B18, B18 SM sarja

JyPK TB - P-Iirot/YJ  1 - 2

Jyväskylä, Hippos N

JyPK - P-Iirot yj 1-2 (0-1)

Kauden toinen ottelu Hippoksen nurmella päättyi kuten ensimmäinen eli vierasjoukkue pakkasi kaikki pisteet paluumatkalle. Raumattaret saivat otteluun hyvän alun kun 10. minuutilla Jenna Koivisto pääsi laukomaan läheltä kertaalleen JyPK:n maalivahti Iida Hautalan torjuman pallon verkon perukoille. Koko ensimmäinen puoliaika meni hienokseltaan vierasjoukkueen komennossa, kotijoukkueen pallollinen peli ei lähtenyt missään vaiheessa rullaamaan ja hyökkäykset ajautuivat laidoille ilman vaarallisia maalipaikkoja. P-Iirot saivat etenkin puoliajan lopulla parikin paikkaa lisätä johtoaan, mutta tauolle siirryttiin 0-1 tilanteessa.

Toisen puolikkaan JyPK aloitti vahvasti ja jo parin minuutin kohdalla Veera Lamberg vapautti Tiia Immosen puolittain läpi ja Tiia ohjasi pallon alakulmaan, 1-1. Tämän jälkeen kotijoukkueella oli näennäinen hallinta seuraavat kymmenen minuuttia, mutta todella vaarallisia paikkoja ei syntynyt. Ja kun P-Iirot saivat uudelleen otteen pelistä niin erikoistilanne oli se mikä keltasinisen joukkueen siirsi uudelleen johtoon. Jasmin Ylikrakan kulmapotku yllätti Iidan ja suora maali kulmalipulta muutti tilanteeksi 1-2. Tämän jälkeen peli pysyi tasaisena, vierasjoukkue voitti edelleen suurimman osan kaksinkamppailuista ja jatkoi aktiivista peliä vetäytymättä kilpikonnapuolustukseen. Vaarallisimmat maalipaikat syntyivätkin JyPK:n maalille. Viimeisellä kympillä kotijoukkue siirtyi kolmen pelaajan puolustukseen ja tällä muutoksella peli painettiin puoliväkisin raumalaisten päätyyn, muutama hyvä maalipaikkakin saatiin P-Iirot maalille luotua. Mutta ne kilpistyivät joko uhrautuvaan puolustukseen tai maalivahdin torjuntoihin. Ja kun ottelu päättyi kentällä juhli vierasjoukkue.

JyPK:n valmentaja Timo Korhonen ihmetteli ottelun jälkeen kuinka oman joukkueen peli ei auennut oikein missään vaiheessa peliä. Vierailla oli selkeästi liikkuvampi ja taistelevampi peli-ilme, lisäksi vastustaja sai luotua laitojen kautta riittävät määrän maalipaikkoja ottelun voittamiseen. Edellisen keskiviikon taisteluvoitto HJK:sta saattoi vaikuttaa henkiseen lataukseen, tässä ottelussa P-Iirot oli kiistatta parempi ja ansaitsi voittonsa.

Tappio tiivisti entisestään mitalitaistelua, HJK tuntuu kuitenkin karkaavan muilta ja se tiukin kamppailu on himmeimmistä mitaleista. Ja niistä kahdesta mitaista taistelee todella tiukasti ainakin neljä joukkuetta. Loppukausi jatkuu siis erittäin jännittävissä merkeissä, seuraavassa FC Honka - JyPK ottelussa su 16.8. kumpikin joukkue hamuaa pisteitä juuri mitalit mielessään.

Ottelun tallenne SolidSportissa.

Ottelun tilastot Palloliiton tulospalvelussa.

Tilastot

1 - 2

P-Iirot/YJ
(0-1)
10'MaaliKoivisto Jenna
47'MaaliImmonen Tiia
60'MaaliYlikraka Jasmin