Tytöt -05 yj, Gothia Cup 2019 G14

JyPK - KFV Segeberg

Inlag 9, Kungsbacka

Gothia Cup: JyPK05 yj. - KFV Segeberg 0 - 1

Ottelu alkoi saksalaisten hallinnalla: puolustamalla eteenpäin Segeberg sai riistoja vaarallisesti keskialueella ja riiston jälkeen vähintään kolme saksatarta kirmasi kohden YJ-maalia. Omien syöttöketjut jäivät lyhyeksi, kova fyysinen iholle tulo pakotti hätäisiin ratkaisuihin tai johti pallon menetyksin. Yhden vastahyökkäyksen jäljeen KFV sai vapaapotkun parista kympistä, Hildan maalista katsottuna vasemmalta. Kova vapari painui yläriman alle ja 0-1 tilanne taululle. YJ maali kesti puhtaana lähes 175 minuuttia, maalin jälkeen Segeberg jatkoi vahvaa kamppailupelaamistaan ja YJ:n peli säilyi vaikeana koko ekan puoliajan. Paras paikka oli Ceccun vapari vasemmalta, se painui kuitenkin niukasti yli. Lisäksi Nean nousut vasemmalta laidalta saivat pientä hämmennystä aikaan KFV maalilla. Hildan maalille tultiin terävillä hyökkäyksillä, ne kuitenkin YJ kesti AnniP:n johdolla.

Puoliajan jäljeen kentälle marssi raivoisasti taisteleva YJ-joukkue ja pelin paine siirtyi saksalaisten päätyyn. Vetopaikkoja tuli niin Cecculle kuin Lauralle, mutta tiivis Segebergin keskuspuolustus piti paikat vähissä. Paras tilanne tuli vapaapotkusta reilusta 20 metristä, Lauran antaman vedon maalivahti torjui yläriman kautta itselleen syliin kopaten. Segeberg maalivahti pompotti paria kaukolaukausta, mutta ne eivät maaliin asti päätyneet, valitettavasti. Kesken YJ-painostuksen saksattaret saivat parikin loistavaa vastahyökkäystä, mutta niihin joko YJ-puolustus venyi tai vedot menivät ohi maalin. Kellon käydessä raivoisa yritys jatkui, mutta suveriinista pallonhallinnasta huolimatta tilanteita ei syntynyt puoliajalle kuin se 4-5. Mm. kaikki pääpallot vei Segeberg ja kaksinkamppailukovuus säilyi koko ottelun. Lisäksi nopeat hyökkääjät pitivät YJ-puolustuksen varpaillaan koko ottelun. Aivan lopussa oli vielä yksi läheltä piti tilanne mutta loppuvihellys päätti YJ-joukkueen turnauksen. Erikoistilannemaali, kova fyysinen ote kaikessa kamppailussa sekä tiivis aluepuolustus olivat tämän voiton avaimet.

Oman joukkueen hieno toinen puoliaika ei saanut palkintoa maalin muodossa, pystyssä päin voimme kuitenkin pelistä puhua. Luultavasti tuo toinen puoliaika jää Segebergin mieleen heidän turnauksensa kovimpana puolustusharjoituksena, niin harvoja hyökkäyksiä saksattaret saivat.

Kahden hyvän joukkueen kohtaamisesta jatkoon KFV Segeberg. Tätä raporttia kirjoittaessani on jo tiedossa että he ovat finaalissa, voitto ei siis ollut sattumaa.

Pelin Lumixia loistava pelaaja on AnniP, todella vahvaa puolustuspelaamista alakerran lukkona.