JyPK 11 Helmariliigan mestariksi
Julkaistu: 07.05.2022 00.00

JyPK11-joukkueen kevään päätapahtuma Eerikkilässä 2.-4.5.2022 järjestetty Helmariliigan turnaus päättyi upeisiin voitonjuhliin. Mutta ei mestaruus näissä peleissä tule helpolla, se vaatii joukkueelta ja pelaajilta onnistumisen koko turnauksen ajan ja valtavasti hikeä sekä jonkin verran myös kyyneliä. Vastassa olivat ikäluokan Suomen parhaat joukkueet ja jokainen ottelu vaatii täyden keskittymisen ja onnistumisen kentällä. Lisäväriä tapahtumaan tuo pistelaskujärjestelmä, jossa jokainen puoliaika on oma pelinsä. Vaikka voittaisit ensimmäisen puoliajan 5-0, niin toinen puoliaika alkaa tilanteesta 0-0, ja jaossa on uudet kolme pistettä. Käytännössä tämä tuo jokaiseen 20 minuutin puoliaikaan hyvät panokset.

Ensimmäisessä pelissä kohdattiin pohjoisen ylpeys ONS. Ennakkoon oli tiedossa kahden juoksuvoimaisen joukkueen matsi, ja sitähän peli myös oli. JyPK juoksi ottelussa 37,5 km ja ONS 36,8 km. Peräti viisi pelaajaa juoksi ottelussa vähintään 5,7 km. Nämä ovat käsittämättömän kovia suorituksia 11-vuotiailta tytöiltä 40 minuuttiin. Peli oli todella tasainen; ensimmäinen jakso 0-0 ja ONS vei toisen 0-1. Tämä toisen jakson häviö oli ainoa, jonka tytöt kokivat turnaukseen aikana. Lieneekö tästä tullut tytöille sisua ja näyttämisen halua seuraavin otteluihin.

Toisessa pelissä vastaan asettui Turun tytöt TPS. Tässä pelissä saatiin luotua paljon maalipaikkoja, mutta viimeistely ei ollut ihan priimaa. Kunnia myös vastustajan maalivahdille, joka pelasi hienon matsin sekä TPS:n tytöille, jotka jaksoivat taistella loppuun saakka. Molemmista jaksoista voitot ja täydet kuusi pistettä.

Alkusarjan viimeinen peli oli Espoon EPS:aa vastaan. Peli oli erittäin fyysistä ja välillä tunteet meinasivat mennä yli kentällä ja kentän ulkopuolella. Vastustajan hyvyyttä oli, ettemme päässeet tässä pelissä ihan parhaaseen suoritukseen, mutta hoidimme kuitenkin ensimmäisen jakson 1-0-voitolla ja toisen 0-0-tuloksella itsemme mitalipeleihin.

Molemmista lohkoista pääsi kaksi parasta joukkuetta ylempään neljän joukkueen loppusarjaan. Meidän lisäksi jatkoon pääsi ONS. Lohkosta jatkoon päässeiden keskinäisen pelin pisteet seurasivat mukana eli käytännössä tilanne oli meidän kannalta kohtuullisen haastava ONS-pelin jaksotappiosta johtuen ja vain jaksovoitot toisivat varmuudella mestaruuden. Toisesta lohkosta ylempään jatkosarjaan itsensä hoitivat kivikovat VJS ja HJK.

Ensimmäisessä jatkopelissä vastassa oli sukupuolesta tai ikäluokasta riippumatta aina todella laadukas HJK. Ennakkoon tyttöjen kanssa sovittiin, ettei HJK:n taitaville tytöille anneta yhtään tilaa ja prässätään todella kovaa. Valmentajan oli ilo katsella, kun tytöt noudattivat pelisuunnitelmaa täydellisesti. Myös oma pallollinen peli saatiin rullaamaan aivan huippuunsa ja HJK:lle ei annettu mitään mahdollisuuksia tässä pelissä. Huikea peli tytöiltä ja kuusi pistettä. Tämä voitto tarkoitti käytännössä sitä, että mestaruus oli omissa käsissä ennen viimeistä VJS-peliä.

Turnaukseen viimeinen peli oli VJS:aa vastaan. VJS on todella kova nippu ja pelasimme jo huhtikuun alussa PLG-turnauksessa Helsingissä jäätävän kovan kohtaamisen. Pelin henki oli selvä: tässä pelissä ratkaistaan Helmariturnauksen mestari. Molemmat joukkueet tuntevat toisensa hyvin ja tiesivät mitä oli tulossa puolin ja toisin. Sitähän peli myös oli; kahden laadukkaan joukkueen hyvää pelaamista, jossa jokainen tilanne pitää pelata loppuun saakka, että voitosta voi edes haaveilla. Onnistuimme myös tässä pelissä pelaamaan hienon matsin ja vihdoin vapauttava 1-0 voittomaali tuli hienon kuvion päätteeksi 16 minuutin kohdalla. Ensimmäisen jakson loput neljä minuuttia puolustettiin tarkasti ja hoidettiin tärkeät kolme pistettä. Toinen jakso päättyi 2-2 ja JyPK oli varmistanut tämän myötä yläloppusarjan voiton ja kevään 2022 Helmariliigan mestaruuden!

Voitontahto, kamppailu- ja prässipelaaminen, monipuolinen pelitapa sekä tiivis joukkuehenki - siinä teesit, millä mestaruus tuli!