Gothia Cup päivä 4: Toinen pelikierros ja rannalle chillailemaan
Julkaistu: 16.07.2019 00.00

Gothia Cup päivä 4: Toinen pelikierros ja rannalle chillailemaan

Päivän aamu oli toisintoa: pilivistä ja aamupalalta tullessa vesipisarat saattelivat kylläiset matkalaiset majoitustiloihin. Rutiinilla pelikamat kasaan ja pelipaltsun kautta bussilla pelikentille. Lämpässä aikuisosallistujat saivat soittolistalle myös oikeaa musiikkia: Apulanta sopi oikein mainiosti tähän peltomaisemaan.

JyPK05 yj. - Sunderby SK 7 - 0 (otteluraportti)

Gothia Cupin kautta sai ilmoittaa halukkuuden tavata paikallinen joukkue ja meille tämä arpa voitti. Saimme yhteydenoton Göteborgin alueen seuralta Älvsborg FF:n 05-joukkueelta ja sitä kautta sovimme viettävämme iltapäivän heidän vuokraamallaan rantapaikalla. Paikan omisti Göteborgin teknillisen korkeakoulun, Chalmers:n, yhdistys ja siihen kuului hyvin toimivat tilat niemen käressä.

Saimme lämpimän vastaanoton pariltakymmeneltä göteborgilaistytöltä ja heidän taistajoukoiltaan, alkuun huomasi selkeästi kaikkia hieman jännittävän ulkomaalaiset ja vieraan kielen puhuminen.

Anni lahjoitti joukkueemme viirin Älvsborgin kolleegalleen ja ensimmäinen jään murtanut peliliike oli tehty.


Isäntämme olivat miettineet ryhmäytymisohjelmaa ja kun kaikki tytöt oli jaettu neljään ryhmään alkoi pieni kisailu ryhmien kesken. Hulavanteen pujottaminen kaikkien läpi piirissä tarjosi melkoista akrobatiaa ja pikku hiljaa myös verbaalinen kommunikointi lisääntyi nauruntirskahdusten kera.


Toisena lajina oli tic-tac-toe pelin pelaaminen 3x3 ruudukkoon, tavoitteena saa omalla värillä kolmen suora. Tämä osoitti että kunkin kilpailijan kannatti tehdä oma suoritus, takaa huudetut ohjeet eivät lopputulosta parantaneet.


Seuraavana pelattiin pallolla potkaisten petankkia, nopealla analysoinnilla suomalaiset saivat pallon menemään renkaan yli, voimaa vain hieman liikaa. Ruotsalaistytöt saivat oikean voiman potkuihin mutta pallot jäivät sivulle maalirenkaasta. Yhdistämällä nuo taidon tulos täydellinen! Toisaalta jalkapallopelissä voima ja tarkkuus riittävät, kyllä se maaliverkko pysäyttää kovankin vedon...


Näiden hauskojen rastien jälkeen jää kansakuntien välillä oli sulatettu ja iloinen puheenporina sekalaisella englanti-suomi-ruotsi -kielellä alkoi. Tätä on jalkapallon yhdistävä voima parhaimmillaan.


Pelaajien lisäksi myös pallot on hyvä välillä pestä.


Rantasauna saatiin lämpimäksi suomalaisella päättäväisyydellä, lämpötila on tuttua ja turvallista ruotsalaista mallia eli alle 70-asteinen huone toimi tyttöjemme mielestä lämmitettynä pukkarina. Mutta vesi oli lämmintä ja laiturilta pääsi hienosti pulikoimaan. Miesjoukkomme pääsi myös hien pintaan nostamaan, tämä sauna tuli kyllä tarpeeseen. Samalla pohdimme että mikäli Ruotsissa järjestettäisiin saunomisen MM-kilpailut niin ympäristö olisi juuri tuon saunan ja sen lämpötilan kaltainen. Ei nahka palaisi vaan se kuka kestäisi pisimpään nälkää voittaisi kisan.


Saunan jälkeen vasta syötiin, vastan sijaan yhdessä valmistettuja tacoja/tortilloja. Iloinen puheenporina säesti tätä ruokailua, ja kyllä lounaasta sen verran aikaa oli että tukeva nälkä varmisti muutenkin maittavan ruuan maistumisen.


Ruotsalaisten teekkarien taidonnäyte oli makuusoppi: viidessä kerroksessa oli niin yhden hengen punkkia kuin parisänkyjä. 16 tyttöä nukkui pinta-alaltaan minimaalisessa tilassa. Hiljaiseksi vetää moinen tehokkuus. Toisaalta tukevan papu/hernekeittoruuan jälkeen en kyllä haluaisi katonrajassa nukkua. Tai toisaalta siellä voisi vaipua aika syvään uneen, ehkä jopa koomaan. Silmät vetisinä.


Ja kyllä leirimäisiin olosuhteisiin pienet kansainväliset korttipelit piti saada pystyyn.


Yhteiskuva JyPK05 yj. ja Älsborg FF F05. Tack så mycket, det var jätte trevligt!


Nämä vieraat eivät vieneet tuhkia pesästä vaan hieman lisävirtaa VAG-konserning akusta. Ivecon viihdelaitteet tyhjensivät akut, mutta lisävirta höräytti bussin käyntiin ja pääsimme paluumatkalle aikataulun mukaisesti.

Bussi vei taustojen miesjoukon Scandinaviumiin Leaders' Party -tilaisuuteen ennen ajamista Kungsbackaan, tämän juhlan ohjelma oli ruokailun lisäksi hyvin maltilliset puheet, Gothia säätiön toiminnan tiivis esittely, ilma-akrobatiaa sekä hyvää musiikkia. Queenin tuotanto soitettiin ja laulettiin erinomaisella tavalla.



Seuran uusimmat

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä