Raportti ONS-JyPK 1-3(1-0) 22.7.2017
Julkaistu: 22.07.2017 00.00

ONS-JyPK 1-3 (1-0)

JyPK matkasi Ouluun tarkoituksena napata täydet kolme pistettä, jotta yläloppusarjan paikka olisi vielä mahdollinen. Tiedossa oli, etteivät ne kolme pistettä ole lähdössä helposti ONSin nuorelta ja taitavalta joukkueelta.

1.puoliaika alkoikin hienoisessa kotijoukkueen hallinnassa. JyPKin peli oli hermostunutta sekä selkeys puuttui, ja näin ollen ONS pääsikin helposti pyörittämään keskialueella peliä. 25' peliminuutilla vahvasti esiintynyt Aada Törrönen pääsi pitkän kuljetuksen jälkeen boksiin, josta pienen hässäkän jälkeen Anni Miettunen pääsi sijoittamaan pallon maaliin. JyPK pääsi myös luomaan maalintekopaikkoja ensimmäisellä puoliajalla, mutta ONSin parhaana palkittu Nea Romppainen venyi hyviin torjuntoihin. Puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 johtoasemassa.

Puoliajalla painotettiin rauhallisuutta ja keskittymään omiin vahvuuksiin.

2.puoliajalla nähtiin sisuuntunut JyPK. Vartin pelaamisen jälkeen vihdoin työn tulos alkoi näkyä. Hyvän pelin ja ottelun parhaana palkittu Lavdije Begolli murtautui linjasta läpi ja syötti takaviistoon, josta Henna Honkasella oli helppo työ laittaa pallo maaliin. Minuutti edellisestä, Honkanen vei Jypkin 1-2 johtoon. Vaihdosta tullut Elina Seppälä syöttää keskustaan, johon ONSin puolustus pääsee puolittain väliin, ja yrittävät pelata maalivahti Romppaiselle. Syöttö kuitenkin epäonnistui ja Honkanen pääsi väliin onnistui sijoittamaan ohi Romppaisen. Tästä JyPKi vahvistui usko omaan tekemiseen ja loppu ottelu edettiinkin vierasjoukkueen hallinnassa, ONSin yrittäen iskeä nopeilla vastahyökkäyksillä. 1-3 maali syntyy, kun Maria Alanko laittoi vapaapotkun puolestakentästä boksiin, josta Linda Norrena pääsee iskemään kauden ensimmäisen maalinsa!

Näin ollen tärkeät kolme pistettä matkaavat Jyväskylään ja taistelu yläloppusarjapaikasta jatkuu lauantaina 29.7 Ilvestä vastaan Jämsänkoskella klo 17!