Tytöt B, BSM sarja

EBK - JyPK TB   1 - 3

Keski-Espoo 1 TN

Paluu voittokantaan: EBK - JyPK 1-3

Iltarusko oli luonnon ainoa valo kun peli Keski-Espoon tekonurmella käynnistyi. Jo otteluun valmistautumisessa näkyi keskittyneisyys ja tuo oli mukana pelissä heti alkuminuuteilta lähtien. Syötöt löysivät perille ja joukkueena hyökättiin jo heti ensimmäisillä minuuteilla vaarallisesti. EBK sai kolmannella minuutilla kulman ja toisin kuin Turun pelissä tällä kertaa maalinedustan puhtaanapitolaitos toimi ja kunnon taistelun jälkeen pallo pelattiin pois alueelta ilman kotijoukkueen maalia.Maalipaikkoja luotiin useita mm. Tao Stark pääsi laukomaan Anida Halttusen hyvästä esityöstä, Nana Matikainen murtautui keskeltä ja laukoi tulisesti oikeaan yläristikkoon ja tämän tilanteen jälkeen irtopalloon Anida pääsi yrittämään maalintekoa. Hallinta säilyi vierasjoukkueella, EBK sai lähinnä vastahyökkäyksiä, joissa kohdepelaaja oli useimmiten Sinna Suuriniemi. Lopulta hallinta palkittiin: Anida antoi kulmapotkun, jonka jatkopallon puski vastustustamattomasti EBK-verkkoon Nelli Husu. Tästä mentiin reilut viisi minuuttia ja Nana Matikainen irtosi oikealta laidalta irti, syötti maalin eteen ja Heta Helsingius kurotti 0-2 maalin, SM-sarjan kauden ensimmäisensä. Tästä viisi minuuttia, Tao Stark lähti pujottelemaan keskeltä läpi, rike ja kaatuminen rangaistusalueella. Pallo pilkulle, Aada Mononen sijoitti varmasti oikeaan alanurkkaan 0-3.Peli oli vierasjoukkueen hyvässä hallinnassa kun aivan eka puolikkaan viime hetkellä EBK sai ottelun avausmaalinsa: Sinna Suuriniemi sai vapauttavan läpisyötö ja sijoitti vasempaan alakulmaan 1-3 pukukoppimaalin.

Toisella puoliajalla JyPK jatkoi vahvaa ja huolellista peliään, maalipaikkoja syntyi useampaankin lisämaaliin mm. Tao ampui komean vaparin paristakymmenestä metristä ylärimaan. Myös EBK sai paremmin pallonhallinnasta otetta ja muutama pidempi JyPK-puolustusmuodon liikuttelu pyrki murtamaan vierasjoukkueen puolustuksen. Nämä päätyivät kuitenkin joko kaukolaukauksiin (ohi tai kohden maalivahti Annu Korhosta) tai JyPK sai riistettyä pallon ja lähti koko joukkueen voimin siirtämään painopisteen EBK:n kenttäpuoliskolle. Koko ottelun ajan vierasjoukkueen peliä leimasi rauhallisuus ja joukkueena pelaaminen, vain muutaman kerran EBK sai prässillään pientä kiirettä JyPK alakertaan. Lisäksi JyPK:llä oli tällä kertaa työhaalarit päällä ja kaksinkamppailuissa ei annettu periksi, sääntöjen tila käytettiin ihan kokonaan. Myös EBK oli valmis noihin kamppailuihin ja siksi pelistä tuli viihdyttävä ja vauhdikas B-SM sarjan ottelu. Loppuvihellys päätti ottelun 1-3 lukemiin ja kolme pistettä maistui makealta pelaajien ilmeiden perusteella, näin voitottomien otteluiden putki (tasapeli, tappio) jäi kahteen.

Koko joukkue oli täynnä onnistujia, muutama nosto on kuitenkin paikallaan. Heta Helsingius tuli 1-div pelien kokemuksella todella hyvin peliin, oli pelattavana ja pystypaini vastustajan puolustuksen kanssa. EBK:lla on pelipaidoissaan ompelusponssi, eilen Nana Matikainen nakutti menemään kuin mummon vanha Singer, lukuisia kertoja EBK puolustus jäi ihmettelemään mikä vilahti ohi pallon kanssa. Laitojen Siirit (Kaislo ja Pollari) pelasivat todella varman puolustuspelin ja olivat lukuisia kertoja käynnistämässä JyPK hyökkäyksiä. Ottelun jälkeen bussiin nilkutti useampikin pelaaja, kentälle jätettiin siis kaikki. Ja se myös oli tämän tuloksen takana, EBK oli saanut useita naisten ykkösessä rutinoituneita pelaajia mukaan, sarjasijoitus ei siten kuvannut päivän espoolaisjoukkueen tasoa.

Päävalmentaja Timo Korhonen oli tyytyväinen joukkueen rauhallisuuteen ja yhdessä pelaamiseen alusta alkaen. "Tämä saattoi olla jopa kauden paras peli mitä tuli pelin avaamiseen omassa päässä, kuinka vastustajan prässi purettiin ja pallollista tuettiin tilanteen vaatimalla tavalla. Hienoa myös saada vihdoin onnistumisia maalipaikoissa, paljon toki maalipaikkoja jäi maaleiksi muuttamatta. Mutta hyvään omaan peliin tarvitaan myös hyvävastus, EBK pyrki pelaamaan aktiivisesti ja se nosti vaatimustasoa myös meidän pelille.".

Seuraava arki-illan peli on Nummelaan, ke 13.10. klo NuPS - JyPK, tämä on kauden viimeinen bussimatka. Ja kauden päätösottelu on 23.10. JyPK -EPS, silloin vieraaksi tulee tällä hetkellä vahvimmin Suomen mestaruudessa kiinni oleva joukkue.

Ottelu Palloliiton Tulospalvelussa.

Ottelun tallenne SolidSportissa (1. puoliaika, 2. puoliaika)

Tilastot
EBK

1 - 3

(1-3)
29'MaaliHusu Nelli
35'MaaliHelsingius Heta
40'MaaliMononen Aada
46'MaaliSuuriniemi Sinna