B18, B18 SM sarja

FC Honka - JyPK TB   1 - 1

Tapiola 1 TN

Honka - JyPK 1-1 (0-1)

Helteinen sää tarjosi lämpimät puitteet kovatasoiselle kamppailulle SM-sarjan mitalipisteistä. Pelin alku näytti vierasjoukkueen olevan valmis taistelemaan kaikista kolmesta pisteestä, kaksinkamppailuissa oltiin vahvoja ja pallo saatiin liikkumaan järkevillä ratkaisuilla. 12. minuutilla Riikka Lilja sai pallon keskikentällä oikealla laidalla, tyhjät pois ja syöttö vapaana olleelle Pauliina Piriselle, hän löysi linjan taakse hiipineen Nana Matikaisen ja Nana uitti pallon ulkosyrjällä ohi vastaantulleen Honka-vahdin oikeaan alakulmaan, 0-1. Maali herätti Hongan ja pikku hiljaa ote siirtyi vahvemmin kotijoukkueelle. Ensimmäinen laatupaikka syntyi vasemmalta laidalta, vahvan nousun jälkeen Honka-pelaaja laukoi tulisesti kohden maalia, Nanna Leivonen torjui ja kakkospalloon ehtinyt hongatar laukoi oikeaan tolppaan. Ensimmäinen puoliaika jatkui samalla juonella: kolme neljästä hyökkäyksestä oli Hongan, JyPK lähti paikan saatuaan vastaiskuihin. Lähimmäs maalia pääsi Honka, tällä kertaa laukaus osui vasempaan pystytolppaan. Tauolle mentiin 0-1 tilanteessa.

Toinen jakso alkoi tasaisena keskialueen vääntönä, kaksinkamppailut pelattiin täysillä ja loppuun, voitot niistä menivät tasan. Ennen juomataukoa JyPK:lle tuli loistopaikka kun Nelli pelasi vauhtiin Veeralle ja hän pääsi laukomaan hyvästä paikasta, veto suuntautui kuitenkin kohden vastaantullutta Honka-vahtia. Juomatauon jälkeen Honka lisäsi prässiään ja sai vahvemman otteen pelistä. Ja kun kellossa oli 80. minuuttia Julia Schalin sai syötön vasempaan laitaan, voimakas nousu päätyyn ja sisään alueelle, pieni harhautus ja Pauliinan kun nappis napsahti Julian jalkaan niin kaatuminen sai tuomarin pillin soimaan. Julia pisti itse rankkarin varmasti oikeaan yläkulmaan, 1-1. Loppupeli oli kahden helteen kypsyttämän joukkueen taistelua, Honka painoi selkeästi enemmän päälle, JyPK yritti iskeä vastaan. Maaleja ei kuitenkaan enempää syntynyt ja pisteet jakoon 1-1 tuloksella.

Nanna oli maalillaan selvästi työllistetympi kuin virkasisar toisessa päädyssä. Muutama hyvä venytys mm. kulmapotkuissa sekä kärsivällisyys pelin avauksessa aiheutti kaksi keltaista korttia hongattarille (pelasivat Nannan syötön jälkeen loppuun asti kolaten Nannan kahdesti(!) ottelun aikana). Ja sai Nanna myös itselleen varoituksen, tuomarin mielestä maalipotkun voisi antaa selkeästi nopeammin. Lisäksi Siiri Kaislo sai JyPK:stä varoituksen käytettyään käsiä vastustajan vauhdin pysäyttämiseen.

Tasainen peli tasapisteissä olleiden joukkueiden kesken, molempia joukkueita jäi selvästi kaivelemaan kahden pisteen menettäminen mutta toisaalta yksi piste piti joukkueet mukana tiukassa mitalitaistossa. Valmentaja-Timo oli tyytyväinen joukkueen asenteeseen ja taisteluilmeeseen, puolustus oli totutun vahva ja hyökkäys sai riittävästi maalipaikkoja. Hyökkäyksissä päästiin hyvin liikkeelle, mutta vastustajan kenttäpuoliskolla pallo menetettiin turhan usein. Tätä lähdetään seuraavassa pelissä parantamaan kun kotipelissä vastaan tulee EBK.

Ottelun tallenne SolidSportissa.

Ottelun tilastot Palloliiton tulospalvelussa.

Tilastot
FC Honka

1 - 1

(0-1)
12'MaaliMatikainen Nana
81'MaaliSchalin Julia