Tytöt B, BSM sarja

JyPK TB - PKKU  1 - 1

Jyväskylä, Säynätsalo TN

Säynätsalon aurinkoinen piste: JyPK - PKKU 1-1

Aurinko paistoi Säynätsalon tekonurmella kuin Rivieralla konsanaan kun peli alkoi ja tiukka kamppailu pisteistä alkoi. Kotijoukkue sai ensimmäisen vaarallisen tilanteen kun Pauliina Pirinen pelattiin puolittain läpi vasemmalta laidalta, viimeistely-yritys etukulmaan ylös ja ylärimasta ulos. Muutamaa minuuttia myöhemmin Pauliina pääsi uuteen läpiajoon Nelli Husun ja Inka Häkkisen pohjustuksesta, PKKU puolustaja sai pelattua takaapäin palloon riittävästi osuen ja Pauliinan kaatuminen alueella ei vienyt pilkulle. Seuraavasta hyökkäyksestä PKKU pääsi avaamaan pystyyn,JyPK maalivahti Nanna Leivonen oli ulkona maalista ja kun PKKU:n Julia Jokelainen onnistui voittamaan kaksinkamppailunsa JyPK-topparin kanssa niin 0-1 maali syntyi 8. minuutin kohdalla. Peli tasoittui ja vaikka JyPK saikin painetta PKKU maalille niin todella vaarallisia paikkoja syntyi vain muutama. Yhdessä Nelli ajoi vasemmalta alueella ja haki etukulmasta sisään, ulkotolpasta ulos. Nanna puolestaan venyi kertaalleen loistopelastukseen takayläkulmaan suuntautuneeseen puskuun. Puoliajan viimeisellä minuutilla Pauliina sai pallon puolessa kentässä ja haastoi voimakkaalla juoksulla PKKU-puolustajan, loppujen lopuksi puolusta rikkoi Pauliinaa alueella (vetämällä mm. hiuksista ottelun jälkeen saadun tiedon perusteella) ja pallo pilkulle. Aada Mononen sijoitti varmasti 1-1 tasoituksen, tuomarin vihellys sinetöi tuon viimeiseksi ekan puoliajan tapahtumaksi.

Toinen puoliaika oli täynnä kaksinkamppailuja ja jatkuvaa tilanteen muutosta, pitkiin hyökkäyksiin kumpikaan joukkue ei rahoittunut. PKKU iski aivan pystysuoraan, JyPK siirsi pari kertaa sivusuunnassa, jonka jälkeen ajauduttiin punamustaan sumppuun keskikaistalla. Laadukkaita maalipaikkoja JyPK sai pelattua muutaman mm. pelaamalla diagonaalisyötöillä alueelle. PKKU sai pari pyöritystä sekä pieniä huokailuja kotikatsomoon melkein onnistuneilla katkoilla JyPK:n alakerran pelinavauksessa. Lisäksi JyPK laukoi useammankin kerran kauempaa kohden PKKU maalia, laukausten laatu jäi vain liian heikoksi. Ja niin ottelu päättyi tasatulokseen 1-1.

JyPK:n vastuuvalmentaja Timo Korhonen huokaili toisen puoliajan hätäilyn vuoksi, peliä ei saatu missään vaiheessa rauhoitettua vaan yksittäisillä pelaajille oli kiire ratkaista tilanteet omilla, ei kollektiivisilla, suorituksella. Yritystaso oli hyvä ja kamppailuihin mentiin täysillä, sen näki mm. runsaista vapaapotkuista. Tasapeli antoi yhden pisteen mutta kun koko ottelun laadukkaat maalipaikat jäivät kotijoukkueelle niin tottakai pisteessä oli pihlajanmarjan hapan sivumaku. PKKU näytti selvästi iloisemmalta kotiinviemisen määrän ratkettua.

Tulos tarkoittaa sitä että taistelu sijoista 5.-10. jatkuu entistä tiukempana, seuraava ottelu on Turussa 3.10.

Ottelun live-tallenne SolidSportissa

Ottelu Palloliiton Tulospalvelussa

Tilastot

1 - 1

PKKU
(1-1)
8'MaaliJokelainen Julia
46'MaaliMononen Aada