JyPK05: Pirkkahalli-turnaus 2018
24.1.2018 18:47 Uutiset / Tytöt -05

Vuoden 2018 Pirkkahalliturnaus tarjosi jälleen laadukkaan kattauksen 05-syntynyiden tyttöjen joukkueita. Järjestävä seura Ilves oli arponut JyPK:n alkulohkoon hyvän kattauksen Etelä-Suomen juokkueita: Pallokerho Keski-Uusimaa 2 (PKKU 2), EPS 05 Akatemia ja HJK sininen. Kaikkiaan sarjaan osallistui 12 joukkuetta. Ottelukaavio tarjosi mahdollisuuden suhteellisen mukavaan starttiin lauantai-aamuna Keljon Liiterin pihalta, klo 7:20 Mansen suuntaan lähti uber-kuskien Arin, Toton, Tamin ja Hannan kyydillä napakka jypykkätiimi. Autoissa pulinaa pitivät Saara, Ella, Eerika, Eevi, Oona, Minea, Anni H, Saana, Cecilia, Erin, Ilona ja Roosa.

Pirkkahallin olosuhteita katsoessa mieleen tuli Hippos 2020 hanke: ollapa lämmin jalkapallohalli kunnon katsomolla varustettuna myös Suomen Ateenassa lähivuosina. Toki sillä on varjopuolensa, Vehkahallin talkookioskin kahvi pärjää laadullisesti Pirkkahallin verrokille mutta lyö 6-0 hinnan osalta. 2 euroa paperimukikahvista on JyPK-valmennuksen mielestä liikaa, ainakin 5 kupin päiväkulutuksella mitattuna. Suora parannusehdotuskin annettiin: valmentajille kahvipassi jolla joka 3. kuppi ilmainen. Saa käyttää tätä ideaa


PKKU 2 - JyPK 0-1

Avausottelussa vastassa oli Pallokerho Keski-Uusimaan 2. joukkue. Tämän PKKU:n taustalta löytyy Tuusula-Järvenpää-Kerava alueen yhteistyö seurojen välillä. Pelin alku oli vihreiden hallintaa, toki omalla kenttäpuoliskolla PKKU:n pelatessa suhteellisen kevyellä prässillä. Puolittaisia maalipaikkoja syntyi punaisten päätyyn ja ennen pelin puoltaväliä verkko heilui: Oona nousi oikeaa laitaa ylös, syöttö takaviistoon Cecilialle, pallo haltuun ja oikeaan alakulmaan: 0-1. Tämän jälkeen PKKU aktivoitui ja peli tasoittui, suurin osa väännöistä sijoittui keskialueelle. Pallo pyöri muutaman kerran vaarallisesti Saaran tontilla, mutta joko vihreät puhdistivat pallot alueelta pois, vedot menivät ohi tai Saara torjui. Pari minuuttia ennen loppua Saara otti kahden pisteen torjunnan: venytys jalalla vasempaan alakulmaan varmisti 1-0 voiton JyPK:lle.

Tasainen peli, jossa paljon hyviä kaksinkamppailuja ja tasaisia vääntöjä. Hyvä aloitus turnaukselle.

Otteluohjelma tarjosi lauantaille rauhallista tahtia, ensimmäinen peli 10:20, toinen 14:30 ja alkusarjan päätöspeli 18:40. Pelien välissä oli sitä perusohjelmaa: hengailua, chillailua, ruokailua ja ennen viimeistä peliä majoittautuminen Holiday Inniin Tampereen keskustaan. Huonejako oli ennen turnausta suurimman jännityksen kohteena, vastoin huhuja kukaan tytöistä ei päässyt Toton ja Tamin huoneeseen. Tami ja Toto kieltäytyivät kohteliaasti Erinin ehdotuksesta yhdistää viereiset huoneet huoneistoksi, johonkin raja on vedettävä ja nyt se oli suljettuna pysynyt tuplaovi.


JyPK - EPS Akatemia T05 0-4

Ennakkoarvioinneissa EPSin Akatemia-joukkue kuului tämän turnauksen suosikkeihin, odotettavissa oli siis kova peli jossa aika ja tila vähissä kuin Väyrysen kannatus Keskustan puoluetoimistolla. Ja tämä arvio osoittautui oikeaksi. Punainen prässi oli selkeästi korkeammalla kuin PKKU:n vastaava ja se pääsi yllättämään vihreäpaidat. Mv avaus puolustajalle ja kierrätyksen ennakoinut EPS-hyökkääjä otti pallon, kiersi maalivahdin ja 0-1 reilun minuutin jälkeen. Tämän punainen paine jatkui ja vihreällä oli kova työ saada edes kahden syötön ketjuja aikaiseksi.EPS:n peli oli suoraan oppikirjasta: puolusta eteenpäin, riistä, syötä vapaalle pelaajalle etupuolelle ja toimita palloa keskikaistalle maalin eteen.Puolittaisia tilanteita ja kuudennella minuutilla tuli seuraavat tilastomerkinnät: EPS ajoi sisään alueelle oikealta puolelta, Anni ajoit EPS hyökkääjän kylkeen, EPS hyökkääjä lensi sivuun ja tuomari nosti kätensä pilkun merkiksi. Niin livenä nähtynä kuin kahdesta kamerakulmasta kelattuna kantani säilyy: Anni tuli puhtaasti ja reippaasti, ei selkään eikä korkealla kädellä vaan olkapää vasten olkapäätä mutta näyttävä EPS-pelaajan lento taisi kerätä pisteet. Rankkarista varma sijoitus vasempaan alakulmaan, 0-2.EPS sai maaleista vain lisää virtaa, paine Saaran päädyssä pysyi voimakkaana. 10. minuutilla Anni taisteli korkean avauspallon tavoittelutilanteessa espoolaispelaajan kanssa, molemmat kaatuivat ja tuomari näytti sivuvaparia Saaran vinkkelistä vasemmalta. Vapaapotku etutolppaa kohden, puolustajan kurotus palloon ja kimmoke takanurkkaan ohi hölmistyneen Saaran. Hups ja oho, 0-3 erikoistilannemaalilla. Tämän jälkeen punaisten tempo laski, vaihdot saattoivat myös vaikuttaa asiaan. Vihreä sai peruspeliään toimivaan mutta kieltämättä faktat (lyhyt peliaika, kolme maalia perässä) näkyi myös jypyköiden tekemisessä. Ottelun loppupuolella tuli vielä "normaali" maali punapaidoille: riisto JyPK: n puolustuslinjan tasolla, 1v1 ohi ja ajo oikealta sisään alueelle ja sijoitus vasempaan alakulmaan, 0-4 loppulukemat.

Pelin jälkeen JyPK-valmennus pyöritteli päitään pohtien mitä oikein tapahtui. EPS oli juuri niin kova ja aktiivinen kuin oletettiin ja pienten sattumusten ketju johti 0-3 tilanteeseen joka "tappoi" pelin ennen kuin alkoikaan. Mutta tämä(kin) peli pakataan kokemusreppuun ja oppi käytetään hyväksi kun sen aika on.


HJK sin. - JyPK 1-1

Alkusarjan viimeisessä pelissä vastassa oli suuri sininen eli HJK:n sininen joukkue. Viime vuonna samaisessa turnauksessa HJK sai kolme joukkuetta 4 joukkoon eli leveyttä löytyy. Sijoitusten osalta kuvio oli seuraava: Ottelun voittaja lohkon toinen, HJK:lle tasapeli takaa saman sijoituksen. Pelin alku oli fyysisemmän joukkueen eli HJK:n painetta vihreässä päädyssä. JyPK:n jalat olivat jääneet tauolle ja HJK haki agressiivisella prässillä riistoja, riiston jälkeen palloa ei paljon hierottu vaan suoraviivaisesti kohden maalia tai laukauksia kohden Saaran vartioimaa maalia. Vaarallisimmat maalipaikat syntyivät JyPK:n mv-avauksista: ensin ennakoitiin kierrätys, mutta laukaus ohi tyhjän maalin. 9. minuutilla Saaran avaus Ilonalle, 2 pelaajaan prässi HJK:lta ja pallo pomppasi prässääjän jalasta keskelle, HJK-pelaaja läpi ja varma sijoitus ohi Saaran, 1-0.HJK jatkoi vielä painetta, kunnes Erin herätti vihreän joukkueen ottelun puolivälin puhtaalla taklauksellaan. Siinä vaiheessa jypykät tuntuivat huomanneet että vaikka HJK selkeästi isompikokoinen joukkue niin lajissa nimeltään jalkapallo pärjää pienempikin. Peli tasoittui ja vetopaikkoja syntyi molempiin päihin. Saara venyi muutamaan loistopelastukseen ja JyPK hyökkäys sai napsut kohdilleen. Rajaheiton jälkeen Eevi pelasi vasempaan laitaan Eerikalle, hän ajoi päätyä kohden ja takaviistoon Cecilialle, Ceccu raivasi itselleen tilaa, pallo haltuun ja oikeaan alakulmaan. Pelattu 23min ja tilanne 1-1. Heti maalin jälkeen coast-to-coast palloa: ensin pallo JyPK:n pystytolppaan, vastahyökkäyksestä Ceccu murtautui vasemmalta laidalta ja pelasi Ilonalle 1v1 maalivahtia vastaan. Ensin mokke torjui ja irtopallosta potku maalin läheltä yli. Pelin loppu oli iloista jalkapalloa, hyökäten eikä puolustaen. Saara napsi muutaman loistokopin ja HJK:n päässä vedot menivät joko ohi tai pysähtyivät raitapaitojen puolustukseen. 1-1 lopputulos jätti molemmille jossiteltavaa, HJK:lla kaiken kaikkiaan enemmän maalipaikkoja muttamyös JyPK:n sarakkeessa olisi voinut olla 2-3 maalia enemmän.

Alkusarjan järjestykseksi muodostui: EPS Akatemia, HJK sin., JyPK ja PKKU 2 ja vihreällä joukkueella edessä sunnuntaina ottelut sijoista 7.-9. TuWea ja HJK:ta vastaan.

Illan kuviot menivät henkilökohtaisen huollon ja kavereiden kanssa heilumisen parissa, sunnuntain eka peli vasta klo 12:50 joten aamuheräämiset eivät olleet kukon kanssa samaan aikaan. Siitä huolimatta koko joukkue tuntui olevan hereillä viimeistään klo 8:30, olipa aikaa käydä aamupalalla kertaa kaksi.

JyPK - TuWe 0-1

Kolmannen kerran punapaidat vastassa, tällä kertaa vastustaja tuli länsirannikolta. Peli oli tasainen vääntö, molemmat joukkueet pelasivat pystysuunnan palloa jossa keskialueen yli tultiin vauhdilla. Ote ole hienoisesti TuWella, joka pyrki aktiivisesti laukomaan aina kun paikka oli. Samoin prässi nousi ottelun edetessä pakottaen JyPK:n puolustajat joko syöttämään ahtaisiin paikkoihin tai Saaran valitsemaan pitkän avauksen.Ottelun ratkaisu toi mieleen edellispäivän ottelut: 20 minuutin kohdalla omassa päässä palautus maalivahdille jäi hieman vajaaksi, Saara paikkasi tulemalla reippaasti TuWen hyökkääjään vastaan ja tämä palkittiin rankkarivihellyksellä. Rankkari varmasti sisään, 0-1 TuWelle.


HJK - JyPK 3-0

Toinen puoliaika HJK:ta vastaan, ensimmäinenhän pelattiin edellisiltana HJK sinistä vastaan 1-1 lopputuloksella. Ja jos HJK sininen näytti fyysiseltä joukkueelta niin tästä pelistä tuli kyllä mieleen Hobittien sormusretki, sen verran suuri keskimittaetu näytti stadin mimmeillä olevan. Ottelu käynnistyi HJK:n osalta terävästi ja pallo liikkui voimakkailla syötöillä halki vihreän veran. Huomionarvoista oli myös puolustajien vahva osallistumien pallon kierrätykseen, alkuminuuteista lähtien vihreiden maalialueella oli menoa ja meininkiä kuin Stockan hulluilla päivillä konsanaan. Puolustajaparilla Ilona-Saana riitti hommia oikein urakalla, hyvin tytöt kuitenkin väänsivät. Mutta vahva painostus näkyi myös tulostaululla: 1-0 kulmapotkusta, 2-0 komea pusku sivuvaparista ja 3-0 oli sitten normaali pelitilanne maali, vahvan alueelle ajon seurauksena. JyPK taisteli urhoollisesti ja sai muutaman terävän vastahyökkäyksen, mutta HJK oli kyllä selkeästi vahvin vastustaja tässä turnauksessa. Erittäin tasapainoinen esitys, jossa pallonhallinta oli laadukasta ja koko joukkueen osallistavaa. Hyvä tavoite JyPK:n harjoitusohjelmaan.


Turnauksen tsempparipelaaja: Eevi, laadukasta ja aktiivista raatamista kaikissa peleissä

Viiripelaajat: Saara, Ella, Cecilia, Minea

Erikoismaininnat (jäätelöt): Erin, Ilona, Saana, Eerika


Turnaus päättyi jypyköiden osalta 9. sijaan, 5 peliä tasokkaita vastustajia vastaan antoi hyvän kuvan siitä missä juuri tällä hetkellä ollaan. Kaikki joukkueet osaavat prässätä korkealle ja pääosa maaleista syntyy riistoista hyökkäysalueella, ainakin mitä JyPK:n verkkoon tehtiin. Toki 9 päästetystä maalista 2 tehtiin rankkarista, 2 vapaapotkusta ja yksi kulmapotkusta. Erikoistilannemaaleja oli yli puolet, siinä myös aihetta treeniohjelmaan.

Kiitoksia tytöt hienosta reissusta, valmennukselle kapellimestaroinnista ja Hannalla huoltajan roolin ansiokkaasta vedosta. Sekä tietysti paikan päällä ja kotona olleille kannustusjoukoille.


   
Lisää uutisia
Tytöt -05
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Kategoriat