23
KES
17.45
Tytöt B, BSM sarja

JyPK TB - HJK  1 - 0

Jyväskylä, Säynätsalo TN

Säykissä ukkosta, salamaa ja 3 pistettä: JyPK - HJK 1-0

Ennen ottelua ilmassa oli niin suuren urheilujuhlan värinää kuin hiostavaa hellettä, jälkimmäiseen tuli näyttävä loppu kun taivas tummeni ja ukkonen salamoineen antoi näytön luonnon voimista. Tämä esitys siirsi ottelun alkua puolisen tuntia, sateen vielä jatkuessa peli vihellettiin liikkeelle. Alkuminuuteista lähtien oli selvää että HJK oli tullut hakemaan täysiä pisteitä Jyväskylästä. Kotijoukkueen vielä hakiessa peliään HJK vyörytti laitojen kautta hyökkäyksiä kohden Nanna Leivosen vartioimaa maalia. Kotijoukkue puolusti tiiviisti vaarallisimmat alueet, mutta oma pelinrakentelu oli erittäin kevyttä ja pallonhallinta oli käytännössä 70-30 sinivalkopaidoilla. Nanna pääsi tekemään kaksi huipputorjuntaa: ensin vasemmalta laidalta tulleen läpiajon torjunta etukulmasta ja melkein perään alueen rajalta tulleen kovan laukaisun torjunta yhdellä kädellä yläriman paremmalle puolelle. Ja kuten jalkapalloon kuuluu niin ei se hallinta vaan tehokkuus maalipaikoissa ratkaisee. Vajaa 20 minuuttia pelattu kun JyPK saa pelattua poikkeuksellisen pitkän syöttöketjun ja pallo oikean laitaan Nea Tennolle. Hän saa 1v1 kamppailussa hankittua kulmapotkun, jota menevät juonimaan Anida Halttunen ja Nana Matikainen. Lyhyen kulman jälkeen Anida keskittää takatolpalle ja Venla Lamberg puskee 1-0 johdon vihreäpaidoille. Johtomaalin jälkeen JyPK saa hieman paremmin pelistä kiinni, mutta pallonhallinta säilyy edelleen HJK:lla. Todella vaarallisia tilanteita ei tällä puolikkaalla enää nähdä vaan 1-0 on taukotilanne.

Puoliajan jälkeen teema kentällä on sama: JyPK puolustaa tiukasti johtoaan, matala puolustuslinja ja tiivis muoto ohjaa HJK:n kerta toisensa jälkeen laitoihin. Keskityspallot hoitaa kolmikko Nanna, Annu Korhonen ja Venla, kakkospallot muu joukkue. Ja kun muutaman kerran pallo pyörii alueella niin edessä on aika 2-3 vihreäpaitaa uhrautuvasti vetoja blokaten. Kovimman blokin tekee Anida, kovan keskityksen torjunta pään kasvopuolella. Tämä jäi hänelle ottelun viimeiseksi joukkueen eteen taisteluksi, pää hieman suristen vaihtopenkki kutsui. Kotijoukkue käytti loppujen lopuksi kaikki mahdolliset vaihdot kun viimeisenä vaihdettiin hyökkäykseen Minttu Laaksonen tilanne Aada Mononen. JyPK:n taistelu jatkui ja jatkui, loppua kohden HJK:n pelaajista alkui näkymään turhautuminen ja uskon loppuminen, se antoi myös kotijoukkueelle muutaman vastahyökkäyspaikan. Lisäminuutit tuntuivat todella pitkillä, mutta kun kuudes tuli täyteen niin tuomarin päätösvihellys päätti ottelun kotijoukkueen riemuun, kahden tasapelin jälkeen voitto näytti maistuvan.

JyPK:n vastuuvalmentaja Timo Korhonen oli erittäin tyytyväinen joukkueen puolustuspeliin, ennakkoarvioinnissa oli pidetty mahdollisena että joudutaan pitämään omaa Salpa-linjaa sinivalkoisten joukkojen vyöryessä. Ja siksi vaihtopenkiltä ei löytynytkään yhtään vara-hyökkääjää, vaan loppuminuutit mentiin topparin ollessa hyökkäyksen kärkenä.Todella vaarallisia maalipaikkoja HJK:lla oli vain muutama, oman pallollisen pelin osalta parannettavaa jäi. Johtoasema tuntui vaikuttavan pelaajiin johtaen hätäisiin ratkaisuihin, tosin HJK:n kova prässi otti ratkaisuista tilan ja ajan pois.

Pelin merkitys näkyi ja kuului, toisella puolikkaalla Säynätsalon harjulla kuului niin kenttäpelaajien kuin joukkueen taustojen ja vaihtopelaajien iloinen kuorolaulu. Yleisön äänet tuntuivat jäävän kakkoseksi. Tiukkaan otteluun kuuluu myös tuomariston työskentelyn pisteytys, desibelimittarilla mitaten vankempi kannatus tuntui tulleen HJK:n tekniseltä alueelta. Hieno ja kovatasoinen ottelu, se kuuluisa maalin peli.

JyPK:n ottelut jatkuvat 30.6. kun Viitaniemeen vieraaksi saapuu KuPS.

Ottelun tallenne SolidSportissa

Ottelun tilastot Palloliiton Tulospalvelussa.

Tilastot

1 - 0

HJK
(1-0)
19'MaaliLamberg Venla

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä