Gothia Cup päivä 2: Halki Ruotsin kohteeseen
Julkaistu: 14.07.2019 00.00

Gothia Cup päivä 2: Halki Ruotsin kohteeseen

Vikingin Linen iloinen kuulutus "aamiainen on katettu" herätti matkalaiset 5.30 paikallista aikaa. Aurinkoinen Tukholman saaristo toivotti matkalaiset tervetulleiksi Svea Mamman kuningaskuntaan.


Koko orkesteri saatiin tyylikkäästi bussiin ja matka jatkui Pekan kipparoimana renkailla.

Kelloseppä-Häkkinen pääsi testaamaan yleistyökalua (Leathetman Wave), Tian uusi aikarauta istuu nyt ranteeseen kuin pahvinen kahvimuki jojon käteen.



Ensimmäisen tunti ajeltiin hyvin hiljaisella bussilla, eiköhän aamupalapysähdys muuta äänimaailman aivan toiseen desibeliluokkaan.

Lisäys 16.7.: Nyköping-kylttiä emme bussilla seuranneet, mutta ekassa pelissä IFK Nyköping sai kunnon kyydit.


Do it Yourself -henkinen elämä on nykyään muotia, lähes kaikkeen löytyy netistä ohjeet, yleensä ihan videoiden kera. Tämän reissun eka ateria Ruotsissa oli DIY-aamupala. FAFA's ja muut ovat saaneet vahvan kilpailijan, pop-up kahvila Ari&Tia sai ainakin ekan kattauksen asiakkaat tyytyväiseksi.

Päiväkahveet onnistuvat tässä ****-tähden bussissa pysähtymättä, pannuporot sisään ja jo tunnin päästä nautittiin makoisat sumpit.


Eteläinen reitti tarjosi näköalapysähdyksen Brahehuset-kukkulalla. Komeat rauniot ja surullinen tarina: Pietari Brahelle rakennettu linna oli tarkoitettu vaimolle, mutta tämä nukkui pois ennen projektin päättymistä. Mitä tästä opimme? No ainakin sen, että joltain loppuneet ylläpitorahat Brahehuset osalta ja entisöinti maksaisi enemmän kuin Aallon Valtiontalon restaurointi Kirkkopuistomme kupeessa.

Mitäpä Ruotsin matkailu olisi ilman pistäytymistä siihen sinikeltaisen 2000-luvun ilmentymään, kaikkien palapelejä rakastavien sisustajien unelmakeskukseen. Siis Ikeaan. Lihapullathan sinne veivät, kyllä tyttö jos toinenkin mietti kuinka ne toisella kotimaisella tilataankaan. Lopulta ratkaisu oli helppo: eka sai viestin perille ja loput hokivat "samma". Ei siis "ihan sama" vaan oikeammassa sanan merkityksessä tämä teinien vuorovaikutustilanne meni.



Tämän roadtripin määränpää saavutettiin hieman ennen neljää iltapäivällä, melkein 27h startista siis tultiin ennen perille pääsyä. Joukkueelle varattu kaksi samankokoista luokkaa ja lopputulos oli kuin Monacon ja Suomen asukastieheyden vertaaminen: toisessa napakasti porukkaa ja toisessa mieskvartetti sai tilaa itselle ja suurille ajatuksille.

Ruokailut eivät ole Varlaskolanilla vaan vajaan kilometrin päässä olevalla lukiolla. Illan päivällinen (*kycklingstroganoff med ris") jakoi mielipiteet, mutta kyllä sillä nälkä lähti.


Iltapala menee sitten omin reseptein, reippaat apulaiset olivat Arin ja Tian mukana kun tälle suurperheelle käytiin evästä ostamassa. Hyötyliikuntaa parhaimmasta päästä, äiti&tytär duo hoiti hienosti kantourakan.


Illan ohjelma muutoin hyvin selkeä: puoli kymmeneltä iltapala ja sitten unten maille. Pientä lisämaustetta iltaan antoi suihkun yksipuolinen toiminta: vain kylmää vettä. Tilanne kuulemma korjautuu på morgon. No, kyllä sillä vedellä kuitenkin hiki irtosi, valmennus vain tuumi huomenna olevan parempi päivä peseytymiseen.


Illan pihapelit täyttivät vaativan turnauksen kriteerit, koko turnauksen ensimmäisen nilkkavamman pytty (tai ainakin kyynärsauvat) saatiin kotiutettua. Pokaalia ei ole vielä Oonalle toimitettu, ilmeisesti Gothian direktoraatti tarkistaa edelleen Länsi-Ruotsin päivystyspoliklinikkojen lokitietoja. Vamman hoitoon osallistui Varlaskolanin majoitusvastuullinen Marie, kyydityksen lisäksi hän rauhoitti pientä potilasta lääkäriä odotellessa kokeneen äidin ottein. Ruotsalainen vieraanvaraisuus ja ystävällisyys jaksaa yllättää kerta toisensa jälkeen. Stor tack!


Vuoronumerolla 001 pääsi lääkärin puheille 40 minuutissa, onneksi ei ollut ruuhkaa. Ammattimainen tuomio totesi luiden olevan ehjiä, ei siis kuvausta vaan sauvat kyynäreihin ja koululle nukkumaan. Nämä matkamuistot maksoivat 14€, ei paha. Ja alle 20v asiakas pääsi ilman palvelumaksua, kyllä pohjoismaalainen terveydenhoito toimii, onneksi SOTE-uudistus ei ollut vielä sulkenut Kungsbackan päivystystä.

Pitkän matkapäivän jälkeen Tian ympärillä kuului tasainen tuhina kun tytöt näkivät unia tulevista peleistä, palloa potkivista pojista tai ehkä jostain muustakin...


Seuran uusimmat

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä