JyPK05 - Kohti kansainvälistä turnausta
Julkaistu: 03.06.2018 00.00

JyPK05 - Kohti kansainvälistä turnausta

Reissaamme kesäkuun lopulla kohti Västeråsissa järjestettävää Aroscupen-turnausta. Luvassa on upeita hetkiä jalkapallon ja ystävien parissa sekä roppakaupalla kokemusta kansainvälisiltä pelikentiltä. Turnaus tarjoaa hienon mahdollisuuden tytöille ja valmennukselle mitata omaa osaamistaan samanikäisiä ruotsalaisia tyttöjä vastaan.

Jalkapallo on laji, jossa maiden välisiä rajoja ylitetään päivittäin. Myös naisten jalkapallossa kansainvälistyminen vaikuttaa vahvasti. Useat joukkueet hakevat kansainvälistä kokemusta jo juniorivuosina. Tämä onkin helpompaa joukkueille, jotka sijaitsevat maantieteellisesti lähempänä maamme rajoja. Jyväskyläläiselle joukkueelle jo kansalliset turnaukset, joista tasokkaimmat sijaitsevat usein Etelä-Suomessa, verottavat joukkueen budjettia suuresti. JyPK05 on menneinä vuosina osallistunut n. 8-10 kansallisen tason turnaukseen vuodessa. Tämän lisäksi joukkue pelaa piirisarjoissa ja tänä kesänä myös Puolen Suomen Liigassa, joka vaatii reissaamista Oulu-Kajaani-Joensuu-Kokkola-akselilla. Nämä turnaukset ja normaalin kuukausibudjetin joukkue rahoittaa vanhempien varoilla. Kansainvälinen turnaus, johon joukkue haluaa osallistua, lisää jälleen kustannuksia. Joukkue ottikin tavoitteekseen reissun mahdollistamisen koko joukkueelle ja reissua päätettiin rahoittaa varainkeruulla, jonka pääpaino oli nuorten omassa työpanoksessa.

Varainkeruu reissua varten

Teimme yhdessä joukkueen kanssa varainkeruusuunnitelman. Tavoitteena oli osallistaa pelaajat pitkäjänteiseen ja suunnitelmalliseen varainkeruuseen ohjaten nuoret ymmärtämään rahan ja työn arvon. Yksi monista ideoista oli sponsoreiden hankkiminen. Tätä varten tytöt kirjoittivat ruotsinkielisen hakukirjeen ja joukkueenjohtaja tukijoukkoineen valmisti esitteen, jonka kanssa tytöt lähtivät pelottomasti kiertämään Jyväskyläläisiä yrityksiä sponsorien toivossa. Kiertue alkoi mallikkaasti, sillä kokoontuminen Matkakeskuksen yleisiin tiloihin, jossa kävimme yhdessä läpi ohjeistuksia ja harjoittelimme myyntipuhetta, tuotti heti tulosta, sillä vieressä kuunnellut Netvisan toimitusjohtaja Atte Karsikas innostui heti sponsoroinnista kuullessaan tyttöjen innokkaan myyntipuheharjoittelun. Tästä saimme lisäintoa kiertueelle ja tytöt suorastaan sädehtivät itsevarmuutta kiertäessään paikasta toiseen.

Lämmin kiitos sekä sponsoreillemme että heille, jotka ottivat tytöt vastaan ja käyttivät hetken aikaansa kuunnellen tärkeää viestiämme. Sponsorikiertueemme tavoitteena ei ollut vain varainkeruu vaan haluamme tarjota pelaajillemme myös mahdollisuuksia harjoitella tärkeitä taitoja elämää varten. 6-luokkalaiset tytöt saivat kierrokselta rutkasti kokemusta esim. kesätöiden hakemiseen. Sponsorimme eivät siis tue vain jalkapalloilijoita vaan upeita nuoria, jotka opettelevat tärkeitä taitoja elämää varten.

Matkamme tukijat

Kiertueemme oli siis varsin onnistunut ja reissuamme tukevat nyt seuraavat yritykset:

Extremely Nice Job Oy eli ENJOY välittää hotelli- ja ravintola-alan ammattilaisia ympäri maan. Enjoy on pääsponsorimme ja tukee joukkuetta reissumme lisäksi muutenkin.


Leader Foods Oy on suomalainen elintarvikeyritys, joka valmistaa korkealaatuisia välipala- ja proteiinipatukoita, ravintolisiä, superfoodeja, suklaita, urheiluravinteita, juomia, sekä pata- ja retkiruokia. Kaikki Leaderin tuotteet on valmistettu heidän omissa tehtaissaan. Yritys työllistää yli 100 innokasta ammattilaista.

Jyväs-Parkki Oy on Jyväskylän kaupungin omistama yhtiö, joka hallinnoi Jyväskylän keskustan pysäköintialueita. Jyväs-Parkilla on tällä hetkellä yhteensä kymmenen pysäköintitaloa ja se vastaa myös kaupungin maksullisen kadunvarsipysäköinnin hoidosta.

SoulCore Oy on yritys, joka haastaa ICT-markkinan uudenlaisella toimintatavalla ja toteuttaa uniikkeja, asiakaskohtaisia liiketoiminnan ratkaisuja tuotemaisella tehokkuudella. SoulCoren tuotteita ovat mm. GDPRDesk - tietosuojatyötä tukeva kokonaisratkaisu, SouLean - ketterän kehittämisen portfoliohallintajärjestelmä ja SoulPro - strategisen hankinnan ratkaisu.

Ravintola Shalimar tarjoilee itämaisen ruuan ystäville ikimuistoisia makuelämyksiä Jyväskylän Matkakeskuksessa. Jo vuodesta 2007 toiminut intialainen ravintola on TripAdvisorin mukaan yksi Jyväskylän suosituimmista ravintoloista. Lounasaikaan jonot ovat pitkät, mutta ruoka toimitetaan pöytään silti ennätysnopeasti. Ravintolan suosituin annos on yllättäen kasvispohjainen ruoka juustolla: Palak Panir.

Netvisa Oy on erikoistunut internetpohjaisiin tietovisa-peleihin. He ovat toteuttaneet tietovisapelejä mm. kunnille, yrityksille, järjestöille ja urheiluseuroille.Peliplazassa voikin pelata nyt myös Jyväskylä-aiheista tietovisaa.

Rekrytointipalvelu Sihti Oy on henkilöstöpalvelualan kasvuvoimainen ammattilainen, jonka kautta työllistyy kuukausittain yli tuhat työntekijää. Sihti on toiminut vuodesta 2009 ja palvelee jo 9 paikkakunnalla.

Kiitos!

Seuran uusimmat

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä