Tytöt B, BSM sarja

JyPK TB - FC Kuusysi  0 - 2

Jyväskylä, Hippos N

Kauden ensimmäinen tappio: JyPK - Kuusysi 0-2

Edellinen yö ja päivän sadekuurot olivat kastelleet Hippoksen nurmen, joten ainakaan kuivan karhea pelialusta ei ollut. Lähinnä lits-läts liukas ja toisen maalin edessä oli pari neliötä valmista mutaleikkeihin. Tämä ei kuitenkaan peliin liiemmin vaikuttanut, sillä yleisölle tarjottiin vauhdikas ja tasainen taistelu sarjapisteistä.

Ottelun alku on hienokseltaan kotijoukkueen hallintaa, mutta todellisia maalipaikkoja ei nähty. Pelin edetessä Kuusysi pääsi paremmin ja paremmin mukaan alkaen kääntämään keskialueen kaksinkamppailuja itselleen. Peli jatkui tasaisena ja maalipaikkoja syntyi molempiin päätyihin, JyPK sai ne lähinnä oikean laidan kautta, Kuusysi puolestaan vasemman laidan nousuista. Molemmilla joukkueella oli myös useita kulmapotkuja ja sellaisesta Kuusysi avasi maalitilinsä: 25. minuutilla kulma annettiin JyPK:n maalilta katsoen oikealta, kulma kaarsi maalille ja Elli Savolainen vei oikeaikaisella nousullaan pallon mukanaan maaliin. Tämän jälkeen kotijoukkue loi kolme maalipaikkaa Kuusysin maalille, mutta läheltä piti jäi parhaaksi tulokseksi. Ja vahvan hallinnan päätteeksi pallo ajautui JyPK pelaajien avustuksella 25 metriin Elli Savolaiselle, joka tykitti komealla laukauksella ohi JyPK maalivahti Annu Korhosen. Ote pysyi puoliajan loppuun asti Kyykällä, etenkin keskikentän kaksinkamppailut päätyivät 70-30 lahtelaisille ja siten kotijoukkueen hyökkäyspeli oli vaikeuksissa. Lisänä vielä Kuusysin vahva prässi heti pallonmenetyksen jälkeen johti todella lyhyisiin vihreäpaitojen pallonhallintaan. Maalipaikat olivat aika tasoissa, mutta tulostaululla 0-2 puoliaikatilanne.

Toisella jaksolla vierasjoukkue jatkoi vahvaa peruspeliään: keskialue pysyi tukossa ja kamppailuissa voittosuhde säilyi vierasjoukkueella. Maalipaikkoja syntyi molemmille selkeästi vähemmän kuin ekalla puolikkaalla, kotijoukkueella oli pieni paineen yritys 55. minuutin kohdalla vaihtojen jälkeen, mutta Kuusysi hallitsi omaa maalinedustaan todella jämäkällä otteella, viimeisenä lukkona maalivahti Jenna Rantanen. Paras paikka kavennukseen tuli aivan ottelun lopussa Nana Matikaisen päästessä murtautumaan osittain läpi oikealta, mutta tämänkin yrityksen Jenna torjui varmasti. 0-2 jäi lopputulokseksi kun myös Annu Korhonen pelasi hyvän puoliajan ja esti muutamat Kyykän maalintekoyrityksen varmasti. Loppuvihellys ja kauden ensimmäinen tappio JyPK:lle, Kuusysi vei pisteet terävämmän hyökkäyspelin sekä todella vahvan keskikaistan puolustuspelin kautta.

JyPKin peli oli valmentaja Timo Korhosen mielestä kotijoukkueen peli oli parempaa kuin mitä viime kaudella Hippoksen nurmella nähtiin, ei vain vahvaa vastustajaa vastaan riittänyt pisteisiin. Ensimmäisen jakson paikoista kun olisi onnistumisia tullut niin pelin kulku olisi voinut olla eri.Onneksi seuraava peli tulee jo lauantaina Valttia vastaan niin tätä tappiota ei voi liikaa miettiä, tuumi valmentaja. Tämä oli myös peli joka olisi kaivannut muutaman kokoonpanosta puuttuneen pelaajan, jotta vaihtopenkiltä olisi löytynyt enemmän vaihtoehtoja toisen puolikkaan takaa-ajoon.

Luonnonnurmi tarjosi molemmille joukkueille pieniä yllätyksiä niin liukastumisina kuin hieman yllättävinä pallon liikkeinä. Viime kaudella Hippoksen nurmi ei ainakaan tulosten valossa kotikenttäetua JyPK:lle tarjonnut, tämän kauden osalta joku taikauskoinen voi saman "kirouksen" jatkuneen. Omin silmin sanoisin että ei tässä mitään yliluonnollista ole, Kuusysi oli vain tuloksen verran parempi. This is football!

Ottelu Palloliiton tulospalvelussa

Ottelun tallenne SolidSportissa.

Tilastot

0 - 2

FC Kuusysi
(0-2)
25'MaaliSavolainen Elli
30'MaaliSavolainen Elli