Tytöt B, BSM sarja

Valtti/YJ - JyPK TB   1 - 1

Volkswagen Areena TN, Puotila

Happaman arominen piste: Valtti/YJ - JyPK 1-1

Ottelu käynnistyi vierasjoukkueen kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla:palloa pelattiin alaspäin aina maalivahti Annu Korhoselle asti, viimeinen syöttö jäin hieman vajaaksi ja kun Annu sai pallon taiteiltua itselleen niin seuraava syöttö päätyi alueen rajalla Alexandra Nyholmille ja hän laukoi löysän vedon vasempaan alakulmaan, 1-0 kotijoukkueen kannattajien riemuksi. JyPK kasasi kuitenkin rivinsä tuon shokkialun jälkeen ja 7. peliminuutilla Tao Stark otti korkean pallon alueen rajalla alas ja sijoitti sen oikeaan yläkulmaan, 1-1 ja takaisin lähtötilanteeseen. Ottelun hallinta vaihtui ensimmäisellä puoliajalla vielä muutaman kerran:Valtilla oli vahva vajaa 10-minuuttinen, sen jälkeen loppupuoliaika olikin vierasjoukkueen hallintaa. Ja ilman Valtti-vahti Veera Tammen paria huippuvenytystä (Taon ja Minttu Laaksosen yritykset) taukotilanne olisi ollut muuta kuin 1-1.

Toisen jakson alkuun Valtti sai yhden terävän hyökkäyksen mutta muutoin maalipaikat kirjattiin JyPK:lle. Paikkoja tuli niin alueen sisältä kuin alueen rajalta, mutta yritykset päätyivät joko yli maalin ja Veera Tammen ulottuville. Vuorollaan maalia pääsivät yrittämään Anida, Annu ja useamman kerran Pauliina, yrittämisen puutteesta kentällä olleita pelaajia ei voi ainakaan moittia. Lisäksi tässä pelissä palloa liikuteltiin niin pystyyn kuin leveyssuuntaan ja siirtämällä painopistettä haettiin aukkoja Valtti-puolustukseen. Ja niitä murtumia kyllä syntyi, mutta tällä kertaa yritys ei saanut palkintoa. Ja kun loppuvihellys päätti kamppailun niin JyPK-pelaajien ilmeet olivat kuin tappion jälkeen.

"Tulos harmittaa mutta peli jolla tulos tuli ei", tuumi JyPK:n päävalmentaja Timo Korhonen. "Pelin alku oli hyvin vaikea mutta siitä noustiin ja kyllä kentällä tehtiin juuri niitä asioita joita tavoiteltiin. Maalipaikkoja rakenneltiin riittävästi, taisteluilme oli hyvä ja kolmea pistettä oli ihan mahdollista tällä pelillä. Mutta omassa viimeistelyssä ei ollut riittävää tarkkuutta, lisäksi vastustajan maalivahti otti ne pari hienoa torjuntaa jotka olivat lopulta Valtille pisteen arvoiset", pohti Timo ottelun kulkua.

Pelin lopputulos maistui karvaalta kuin kuvaustornin ympärillä ruskanpunaisina hehkuneet pihlajanmarjat. Lisäksi pelin erikoisuuksia oli kotijoukkueen pöytäkirja: ottelun alkaessa avaukseen oli merkitty vain 10 pelaajaa ja kentällä ollutta nroa 99 ei löytynyt edes kokoonpanosta. Pikaisen palaverin jälkeen JyPK osoitti urheilullisuutta ja hyväksyi pelaajan pelaamisen, eiköhän virallisetsaada pöytäkirjatkin saada jossain vaiheessa ajan tasalle. Lisäksi toisella jaksolla Nea Tennon vahva spurtti katkesi tuomarin vihellykseen: pelipallo alkoi hänen vauhdissaan kuoriutua kuin riittävästi haudottu linnunmuna.

Seuraava ottelu onkin sitten pohjoisessa kun lauantaina 21.8. pelataan Torniossa.

Ottelun tilastot Palloliiton tulospalvelussa

Ottelun tallenne SolidSportissa

Tilastot
Valtti/YJ

1 - 1

(1-1)
2'MaaliNyman Alexandra