Tytöt B, BSM sarja

PK-35 - JyPK TB   0 - 2

Latokartano TN

Pelikirjan briljantti toteutus: PK-35 - JyPK 0-2

JyPK-valmennus oli tehnyt kotiläksyt mallikkaasti sillä ensimmäinen puoliaika oli todella selkeästi valkopaitaisen vierasjoukkueen hallintaa. PK-35:n pelinavaus oli piirretty auki ja korkea prässi oli suunniteltu tyrehdyttämään pelinavauksen juuri silloin kun pallo pelattiin laitaan. Ja tätä prässiä JyPK toteutti käytännössä parikymmentä kertaa, sillä PK-35 avasi vain yksittäisiä pitkiä potkuja. Näistä riistoista vierasjoukkue sai useita tilanteen lähtöjä, viimeistelyt vain päätyivät pääsääntöisesti PK-35 maalin ohi. Kaksi parasta tilannetta pelattiin Minttu Laaksoselle: ensin nostettiin linjan taakse ja Minttu sijoitti pomppupallosta hieman yli, toisessa tilanteessa PK-35 vahti venytti jalkojaan ja torjui laukauksen vasemmasta alakulmasta. PK-35 hyökkäykset jäivät yhden käden sormiin, mitään todellista maalipaikkaa ei ensimmäisellä puolikkaalla syntynyt, taukotilanne 0-0.Ensimmäisen puolikkaan erikoisuus oli tuomarin alavartalovamma, joka pakotti vaihtamaan toisen avustavista tuomareista päätuomariksi vartin pelin kohdilla, onneksi kentän laidalta löytyi korvaaja avustavaksi ja peli pääsi tauon jälkeen jatkumaan.

Tauon jälkeen JyPK jatkoi tehokasta prässiään, mutta myös kotijoukkue pääsi teräviin vastaiskuihin. Näin JyPK maalivahti Annu Korhonen pääsi muutaman kerran tositoimiin. Maalipaikkojen suhde pysyi kuitenkin ennallaan, vierasjoukkue loi enemmän kunnon tontteja. Ja niihin kuului mm. vasen pystytolppa Inka Häkkisen tykittämänä, oikeaan tolppaan pallon sai Minttu. Lopulta Anida Halttunen kuljetti vasenta kaistaa vahvasti päätyy, lähti haastamaan onnistuneesti 1v1 ja alueelle murtauduttuaan sijoitti 66. minuutilla 0-1 oikeaan alakulmaan. Tämä herätti kotijoukkueen ja seuraavat tilanteet syntyivät JyPK:n maalille. Ja JyPK maalivahti pääsi esittämään torjuntojaan, etenkin kun PK-35 nosti prässiään ja JyPK oli vuorostaan paineen alla omaa peliä avatessaan. Ottelun lopullinen ratkaisu syntyi 88.minuutilla: Annu Korhosen pitkän avauksen jatkoi keskiympyrästä linjan taakse Tao Stark ja Noora Lahtinen nosti yli PK-vahdin 0-2 lukemiin.

JyPK:n valmentaja Timo Korhonen oli erittäin tyytyväinen tapaan, jolla pelaajat toteuttivat pelisuunnitelmaan niin oman pelin avauksessa kuin erityisesti korkeassa prässissä. Ne pitivät ottelun hallinnan vierasjoukkueella ja riittävä määrä maalipaikkoja johti myös niihin tarvittaviin maaleihin. Lisäksi joukkue oli valmis alusta alkaen käyttämään fyysisyyttä kamppailutilanteissa, se johti riittävään määrään positiivisia tilanteenvaihtoja sekä katkaisi PK-35 hyökkäyksiä yläalueella. "Hyvä, tasapainoinen peli".

Ottelu Palloliiton tulospalvelussa.

Ottelun tallenne SolidSportissa.

Joukkueenjohtajan päiväkirjasta: Paluumatkan optimoinniksi jojo keräsi tilauksen menomatkalla ja laittoin Foodoran kautta tilauksen wok-ruokaan. Kun toimitushetki oli koittanut jojo soitti uteliaana ravintolaan ja kysyi onko tilaus lähtenyt toimitukseen. Amerikan kielellä tuli sitten toteamus että kyllä tilaus täällä on ja toimitus sitten huomenna. Jep, eli yksi pieni juttu pielessä. No, ravintola lupasi että ei hätää, tilausta voidaan aloittaa tekemään ja "20-30 minutes". Ei muuta kuin renkailla ja Itäkeskukseen jonne matkaa se 5 min. Sitten FW:n tiskille (Fire Wok, nimeä ei muutettu) ja tunnistetietojen vaihdon jälkeen "pikku hetki, 10 minuuttia" tilannetieto. Vartin jälkeen "pikku hetki, 10 minuuttia" tilannetiedon toisto ja hymy perään. Pari Foodora rahtaria tuli jonoon kun kolmeen paperikassiin alkoi 18 annosta täyttyä tuskaisen hitaasti. Viimein 1h 15min siitä ensimmäisestä "20-30 minutes" arviosta toimitus kasassa. Näin se ajateltu 40min säästö paluumatkalla kääntyi +35min toteumaan. Pahoittelut niille asiakkaille, joiden Foodora-tilaus tässä myöhästyi. Totean vain "pikku hetki, 10 minuuttia". No, parasta tietysti se että perään nasahti 20€ arvokuponki ko. ravintolaan, täytyypä katsoa kalenterista milloin aikaa mennä se lunastamaan…

Tilastot
PK-35

0 - 2

(0-0)
66'MaaliHalttunen Anida
88'MaaliLahtinen Noora