HJK kevätturnaus 8.-9.4.2017
Julkaistu: 06.04.2017 00.00

HJK kevätturnaus 8.-9.4.2017

JyPK05 joukkue pelasi ulkokauden avausturnauksen Helsingissä, HJK-kevätturnaus tarjosi loistavat puitteet testata mitä talvikaudella on tyttöjen jalkoihin ja päihin tarttunut jalkapallon saralla. Matkassa 11 tyttöä, Toto ja Tami valmentajina sekä Tia naispuolisena huoltaja/sijaisäiti/kannusta-multiroolin vetäjänä. Myös kolmas koutsi sahaa kehä1:n sisäpuolella HJK-turnauksen pelipaikan (Töölö) ja JyPK03:n turnauspaikan (Pihlajamäki, PK-35 turnaus) väliä. Vihreitä jypykättäriä on siis rantautunut Suomen laidalle useampaan osoitteeseen,

HJK-turnauksessa oli mukana myös 06-ikäluokan iskuryhmä.

Siirtymä Jkl-Hki meni mainiosti perjantai-iltana ja majoittuminen pelipaikan välittömään läheisyyteen Scandic Park -hotelliin sujui jo muutaman turnauksen kokemuksella. Turnaus käynnistyy lauantaina klo 10:20 Telia 5G -areenalla (vanha Sonera Stadium), vastassa NJS nukkumälähiönäkin tunnetusta Nurmijärven pitäjästä.

Lauantai 8.4.

Päivän tärkein ateria

Aamu valkeni kirkkaan raikkaana, yöpakkanen oli kuivattanut edellisillan sateiden kosteuden ja tekonurmet säihkyivät kuin pieniä kristallin palasia sisäänsä kätkien. Aamu alkaa aa:lla ja aamupalalla, sen jälkeen olikin edessä siirtyminen ekan pelin areenalle, Telia 5G -stadionille. Nimi oli tuore, paikka vanha Töölön jalkapallostadion, jolla nimihistoriaa niin Finnair kuin Sonera -stadionina.


Kohta pelataan

NJS - JyPK 2-0

Turnauksen eka peli on aina jännittävä, se pieni kutina näkyi kyllä kentällä. Pallo poltteli jaloissa ja ratkaisut olivat hieman liian nopeita. Lisäksi vastus oli kova, kookas ja taitava, etenkin ekan jakson musta vyöry pyöri vihreässä päädyssä. Saara hoiteli laukaukset varmasti ja taukotulos 0-0. Toisella jaksolla vihreäkin sai palloa liikkeelle, mutta NJS pysäytti hyökkäykset viimeistään maalivahdin alueen rajalle, muutama puolikas paikka saatiin. NJS jatkoi hyökkäyssuunnan pyöritystään ja yläristikon sekä muutaman läheltä piti tilanteen jälkeen verkko venyi JyPK:n päässä. Puolustaja iski kiinni pitkään avaukseemme, otti tyhjät pois ja veti vastustamattoman vedon vasempaan yläkulmaan. 1-0 ja NJS sai ansaitsemansa maalin.Toisen jakson loppu tasoittui maalin jälkeen, 0-2 maali tuli vasemmalta laidalta keskelle murtautuen, vihreät jypykät irti hihoista ravistellen ja komean laukauksen kautta. Tyylikäs yksilösuoritus.

Turnaus on polkaistu käyntiin, seuraavaan peliin lähdetään uudella innolla ja ihan perustekemistä parantaen. Yritteliäs peli, seuraavaksi tehdään mitä osataan.

Pelien välissä ei menty hotellikuolemaa kokemaan vaan koko päivä vietettiin turnausalueella. Ja kuten kuvista näkyy helpostihan sitä tekemistä joukkuekavereiden kanssa löytyi. Kioskipalvelut tuntuivat olleen Tamin ja Toton mieleen, iloinen palvelu kuului hintaan.


JyPK - LPS 1-2

Toisessa pelissä vastaan asettui Laajasalon Palloseura, Helsingin sisäinen nukkumalähiö. Peli oli tasainen ja JyPK sai luotua maalipaikkoja vähintäänkin voittoon tarvittavan määrän. Maalivahteina olivat tässä pelissä Minea ja Erin, pelipaikkoja kierrätettiin muutenkin runsaasti. LPS osoittautui viimeistelyssä terävämmäksi ja niin tulostaululla loisti pelin päättyessä numerot 1-2. Vihreän maalin teki Saara Cecilian antaman vaparin jälkitilanteesta.

JyPK - Ilves 1-1

Päivän päätti ottelu manselaisia vastaan, Ilves tarjosikin hyvän vastuksen jypykoille. Molemmilla joukkueilla oli hetkensä, maaleilla ei tässäkään pelissä juhlittu. Maalivahtiosastolla nähtiin vahva tulokas kun Anni pelasi ensimmäistä kertaa turnauksessa hanskat kädessä ja luvalla kättä pallon pelaamisessa käyttäen. Lopputulos 1-1 ja nousujohteisen pelipäivän jälkeen iltatoimiin. Maalista vastasi Cecilia, läpiajo keskeltä

Päivällisen jälkeen oli tytöille vielä kunnon ruokaperräinen: videopalaveri. Päivän ensimmäisen pelin taltioinnista kelattiin edes-taas kuinkas sitä oman joukkueen pallollista tuettiinkaan. Tämä analysointi saatettiin päätökseen Saaran viiltävällä kommentilla:"Tämän piti kestää 20min, nyt on menty jo 21min". Hyvä pointti, nyt riitti fudis yhdeltä päivältä ja eikun vapaata hengailua ennen hiljaisuutta.

Sunnuntai 9.4.

Tämä on oikea supersunnuntai: kuntavaalit, Mikael Agricolan ja HJK-turnauksen toinen päivä. Pieni sivistyspläjäys: Mikael Agricola (s. noin 1510 Pernaja – 9. huhtikuuta 1557 Uusikirkko) oli Turun piispa ja uskonpuhdistaja, joka raamatunsuomennoksellaan loi suomen kirjakielen pohjan sekä kirjoitti ja käänsi ensimmäiset suomenkieliset painetut kirjat. Häntä pidetäänkin siksi suomen kirjakielen ja suomenkielisen kirjallisuuden isänä.

HJS - JyPK 2-0

Tämä turnaus alkaa muistuttaa YLE:n kesäuusintoja, niitä ohjelmia joissa jo eka katsomiskerta jätti hieman tyhjän olon. Omalla pelillä olisi pysynyt hyvin ohjaksissa, mutta HJS aktiivisempi ja onnistuvampi osapuoli ja tulos sen mukainen. SHA:ssa jypykät pelanneet paljon paremmin hämeenlinnalaisia vastaan, vaihteluahan tällainen tulos tietysti on tässä taisteluparissa. Pelin sisällä meno oli kuin maantiet Etelä-Savossa, hetki menoa ylöpäin, sitten jyrkkä pudotus ja tiukka kurvi, melkein ojanpohjalta itsensä löytäen. Hyviä hetkiä seurasi sitten vastakohta.

JyPK - TuWe 1-3

Ja YLE:n kesäuusinnat sen kuin jatkuvat: paikkoja maalintekoon oli riittävästi myös vihreillä mutta kun ei niin ei. Ja kun turkulaisilla oli jäätävä viimeistelyprosentti niin vuoristorata-ajelun lopputulos oli tähän turnaukseen totuttu. Vihreää maali vaatii järkyttävän määrän maalipaikkoja, omassa päässä jypyköiden maalin takana tuntuu olevan musta aukko joka imee palloa puoleensa. Peli oli yli puolet ajasta JyPK:n hallintaa, mutta hallinnasta huolimatta pelin taso heittelehti. Ja vastustaja pääsi iskemään näinä heikkoina hetkinä. Ainut vihreä maali syntyi kun Ilona liukui Eevin päädystä laittaman syötön sisään.

JyPK - FC Hertta 2-4 rp. (0-0)

No tulihan se viimeinen näytös tähän turnaukseen. Varsinaisella peliajalla maalipaikkoja oli ainoastaan jypyköillä pallon pysyessä Hertan kenttäpäädyssä. Kovasta yrityksestä huolimatta palloa ei saatu tolppaa lähemmäksi ja loppuvihellyksen aikaan tilanne oli 0-0. Sitten oli edessä rangaistuspotkut ja siinä altavastaajajoukkue on yleensä se itsevarmempi osapuoli. Näin tälläkin kertaa, kahden jypykän epäonnistuminen ja herttalaisten 100% viimeistely pilkulta päätti turnauksen rankkaritappioon.

Loppusanat:

Turnaukseen tultiin katsomaan 05-ikäluokan taso PK-seudulla ja hakemaan listaa asioista joihin joukkueen kannattaa keskittyä harjoittelussa. Ja tämä tavoite täyttyi täydellisesti, omalla hyvällä pelillä pysytään hyvin peleissä mukana, huonoina hetkinä verkko soi omassa päässä. Lisäksi lyhyt peliaika nostaa ensimmäisen maalin arvon todella suureksi, tappiotilanteessa pelistä tulee liian suoraviivaista ylöspäin ja joukkuepelin sijaan kukin pelaaja yrittää vuorollaan ottaa joukkueen reppuselkään. Tämä turnaus oli erinomainen kokemusreppuun, niin pelaajille kuin valmentajillekin. Joten kun noita turnauksessa kohdattuja joukkueita jatkossa kohdataan niin takuuvarmasti vihreä jypykkäkaarti tekee tietyt asiat paremmin. Ja sitten vielä yksi maininta: Turnauksen tsemppari on Anni, iloista tekemisen meininkä koko viikonloppu!


Kiitoksia mukana olleille Totolle, Tamille ja Tialle sekä erityisesti tytöille. Mahtava ja iloinen meno, viikonloppu stadissa meni todella hienosti!

Mikäs tästä on mennyt?



Seuran uusimmat

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä