Tytöt B, BSM sarja

JyPK TB - P-Iirot/YJ  1 - 4

Jyväskylä, Säynätsalo TN

Aurinkoa muttei pisteitä: JyPK - P-Iirot/YJ 1-4

Vierasjoukkueen kokoonpano oli saanut vahvistusta Naisten Ykkösen sarjan puolelta, kun tuon sarjan saman päivän peli EBK:ta vastaan oli peruuntunut. Ja niin aloituksessa oli puolenkymmentä naisten peleissä peliaikaa saanutta, niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä. Kotijoukkueelta muutoksia tuli vielä viime hetkellä toiseen suuntaan kun Nea jäi pois pelistä.

Peliä oli pelattu pari minuuttia kun P-Iirot pääsivät hieman epäonnistuneen JyPK-purun jälkeen laukomaan pienestä kulmasta 0-1 johtoon. Tästä mentiin seitsemisen minuuttia ja Minttu Laaksonen prässäsi raumalaispuolustajalta pallon itselleen ja laukoi 1-1 tasoituksen. Siitä alkoi selkeä JyPK-hallinta, peliä rakennettiin rauhallisesti, kamppailut kakkospalloista voitettiin keskialueelta ja kohtuullisia maalipaikkoja syntyi muutama. Kulmapotkuja oli myös useita. P-Iirot hyökkäsivät lähinnä terävästi vastaan. Kun kotijoukkue ei maalinteossaan onnistunut niin vierasjoukkue sai omat paikkansa. Kulmapotkun yhteydessä raumalaispelaaja rikottiin selästä työntämällä ja tästä vihellettiin rangaistuspotku. Tämän joukkueensa kapteeni Anni Hakasalo sijoitti varmasti maaliin 34. minuutilla, 1-2. Loppupuoliaika jatkui kotijoukkueen painostuksella, kunnes kotijoukkue sai todella kylmän suihkun juuri ennen puoliaikaa. JyPK rakensi alakerran kautta hyökkäystä, maalivahti yritti syöttää keskiympyrään linjojen väliin, mutta pallo päätyi Anni Hakasalolle. Hän laukoi heti kohden tyhjää JyPK-maalia ja pallo pomppi ärsyttävän hitaasti mutta riittävän nopeasti jotta maalivahti Annu Korhonen ei aivan saanut palloa kiinni ennen maaliviivaa, 1-3 ja puoliaikavihellys.

Toinen puoliaika oli raumalaisjoukkueen osalta järkevää pelaamista, etenkin kun 53. minuutilla pallo pelattiin Anni Hakasalolle vasempaan laitaan ja hän pommitti etuyläkulmaan päivän kolmantensa ja 1-4 lukemat. Kotijoukkue yritti parhaansa mutta P-Iirot saivat paremmin keskialueen tukkoon kuin ensimmäisellä jaksolla. Ja todella vaaralliset paikat jäivät vähiin. Muutama läheltä piti tilanne saatiin rakennettua, mutta raumalaisten puolustus siivosi alueensa tehokkaasti. Kun aivan lopussa Vilja Sievisen laukaus kävi yläriman kautta vain maaliviivalla niin 1-4 lopputulos jäi tilastoihin loppuvihellyksen kaikuessa Säynätsalon kentällä.

Valmentaja Timo Korhonen oli hämillään pelin jälkeen. Ensimmäisestä takaiskusta selvittiin ja pelissä oltiin oikein hyvin mukana 1-1 tilanteessa, maalipaikkoja luotiin muttei lisämaaleja. Rankkarimaali tuli hieman yllättäin mutta pelin kannalta isoin maali oli tuo aivan puoliajan loppuun tullut 1-3 maali. Ja kyllä muuttuneet kokoonpanot puolin ja toisin näkyvät myös tulostaululla.

Seuraava ottelu on sunnuntaina 5.9. vieraaksi saapuu HyPS.

Ottelun tilastot Palloliiton Tulospalvelussa

Ottelun tallenne SolidSportissa.

Tilastot

1 - 4

P-Iirot/YJ
(1-3)
2'MaaliAhola Wilma
9'MaaliLaaksonen Minttu
34'MaaliHakasalo Anni
45'MaaliHakasalo Anni
53'MaaliHakasalo Anni