Tytöt B, BSM sarja

JyPK TB - KuPS  5 - 0

Jyväskylä, Viitaniemi TN

Sisä-Suomen derby: JyPK - KuPS 5-0

Molemmilla joukkueilla oli runsaasti poissaoloja normaalista kokoonpanosta, JyPK:n aloituksessa oli viisi eri pelaajaa kuin edellisessä HJK-pelissä. Ehkä se vaikutti siihen että ottelun alku oli erittäin tunnustelevaa, KuPS vetäytyi matalaan puolustukseen ja JyPK:n osalta eniten syöttöjä läpsyttelivät topparikaksikko Annu Korhonen - Aada Mononen. Keskikaista oli tukossa kuin heinäallergikon nenä ja silmät, laidoillekaan ei tahtonut pallo löytää peliä edistävällä tavalla. Lopulta 18. minuutilta kotijoukkue pääsi oikean laidan kautta syvälle, Siiri Kaislon kautta pallo alueen rajalla Anida Halttuselle, joka pommitti 1-0. Tämän jälkeen peli soljui kuin hiljainen virta, KuPS yritti pallonriiston jälkeen pystyyn ja ne hyökkäykset JyPK katkoi ja käänsi oman hyökkäyksensä alakerran kautta leveyttä hakien. Mutta juuri ennen puoliaikaa tuli vihreä viisiminuuttinen:ensin Ida Liikanen pelattiin vasemmalta läpi ja kova laukaus kaarsi maalin takakulmaan. Ja vain neljä minuuttia siitä "Idis" pelasi nätillä syötöllä Nana Matikaisen keskeltä läpi ja hän sijoitti takakulmaan 3-0, nämä kaksi pikamaalia siivittivät kotiyleisön hymyssä suin taukomokkapaloille.

Toinen puoliaika alkoi hetkellisellä KuPS:n prässillä, mutta se päättyi kahteen Minttu Laaksosen maaliin: tarkoilla syötöillä Minttu löytyi maalin edestä ja voimalaukauksilla tilanne oli 5-0 kun ottelua oli pelattu 50 minuuttia. Tämä tilanne johti suhteellisen rauhalliseen peliin, KuPS kyllä kävi maalinteossaan maaliviivalla ja ylärimassa, mutta Annu Korhosen nolla säilyi loppuun asti. Loppuvihellys lähetti KuPS:n pisteittä ja maaleitta kotimatkalle.

JyPK:n valmentaja Timo Korhonen oli tyytyväinen joukkueensa rauhalliseen peliin, kokoonpanon viime päivien muutokset antoivat näytön paikkoja pelaajille ja näytöt olivat hyviä. Maltti kesti ja kun KuPS nosti toisella jaksolla prässiään niin sen alta ei päästy riittävän ripeästi pystyyn pelaten pois. Mutta kun vastustaja jää nollille ja itse on tehnyt viisi niin ei siinä valmentajalla ole hirveästi hampaankolossa.

Seuraava kotiottelu on ke 7.7. klo 19 Viitaniemessä, vastaan asettuu kaikki 3 ensimmäistä otteluaan voittanut Ilves.

Ottelun tallenne SolidSportissa.

Ottelun tilastot Palloliiton tulospalvelussa.

Tilastot

5 - 0

KuPS
(3-0)
18'MaaliHalttunen Anida
41'MaaliLiikanen Iida
45'MaaliMatikainen Nana
48'MaaliLaaksonen Minttu
50'MaaliLaaksonen Minttu