B18, B18 SM sarja

HJK - JyPK TB   1 - 2

Tali 1 N

HJK - JyPK 1-2 (0-2)

Talin nurmella käytiin todella vauhdikas ja jännittävä taistelu SM-sarjan pisteistä kahden kärkijoukkueen välillä. Ottelu sai räväkän alun: Niia Salminen riisti pallon HJK-pelaajalta puolessa kentässä, nousi voimakkaasti parikymmentä metriä jatavoitti alueen rajalta Tiia Immosen, hän suojasi palloa ja kahden HJK-puolustajan estelystä välittämättä sijoitti pallon ohi HJK-vahdin, 0-1 vasta kun ottelua oli pelattu kaksi minuuttia. Tämän jälkeen HJK sai pallonhallinnan vierasjoukkueen keskittyessä koko joukkueena tiiviiseen puolustamiseen. Keskustan kautta sinivalkoiset eivät murtautumisia saaneet vaan vuoron perään nousut tulivat niin vasemmalta kuin oikealta laidalta, sieltä keskityspalloja Nannan vartioimalle maalille. JyPK puolustus kuitenkin kesti, joko Nanna pääsi hanskoineen väliin tai Venlan ja Annun pääpeli purki painetta. Lisäksi JyPK:n laidat Emmi, Siiri K, Niia ja Cecilia jaksoivat tehdä tarvittavan työn. HJK sai myös useamman kulmapotkun, myös ne JyPK puolusti tuloksekkaasti. Pauliina sai yhden loistopaikan, mutta veto painui oikeasta yläkulmasta ohi. JyPK teki yhden vaihdon kun Cecilia vaihdettiin Nelliin, Cecilialla takana kova Helmari-turnaus (jonka parhaaksi pelaajaksi hänet valittiin) ja vaihdolla saatiin lisää energiaa laidalle. Cecilia pelasti juuri ennen vaihtoa vaarallisen tilanteen liukumalla puoliksi läpi pelatun HJK-pelaajan jaloista pallon pois. Pari minuuttia puoliaikaa vierasjoukkue iski tehokkaasti: alakerran kierrätys Nanna-Venla akselilla, Venla löysi keskeltä Pauliinan ja Pauliinan nopea syöttö oikeaan laitaan linjan taakse vapautti Niian juoksuun, hallittu nosto yli vastaan tulleen maalivahdin ja 0-2 hiljensi kotiyleisön. Tämä oli myös taukotilanne.

Toinen puoliaika oli kokonaisuudessaan samaa juonta: HJK hyökkää molempien laitojen kautta ja JyPK puolustaa todella tiiviisti keskustan. Tämä käsikirjoitusta jatkettiin vajaat kymmenen minuuttia kun nähtiin seuraavaa draamaa: juuri kentälle vaihdettu HJK:n Ada Lindroth laukoi ja Emmi Lahtela blokkasi laukauksen, tällä kertaa päällään. Emmi tipahti suorilta jaloilta nurmen pintaan ja seuraavat reilut viisi minuuttia selviteltiin hänen kuntoaan. Kun Emmi oli siirretty paareilla pois kentältä paikalle tullut ambulanssihenkilöstö jatkoi hänen tilansa selvittelyä. Onneksi vakavammalta säästyttiin ja Emmi palasi joukkueen mukana Jyväskylään. Tämän ylimääräisen tauon jälkeen sama tahti jatkui, HJK painoi hyökkäystä toisensa perään ja JyPK torjui ne, Nanna sai lukuisia torjuntoja, vaarallisimmat tilanteen hän pelasti syöksymällä pelotta palloon ennen HJK pelaajan nappiksia tai päätä. 70. minuutin kohdalla HJK sai kovalle paineelleen palkinnon: JyPK:n alakerran kierrätys ei onnistunut, HJK hyökkääjä aavisti Annun hieman liian hiljaisen syötön Nannalle jaSara Sirma sai riistettyä pallon Nannan jaloista, 1-2 kavennus. Tämän jälkeen HJK painoi entistä kovemmalla innolla hyökkäyksiä JyPK-päätyyn, mutta edelleen keskusta oli se alue jonka JyPK voitti. Muutoin HJK sai pyörittää palloa keskiviivan tuntumassa aivan vapaasti. JyPK vaihtoi vielä Mintun, Sannan ja Nanan kentälle tuomaa lisää voimaa kaksinkamppailuihin, lisäksi Minttu toi pääpelivoimaa HJK-kulmien puolustamiseen Emmi L:n jouduttua sen pääosuman jälkeen vaihtoon. HJK sai vielä viimeisessä hyökkäyksessään pelattua puskupaikan Josefina Ndombelelle, mutta se painui ohi ja loppuvihellys vapautti JyPK-pelaajien riemun.

JyPK-valmentaja Timo Korhonen kiitteli joukkueen sitoutumista ja tahtoa tehdä töitä puolustussuuntaan, ottelun kuva oli juuri sellainen kuin ennakoitiin. Ensimmäisellä puolikkaalla JyPK pääsi kääntämään peliä ja sai pidettyä palloa, toinen puolikas oli puhdasta puolustuspoteroista operointia. Koko joukkue onnistui mutta erityisesti esiin nousivat Niia Salminen (syötti ensimmäisen maalin, teki toisen, todella työteliäs puolustaminen omalla laidalla), Nelli Husu (voitti kaksinkamppailunsa, jaksoi "painia" kun piti ja lähti myös 1v1 haastoilla avaamaan peliä) sekä Nanna Leivonen, joka nollasi lukuisan määrän HJK-laukauksia ja otti useamman kerran osumaa HJK-pelaajien kanssa.

Ottelun kiihkeyttä kuvasi myös pari varoitusta (JyPK: Minttu Laaksonen,HJK: Josefina Ndombele) sekä hyvin aktiivinen HJK-vaihtopenkin osallistuminen tuomarien toiminnan arviointiin, kuuluvimpana äänenä tuttu mies vuosien varrelta Oulun suunnalta, Arttu Heinonen. Arttu ei aivan korttikerhoon päässyt, muutoin tuomaristo selviytyi kyllä mallikkaasti, esim. käsillä repimiset otettiin pois johdonmukaisesti. Tilastoissa selkeän voiton HJK vei pallonhallinnassa, kulmissa sekä rikkeissä, JyPK:lle tuli enemmän torjuntoja ja maaleja. Erinomaista urheiluviihdettä tarjosi Talin ilta, tämän pelin jälkeen JyPK on edelleen HJK:n tuntumassa kun yksi ottelu vähemmän pelattuna eroa on neljä pistettä.

Ottelun tilaston Palloliiton tulospalvelussa

Ottelun tallenne SolidSportissa.

Tilastot
HJK

1 - 2

(0-2)
2'MaaliImmonen Tiia
44'MaaliSalminen Niia