B18, B18 SM sarja

TPS - JyPK TB   0 - 5

Kupittaa 8 nurmi

TPS - JyPK 0-5

Kupittaan nurmella pelatun ottelun voi tiivistää lauseeseen: kauden tasapainoisin ottelu surkeimmissa olosuhteissa. Valmentaja-Timo oli laatinut pelisuunnitelman matalalta puolustavan TPS:n varalta ja se suunnitelma onnistui täydellisesti. Venla ja Annu saivat operoida toppareina kevyen paineen alla, saaden leveyttä Emmiltä ja Nelliltä. Laidalla märkää nurmea laittoivat rullalle Riikka Lilja ja Niia Salminen, harvemmin edustusjoukkueesta mukaan pääsevät näyttivät loistavaa esimerkkiä asenteen olemisesta 100 peliympäristöstä riippumatta. Keskustan Pauliina ja Tao saivat paljon enemmän tilaa kun palloa kierrätettiin laajalla alueella, Tiia ja Veera olivat aktiivisia isolla tontilla. Ja kun JyPK sai palloa hallita mielin määrin ja paikkoja sopivasti vaihtaen tykkäsi siitä myös tulostaulu. Kuuden minuutin kohdalla Emmi pelasi vahvan nousun jälkeen takaviistoon Riikalle, joka laukoi 0-1. Kuusi minuuttia lisää ja Veera laukoi Riikan pohjustamana maalin edustan irtopallon sisään. Kolmas maali oli taideteos: Annun kautta Nellille, siitä Riikalle ja Niia takatolpalta sisään 0-3 ja ottelun pisteet oli jaettu puolen tunnin pelin jälkeen. Ja vielä ennen taukoa Tiia laukoi etutolpalta Riikan tarjoilusta 0-4.

Toisella puoliajalla peli pysyi edelleen JyPK:n hallinnassa, ja 0-5 maali syntyi vapaapotkusta (Pauliinan eteneminen pysäytettiin paidasta repien). Riikka antoi vaparin, Emmi kimmotti sen muurista Niialle ja hän laukoi 0-5. Vaihdoissa kentälle pääsivät varusteena vesisateessa kastelemaan Inka, Cecilia, Siiri, Sanna ja Noora. Myös vaihtojen jälkeen pelin virtaus säilyi ja maalipaikkoja syntyi kotijoukkueen maalille useisiin lisäosumiin. Ja Nanna nollapeli vaati tänään yhden kunnon torjunnan, muutoin peli pyöri aivan toisaalla. Videoanalyytikko-Marko tuumikin TPS:n pyrkineen jäädyttämään Nannan valitulla pelitaktiikalla ja kai se osittain onnistui kun Nanna kiirehti joukkuekuvan sijaan pukkariin lämmittelemään.

Keli oli sateinen, enemmän sateinen, tuulinen ja sateinen ja lopuksi vielä sateinen. Kuivaa vaatekappaletta sai etsiä, vaikka Addun sadeasu itselläkin päällä oli. Ja kuten bussikuskimme asian tiivisti: en olisi koiraanikaan tuohon keliin pakottanut. Mutta peli oli loistava ja kun TPS antoi mahdollisuuden monipuolista pallonhallintaa pyörittää niin se myös toteutui.

Sarjataulukossa JyPK nousi 19 pisteeseen, Honka on ottelun vähemmän pelanneena 18 pisteessä ja todella vahvan loppukauden pelannut Ilves samassa pistemäärässä. Seuraava ottelu on su 20.9. kun Jyväskylään saapuu sarjanelonen, PK-35.

Ottelun tilastot Palloliiton tulospalvelussa

Ottelun tallenne SolidSportissa (1. puoliaika , 2. puoliaika 1/2 ja 2. puoliaika 2/2), useassa osassa johtuen teknisistä muuttujista.

Tilastot
TPS

0 - 5

(0-4)
12'MaaliLamberg Veera
24'MaaliSalminen Niia
28'MaaliImmonen Tiia
65'MaaliSalminen Niia