Tytöt B, BSM sarja

ONS - JyPK TB   0 - 3

Castren TN

Voitolla tauolle: ONS - JyPK 0 - 3

Helteinen keli sai Castrenin kentällä luonnon virkistystä sillä ottelu alkoi sateen ropistessa. Alun tunnustelun jälkeen JyPK iski ONS:n alakerran pelinrakenteluun. Nea Tenno iski prässin huonon avauksen jälkeen, Pauliina Pirinen tuki olemalla syöttölinjalla maalivahvin suuntaan ja kun pallo Pauliinalle tuli niin 15 minuutin kohdalla hän iski 0-1 avausmaalin. Välittömästi maalin jälkeeen ukkonen ja salamointi keskeytti pelin vartiksi. ONS yritti korkealla prässillä saada JyPK:n pelinrakentamisen kiinni Nanna Leivosen maalin edustalta, mutta 26. minuutilla vierasjoukkue tuli prässin alta pois, pelasi oikean laidan kautta nopean hyökkäyksen ja Pauliina teki 0-2 saatuaan keskelle vapauttavan syötön. Tämän jälkeen peli jatkui vierasjoukkueen hienoisella hallinnalla, keli puolestaan pysyi epävakaisena ja ajoittain erittäin puuskittaisena sateena. Vielä ennen puoliaikaa Minttu Laaksonen pelattiin hienolla syöttökuviolla keskeltä läpi, pallo maaliin muttei tulostaululle paitsioliputuksen takia.

Toiselle puoliajalle ONS teki kolme vaihtoa ja alkukymppi oli tasaista vääntöä, kotijoukkueen painaessa kovalla energialla. 55. minuutilla Anida Halttunen pääsi ajamaan vasemmalta laidalta päätyyn, keskitys ja Nea Tenno viimeisteli 0-3 lukemat. Hieman tämän jälkeen ONS ylärima värisi kun Pauliinan painava laukaus alueen rajalta oli sen 10cm liian korkea. ONS sai korkealla prässillä muutaman tilanteen idun aikaiseksi, vastaavasti JyPK rakensi prässin alta luiskahdettuaan useammankin vaarallisen tilanteen ONS maalille. Nannan nollapeli tuli ilman yhtään todellista venytystä, JyPK puolustus piti tilanteet vaara-alueella hyvin hallinnassaan.

Ottelu oli kokonaisuudessaan tasapainoinen suoritus, aikainen avausmaali antoi peliin hyvän suunnan, 0-2 taukotilanne teki toisen puoliajan aloittamisesta selkeän: ei tarvetta muuttaa pelitapaa tai tehdä vaihtoja. ONS:lle tyypillinen korkea prässi purettiin useamman kerran onnistuneesti ja niistä tuli paikkoja useampaankin kuin kolmeen maaliin. Pauliina jatkoi Ilves-pelin maaliputkea kahdella tyylikkäällä osumalla, Nea täydensi ONS:n pyristelyn lopettaneella kolmannella maalilla. Kun vielä koko matkassa ollut joukkue pääsi kentälle niin erittäin hyvä peli siirtyä kahden viikon kesätauolle.

Kuuden ottelun jälkeen JyPK jatkaa tappioitta, kolme voittoa ja kolme tasapeliä. Sarjan kärkeen (EPS) on neljä pistettä, sarja jatkuu erittäin mielenkiintoisena 1.8. kun Jyväskylään tulee vieraita lännestä, KPV.

Ottelun tilastot Palloliiton tulospalvelusta.

Ottelun tallenne ONS:n YouTube kanavalla.

Tilastot
ONS

0 - 3

(0-2)
15'MaaliPirinen Pauliina
26'MaaliPirinen Pauliina