Hilkka Koskisen, ja Nannan osittainen torjunta ei riittänyt estämään 1-1 tasoitusta. Tämän jälkeen Ilves sai kyntensä vielä pidemmiksi: 1-2 maalin viimeisteli Moona Laine 75. minuutilla ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin Moona karkasi 1-3 maalintekoon. Jypykät saivat vielä viimeiselle kymmenelle minuutilla suoraviivaisella pelillä useammankin laatupaikan, Niia Salmisen läpijuoksu 93. minuutilla ja tarkka sijoitus alakulmaan toi jypykät maalin päähän. Mutta tasoitusta ei enää päästy kunnolla hakemaan, tuomarin vihellys päätti pelin lukemiin 2-3 ja Ilves jatkaa tappiottomalla saldolla karsintasarjaa.

Kentän laidalla oltiin sangen yksimielisiä Ilveksen paremmuudesta, puoliaikojen alut olivat kotijoukkueelta vahvoja. Mutta keltavihreät veivät kokonaisuudesssaan ottelua voittaen nemmän kaksinkamppailuja keskikentällä, pelaamalla palloa nopeille laitureille ja loppujen lopuksi sitä kautta syntyi riittävästi maalipaikkoja ottelun voittoon.

JyPK:n pelit jatkuvat lauantaina 1.2 kotiottelulla ONS:sia vastaan. Siihen otteluun tarvitaan tason nostoa niin puolustus- kuin hyökkäyspelin osalta, ONS on ennakkoon vähintäänkin Ilveksen tasoinen vastus.

Ottelun tilastot Palloliiton Tulospalvelussa.

Tilastot

2 - 3

Ilves
(1-0)
11'MaaliImmonen Tiia
93'MaaliSalminen Niia