Tytöt B, BSM sarja

JyPK TB - KPV  5 - 0

Jyväskylä, Viitaniemi TN

Kun maalit ratkaisevat: JyPK - KPV 5-0

Aurinkoinen sää tarjosi satapäiselle yleisölle vauhdikkaan ottelun. Pelin hallinta oli ensimmäisen vartin kotijoukkueella, myös pari maalipaikkaa KPV-maalilla sai yleisön huokailemaan. KPV pelasi todella aktiivista puolustuspeliä, etenkin keskikentällä JyPK:n pelinrakentelu kangerteli kun prässi tuli kovaa ja kohti jo syötön aikana. Siksi parhaat tilanteet syntyivät etenkin oikean laidan kautta. Ja kun parikymmentä minuuttia oli pelattu niin Nea Tenno sai tilanteenvaihdon jälkeen pallon tyhjään tilaan laidalle, voimakas nousu päätyyn ja tarkka keskitys maalin eteen Minttu Laaksoselle, hän sai sijoittaa pallon käytännössä tyhjään maaliin.Ja vain pari minuuttia myöhemmin Tao Stark ja Cecilia Ek saivan pallon keskustassa, Cecilian syöttö vapautti Nean oikealta puolittain läpi, tehokas viimeistely alueen kulmasta 2-0 tilanteeksi. Varttia myöhemmin JyPK sai katkaistua KPV hyökkäyksen oman alueen rajalla, siitä pallo Anida Halttuselle, joka 30 metrin kuljetuksen päätteeksi laittoi murtavan pystysyötön Mintulle, Minttu ohitti maalivahdin ja laittoi aivan päätyrajalta syötön maalin eteen Nealle, 3-0 meni käytännössä tyhjään maaliin. KPV:lla oli pari hyvää maalipaikkaa mutta taukotilanne 3-0 kotijoukkueelle.

Toisen jakson alkuun KPV sai kovalla prässillä pari hyvää tilannette, mutta Annu Korhonen piti JyPK:n maalilla nollan. Ottelu tasoittui ja peli aaltoili päädystä toiseen, molempien joukkueiden hyökätessä vuoronperään. 70. peliminuutilla tuli lopullinen ratkaisu kun Cecilia pujotteli itsensä alueelle sisään Nana Matikaisen syötöstä, harhautti maalivahdin ja laittoi oikeasta reunasta pallon neljännen kerran KPV maaliin. Aivan loppuun vielä Ida Kolehmainen teki maalin edestä 5-0, alustuksen tuohon maaliin tarjosi Vilja Sievinen.

Loppulukemat olivat selkeät, mutta KPV oli pirteä ja teki pelistä vauhdikkaan. Maalipaikkoja oli puolisen tusinaa, osan nollasi Annu Korhonen ja toinen puoli meni yli tai ohi maalista. Kotijoukkueen tehokkuus oli toista luokkaa, maalipaikkoja jäi kyllä muutama käyttämättäkin. Valmentaja Timo Korhonen oli tyytyväinen lopputulokseen, kesätauon jälkeen tässä oli mini-startti kauteen ja se näkyi ainakin syöttöjen laadussa verrattuna edelliseen ONS-peliin. Tämä peli analysoidaan ja katsotaan yhdessä joukkueen kanssa, mitä seuraavassa Kuusysi pelissä tehdään paremmin, tuumi Timo.

Seuraava kotipeli on tiistaina 10.8. klo 19:15 Hippoksen nurmella, vastassa Lahden Kuusysi.

Ottelu Palloliiton tulospalvelussa.

Ottelun tallenne SolidSportissa.

Tilastot

5 - 0

KPV
(3-0)
21'MaaliLaaksonen Minttu
23'MaaliTenno Nea
37'MaaliTenno Nea
70'MaaliEk Cecilia
94'MaaliKolehmainen Ida