JyPK05: PSL pelit päätökseen Joensuussa
Julkaistu: 10.06.2018 00.00

Matka itään starttasi Alakulmalta klo 7:15, kimppabussilla komeettarettarien kanssa. Matka taittui läpi kesäisen Suomen rauhallisissa merkeissä, ainoastaan bussin vaihdelaatikon pieni oikuttelu piti jännitystä yllä. Mutta kuskin vakaa usko Volvoon "ei tämä ole kertaakaan tien päälle jättänyt" rauhoitti matkustajien mielet ja vaikka t-risteykset vaaranpaikkoja olikin niin perille päästiin.

Hertta - JyPK 2-5

Yhtä asiaa ennen peliä toivoin: selvitään ekasta 2-3 minuutista ilman takaiskua. Tämä toive toteutui melkein, juuri kolmen minuutin täyttyessä herttalainen sai pallon parikymmentä metriä JyPKin maalista, jalka heilahti ja komea veto upposi riman alle, 1-0. Jypyköiden peli oli ensimmäisellä jaksolla kaikkea muuta kuin normaalia: palloa kuskattiin keskeltä vasten joensuun puolustusmuuria tai pistettiin pitkänä yksittäiselle hyökkääjälle, joka oli todella tiukasti pidettynä. Maalipaikkoja tuli 2 ennen puoliaikaa, molemmat päätyivät maalipotkuiksi, maalin koko ja JyPK tarkkuus eivät kohdanneet. Ensimmäisen puoliajan kruunasi vähän ennen taukoa tullut Hertan vapaapotku yli 20 metristä: toinen komea potku ja 2-0 tilanteesta tauolle. Onneksi puoliajat eivät ole veljiä keskenään, toinen jakso alkoi Ceccu-show:lla. Ensin murtautuminen vasemmalta, ajo maalille ja 2-1.Sitten Oonan antama matala kulma maalineteen, haltuun ja harhautus ennen kuin verkot tötterölle, 2-2. Eikä montaa minuuttia kun Ceccu murtautui oikealta, kova keskitys Eeville vasempaan laitaan, pallo maalille Saaralle ja hups: 2-3. Tämän jälkeen vihreä vei peliä ja loppunumerot 2-5 viimeisteli Minea kahdella maalillaan. Loppujen lopuksi hyvä tulos, vaikka eka puolikas antoi aihetta lähinnä syviin huokauksiin, hieno nousu TYTÖT!

JyPK - Pallokissat 1-0

Pallokissat raapaisivat heti ottelun alussa terävästi ja vain Lauran rohkea vastaantulo esti maalin syntymän. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista taistelua lähinnä keskikentällä, todellista suunnanmuutospalloa. Puoliajan edetessä vihreä sai hienoista hallintaa sekä muutaman maalipaikan, tauolla tilanne oli kuitenkin 0-0. Toinen jakso jatkui samanlaisena, tasaisenä vääntönä jossa kumpikaan joukkue ei saanut pallonhallintaan vaan pyrkimys on nopeisiin hyökkäyksiin. 39. minuutilla JyPK sai kulmapotkun: Eevi ja Ceccu juonivat lyhyen, Ceccu sai vetopaikan alueen rajalle ja pallo viuhui oikeaan takakulmaan, 1-0. Puoliajan edetessä Pallokissat saivat otetta, mutta ylärimaa lähemmäs pallo ei Saaran vartioimaa maalia mennyt. Kovan väännön voittajaksi selvisi JyPK ja sillä varmistui myös PSL kevätkierroksen kakkospaikka.

Paluumatkalle lähti bussilastillinen tyytyväisiä keskisuomalaisia tyttöjalkapalloilijoita, sekä JyPK että Komeetat ottivat täyden pistepotin ja sitä kautta PSL:n kevätkierroksen kaksoisvoiton. Tästä on hyvä jatkaa ikäluokan lopputurnaukseen elokuun alussa Vaasassa.