Toiminnan järjestäminen 8v8 joukkueissa
4.7.2017 9:56 Uutiset / valmentajat

Toimintaperiaatteet 8v8 joukkueissa (10-13v.)

1. Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle ja suunnittelulle

•Lasten valmennus on johdonmukainen prosessi, jossa edetään perusasioiden kautta kohti joukkueena pelaamisen hienouksia. 5v5 ja 8v8 vaiheessa pääpaino on yksilön perustaidoissa ja -valmiuksissa.
•Tavoitteena on paljon peliä ja peli-iloa sekä suuret liikuntamäärät ja paljon pallokosketuksia harjoitusten ulkopuolella.
•Harjoitukset ovat innostavia ja pelaajille on tarjolla onnistumisen kokemuksia (sopivia haasteita) sekä vähän jo myös jännitystä. Harjoittelemme myös kilpailemista.
•Käytämme harjoituksissa ja peleissä tarkoituksenmukaisia tasoryhmäjakoja, mutta emme jaa pelaajia joukkueen sisällä kiinteisiin tasoryhmiin.
•Joukkueen pelaamisessa harjoittelemme jokaisen pelaajan aktiivista osallistumista sekä kentällä olevan tilan tarkoituksenmukaista käyttämistä.
•Joukkuepelaaminen palvelee 5v5 ja 8v8 vaiheessa yksilön kehitystä – ei ottelun lopputulosta.

2. Joukkueiden muodostaminen ja harjoitusmäärät

Ikäkausijoukkueet (JyPK -xx)
Vaatii sitoutumisen joukkueen toimintaan ja harjoitusmääriin. Lähtökohtaisesti kaikki toimintaan sitoutuvat ja potentiaaliset pelaajat pääsevät mukaan joukkueisiin. Tarvittaessa voidaan tehdä valintoja. Tällöin valmennuspäällikkö on mukana prosessissa.
Tapahtumia (pelit + harjoitukset) 10-11v. 3-4 krt/viikko ja 12-13v. 4-5 krt/vko

Vihreä-joukkueiden (JyPK –xx vihreä) perustaminen E11/Dn12 iässä
Vaatii sitoutumisen joukkueen toimintaan. Joukkueet harjoittelevat vähemmän. Uudet aloittavat pelaajat ohjataan mukaan näihin joukkueisiin.
Tapahtumia (pelit + harjoitukset) 11-13v 1-3 krt/vko

Joukkueiden yhteistyömahdollisuudet ja –tavat kirjataan joukkueiden kausisuunnitelmiin.

3. Pelaaminen ja peluuttaminen:

•E10-D12 ikäkausijoukkueet: Poikien piirisarja, SHA tapahtumat ja Hippoturnaus + muut sarjat ja turnaukset joukkueen tarpeiden mukaan.
•D13 Ikäkausijoukkueet: Puolen Suomen Liiga, SHA-tapahtumat ja Hippoturnaus + Muut sarjat ja turnaukset joukkueen tarpeiden mukaan.
•Vihreä -joukkueissa sarjat ja turnaukset joukkueen tarpeiden mukaan.
•Yhteen peliin otetaan tarkoituksenmukainen määrä pelaajia. Kentän reunalla istuminen ei kehitä. (8v8 sopiva määrä 10-12 pelaajaa)
•Peliryhmien muodostamisen perusteena kehityksen kannalta sopivien pelien järjestäminen. Ei käytetä kiinteitä peliryhmiä.
•Peluutetaan tasaisesti. Ei käytetä kuitenkaan energiaamme kellon vahtimiseen.

4. Harjoittelun suunnittelun ja järjestämisen periaatteet ja tavoitteet

Henkinen

Fyysinen

Teknis-taktinen

Toiminnassa huomioidaan lapset yksilöinä sekä ryhmän ikätaso. Ohjaajat ovat innostuneita ja kannustavia. Jokainen tapahtuma on suunniteltu niin että pelaajat saavat sopivia haasteita.

Tavoite: Harjoituksiin osallistumisprosentti on korkea ja kaikki osallistuvat aktiivisesti toimintaan harjoituksissa. Peleissä näkyy peli-ilo ja –rohkeus sekä voitontahto.

Ohjattuun harjoitteluun käytetystä ajasta 20-25% käytetään liikuntataitojen harjoitteluun. Lapsi kannustetaan liikkumaan paljon ja vanhempia informoidaan kokonaisliikuntamäärien merkityksestä

Tavoite: Lasten viikottainen kokonaisliikuntamäärä on 15 -25 tuntia viikossa ja lasten liikuntataidot ja ominaisuudet kehittyvät monipuolisesti. Kehittymistä seurataan testaamalla ja kehitys näkyy myös fyysisissä testeissä.

Ohjatusta harjoittelusta noin 25% käytetään lajin teknisten perusvalmiuksien harjoitteluun ja n 50% ajasta pelataan erilaisia pienpelejä. Lapset pelaavat paljon sekä ohjatussa toiminnassa että muualla. Joukkueen jäseniä kannustetaan ja tuetaan omatoimiseen harjoitteluun.

Tavoite: Lajin ja pallon parissa vietetään aikaa yli 10 tuntia viikossa. Pelaajien teknis-taktisiten taitojen kehittymistä seurataan (testit) ja ne ovat kansallisesti vertailtuna (SHA, taitokilpailut) hyvällä tasolla.

5. Toiminnan suunnittelu ja tiedotus vanhemmille

•Joukkueen vastuuvalmentaja laatii (loka/marraskuu) yhteistyössä valmennuspäällikön kanssa seuran valmennuslinjaan pohjautuvan kirjallisen valmennuksen kausisuunnitelman, jossa määritellään toiminnan urheilulliset sisällöt, harjoittelun ja pelaamisen määrät sekä mm. sarjat / turnaukset joihin osallistutaan.
•Joukkueenjohtaja ja vastuuvalmentaja laativat edellisen pohjalta joukkueelle kirjallisen toimintasuunnitelman, jossa on valmennuksen kausisuunnitelman lisäksi esitys joukkueen muusta toiminnasta sekä toiminnan kustannusarvio.
•Toimintasuunnitelma esitellään ja viimeistellään vanhempainkokouksessa viimeistään tammikuussa ja toiminta toteutetaan suunnitelman mukaisesti, Mikäli erityisiä syitä poiketa suunnitelmasta ei ilmene.


   
Lisää uutisia
Jyväskylän Pallokerho
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Kategoriat