Tytöt B, BSM sarja

TPS/KaaPo YJ - JyPK TB   2 - 0

Yläkenttä TN

Ei pisteitä toispuolt jokkee: TPS/Kaapo YJ - JyPK 2-0

Ottelu alkoi kauniissa syyssäässä kotijoukkueen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla kun 4. peliminuutilla Nea Mäkipere puski 1-0 kulmapotkutilanteesta. Pallo kaarsi korkeana aivan maalin edustalle ja Annu Korhosen nyrkkeilyn jälkeen Nea oli terävimpänä paikalla. Muutenkin ottelun ensimmäinen kymmenen minuuttia oli jyväskyläläisten osalta hidasta käynnistymistä, syöttötarkkuus oli todella heikkoa ja tilanteisiin reagoitiin liian hitaasti. Pelin edetessä vierasjoukkue pääsi paremmin ja paremmin peliin mukaan, pelin painopiste siirtyi enemmän vastustajan kenttäpuoliskolla ja TPS/Kaapo YJ iski lähinnä terävästi vastaan. JyPK pyrki pelaamaan joko korkealla olevan linjan taakse tai linjan eteen hyökkääjälle. Tämä johti lukuisiin paitsioihin sekä muutamaan 1v1 taisteluun, jotka kotipuolustus sai ohjattua laidoilla ja maalivahdin kannalta helpompiin torjuntoihin. Vielä ennen puoliaikaa tuli toinen takaisku kun Nea Mäkipere ampui 25m vapaapotkun kovana, matalana vetona aivan riman alle. Tässä JyPK-puolustus ei ollut riittävän hereillä muurin rakentamisessa, se olisi ainakin häirinnyt suoran vapaapotkun ampumista.

Toiselle puoliajalle tuli uudestisyntynyt vierasjoukkue ja ensimmäisten viiden minuutin aikana kotijoukkueen maalille saatiin useampiakin hyviä maalipaikkoja. Ja kovan paineen jälkeen pallo osui puolustavan pelaajan käteen, tästä tuomari osoitti rangaistuspilkkua. Aada Monosen laukaus nousi maalin yli ja tilanne säilyi 2-0:ssa. Toinen puoliaika oli kokonaisuudessaan JyPK:n hallintaa ja maalipaikkoja syntyi runsaasti, samoin niitä joissa yksi pomppu olisi voinut mahdollistaa maalitilin avaamisen. Kotijoukkueella ei ollut käytännössä yhtään vaarallista maalipaikkaa. TPS/Kaapo YJ puolusti mallikkaasti loppuun asti ja 2-0 lopputulos tarkoitti sarjapisteiden jäämistä Turkuun. JyPK:lle ottelu oli kauden toinen ottelu tekemättä maaliakaan, se toinen oli kotitappio FC Kuusysille. Ottelun ykköspelaaja oli kotijoukkueen toppari Nea Mäkipere: kaksi maalia ja johti puolustusta pitäen JyPK:n nollilla.

Päävalmentaja Timo Korhonen oli pelin jälkeen todella pettynyt tapaan jolla ottelu lähti liikkeelle, joukkueena pelaaminen oli todella heikkoa ja pelaajat olivat kaukana omasta tasostaan. Toisella jaksolla peli parani ja paikat oli tehdä maalejakin. "Tässä pelissä oli samoja piirteitä kuin edellisessä, paikkoja saadaan luotua mutta pallo ei vain saada verkon perille. Eikä sitä onneakaan ole mukana, tosin se pitää kyllä ansaita omalla tekemisellä."

Kaudesta on jäljellä kolme peliä, seuraavana matkataan EBK:n vieraaksi ke 6.10.

Ottelu Palloliiton Tulospalvelussa

Ottelun tallenne SolidSportissa

Tilastot
TPS/KaaPo YJ

2 - 0

(2-0)
4'MaaliMäkipere Nea
41'MaaliMäkipere Nea