Tytöt B, BSM sarja

JyPK TB - Ilves  2 - 2

Jyväskylä, Viitaniemi TN

Kova tasuri: JyPK - Ilves 2-2

Alkuminuutit näyttivät vierasjoukkueen olevan liikkeellä hyvällä tassulle, kotijoukkue oli puolestaan hieman varovainen ja hermostunut. Niinpä Ilves otti pelinhallinnan ja piti palloa JyPK:n puolustaessa suhteellisen matalalla prässillä. Ilves pyrki hakemaan vetopaikkoja alueen rajalle leveyden kautta siirtelemällä, ne kuitenkin vihreiden joukkueen puolustus onnistui blokkaamaan. 11. peliminuutilla Ilves pelasi pystyyn maalin eteen, maalivahti Annu Korhonen pääsi ensimmäiseen yrityksen väliin, mutta vasemmalta maalin kulmalta Sofia Määttä avasi ottelun maalitilin 0-1 maalilla. Ottelu jatkui tämän jälkeen tasaisempana, JyPK sai muutaman terävän hyökkäyksen oikealta laidalta Nea Tennon kautta, mutta maalinedustan Ilves puolusti tarkasti. Helteisen kelin juomatauon jälkeen kotijoukkue sai paremman otteen pelistä, mikä näkyi erityisesti kaksinkamppailujen voittamisena. Hyökkäyksiä vietiin Ilves-päätyyn niin vasemman laidan kuin oikeankin kautta, mutta edelleen boksin sisällä Ilves onnistui hyökkäykset torjumaan. Kotiyleisön riemu repesi 45.minuutilla kun pitkän pallonliikuttelun jälkeen Tao-Nana-Inka pelasi muodon sisällä Mintun vapaaksi pilkun kohdille ja Minttu sijoitti 1-1 tasoituksen.

Toinen puoliaika jatkui tasaisena vääntönä, vaikkakin heti ensi minuuteilla Ilveksellä oli kaksi hyvää maalipaikkaa. Molemmat päätyivät kuitenkin maaliverkon sijaan palloverkkoon. Reilut 60. minuuttia pelikellossa ja Ilves sai kulmapotkun. Se päätyi toiseksi kulmaksi ja tuo kaarsi vasemmalta kulmalipulta oikealle takatolpalle, josta Moona Laine puski tupsukorvat taas maalin johtoon, 1-2. Pallo keskelle, syöttö toppari Annu Korhoselle, tämä syötti pystyyn Tao Starkille, joka jatkoi murtavan syötön Pauliina Piriselle. Pauliina spurttasi puolittain läpi ja kovalla laukauksella takayläkulmaan 2-2 tasoitus. Nopeammin kuittausta vastustajan maaliin ei voi tehdä. Tämän maaliminuutin jälkeen molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta JyPK:n maalivahti Annu Korhonen otti pari huipputorjuntaa ja vastapäässä Ilves-puolustus esti lisämaalien synnyn. Aivan viime minuuteilla kotiyleisö vaati vapaapotkua aivan rangaistusalueen rajalla tapahtuneesta Pauliinan etenemisen estämisestä, mutta päätuomari Paavo Komppa piti linjansa ja peli sai jatkua. Loppuvihellys päätti kovatasoisen ja tasaisen kamppailun pistejakoon, tämä tulos sopii varmasti parhaiten SM-sarjan muille joukkueille kun useampi joukkue taistelee sarjan kärkisijoista.

JyPK:n valmentaja Timo Korhonen oli tyytyväinen joukkueen peliin, alun varovaisuus saatiin käännettyä vahvaksi esitykseksi ja koko joukkue onnistui erinomaisesti. Ilveksellä oli kokoonpanossaan useita pelaajia Kansallisen Liigan statuksella, joten pelaajien piti onnistua kaksinkamppailuissa. Tasapeli toi pisteen mutta kaksi jäi ottamatta, tuo piste voi olla kauden lopulla erittäin arvokas. Talenttivalmentaja Elina Utriainen oli erityisen tyytyväinen maalivahtipeliin, Annun syöttöprosentti oli lähellä 100. Ja useasti Annu löysi keskikentän pohjan syöttämällä kahden kärkikarvaajan välistä.

JyPK on pelannut ensimmäiset viisi otteluaan tappioitta, tätä voidaan pitää vahvana aloituksena sillä näissä otteluissa on kohdattu viime kauden kärkinelikko. Ennen parin viikon taukoa on vielä edessä vieraspeli Oulussa ONS:ia vastaan sunnuntaina 11.7.

Ottelun tallenne SolidSportissa.

Ottelun tiedot Palloliiton tulospalvelussa

Tilastot

2 - 2

Ilves
(1-1)
11'MaaliMäättä Sofia
45'MaaliLaaksonen Minttu
62'MaaliLaine Moona
63'MaaliPirinen Pauliina