Tytöt -05 yj, Gothia Cup 2019 G14

JyPK - Kiruna FF

Inlag 5, Kungsbacka

Gothia Cup: JyPK05 yj. - Kiruna FF 6 - 0

Ottelun alku oli tasaista, ehkä jopa hieman punaista hallintaa Kirunan painaessa täysillä kaksinkamppailuihin. Lisäksi kentän kunto oli tähänastisista kokemuksistamme heikoin, vaaleita laikkuja ja vaihtelua pinnanmuodossa. Tämä teki pallosta totuttua levottomamman ja sen johdosta YJ-joukkueen pelaajilla tuntui olevan kiirej ja kiirunalainen jatkuvasti iholla. Ekan jakson edetessä peli alkoi näyttää normaalimmalta: vastustaja vetäytyy omalle kenttäpuoliskolle ja YJ pyörittää peliä. Tämä loi muutaman maalipaikan mutta todella vaarallisia paikkoja ei saatu aikaan, Kiiruna jaksoi puolustaa fyysisesti. Onneksemme peliaika pidentyi 10 minuutilla pudotuspeleihin ja kun peliä oli pelattu 22 minuuttia Ceccu sai pallon alueen rajalla rajaheittomme jälkeen ja oikean jalan veto painui riman alle, helpottava 1-0 maali.

Heti toisen puoliajan alkuminuuteilla Elvi sai pallon 25 metriin rajaheiton jälkeen, liikkuvat taakse ja 2-0 kaukolaukauksella. Seuraavassa maalissa Ella vapautti Jennin rajaheitolla läpi, 3-0 etukulmasta sisään. 4-0 lukemat tarjoili Nea vahvan nousun jälkeen, Eevi kiitti pistämällä pallon tyhjiin. 5-0 tehtiin samalla tyylillä, paitsi että vahvan nousun jälkeen Nea pisti pallon verkkoon. 6-0 loppulukemat niittasi Jenni Eevin syötöstä.

Ekan puolikkaan vaikeus näytti että pudotuspeleissä pitää pistää parasta pöytään, riippumatta vastustajasta tai kentän kunnosta. Tässä ottelussa kärsivällisyys palkittiin ja kun toinen saa maalista energiaa niin toiselta se lähtee pois.

Ottelun loistava, Lumixia-pelaaja, on Hanna: hienoa laitapelaamista etenkin ensimmäisellä jaksolla kun vastustaja oli vielä mukana kyydissä.

Illan pelissä päästään pelaamaan saksalaista KFV Segeberg -joukkuetta vastaan, panoksena paikka 8 parhaan joukkueen joukossa.